TOP 20 ČR: v plné parádě dorazilo nové Rychle a zběsile

Vydáno: 19.04.2017 13:00 - | foto: facebook tvůrce

Po dlouho neměnných vrchních příčkách nezůstal v žebříčku o velikonočním víkendu kámen na kameni. Prvního místa se ujalo Rychle a zběsile 8 v závěsu se stříbrnými Špunty na vodě, třetí místo zbylo na Šmouly: Zapomenutá vesnice.
Pavel Liška ve filmu  / Špunti na voděS otevírákem za 16,7 milionu dorazilo do českých kin o Velikonocích již osmé pokračování akční série s novou teroristickou zloduškou Charlize TheronRychle a zběsile 8, na které díky svátkům přišlo přes 100 tisíc Čechů. Největší konkurencí tomuto sequelu byl překvapivě český rodinný snímek Špunti na vodě s Pavlem Liškou a ratolestmi v kánoích. Jeho tržby se dostaly přes hranici 10 milionů a film díky tomu překonal Šmouly: Zapomenutá vesnice, kteří se po nějaké době opět vrátili, tentokrát však v plně animované formě. Ze stupňů vítězů tak po měsíci byla vytlačena hraná adaptace francouzské pohádky od Disneyho Kráska a zvíře.

Z novinek se již během své předpremiéry dostal do žebříčku nový animovaný kousek od DreamWorks nazvaný Mimi šéf, za nějž se na šestém místě zařadil životopisný Masaryk. Velký pád potkal od minula akční filmy dle komiksových předloh Power Rangers: Strážci vesmíru a Ghost in the Shell. Poslední dvě místa z top desítky si tak odnesly sci-fi Život následované německou komedií Rande naslepo.

Hugh Jackman, Dafne Keen ve filmu Logan: Wolverine / LoganDruhou polovinu odstartovalo rozloučení slavného x-menovského superhrdiny v Logan: Wolverine spolu se vzkříšeným monstrem Kong: Ostrov lebek. Na třináctou příčku padlo historické drama od režisérky Niki Caro natočené v Česku Úkryt v zoo. Bez změny se v umístění od minula udržely dva animované počiny, Balerína a LEGO® Batman film. Zbytek pozic si rozdělili Skryté zloT2 TrainspottingPutování tučňáků: Volání oceánuBába z ledu a Anděl Páně 2.

1. Rychle a zběsile 8 - 16,7 mil. (premiéra)
2. Špunti na vodě - 10,2 mil. (premiéra)
3. Šmoulové: Zapomenutá vesnice - 9,5 mil.
4. Kráska a zvíře - 3,6 mil.
5. Mimi šéf - 2 mil. (předpremiéra)
6. Masaryk - 1,4 mil.
7. Power Rangers: Strážci vesmíru - 1,1 mil.
8. Ghost in the Shell - 770 tis.
9. Život - 544 tis.
10. Rande naslepo - 403 tis.

11. Logan: Wolverine - 379 tis.
12. Kong: Ostrov lebek - 251 tis.
13. Úkryt v zoo - 246 tis.
14. Balerína - 179 tis.
15. LEGO® Batman film - 156 tis.
16. Skryté zlo - 142 tis.
17. T2 Trainspotting - 79 tis.
18. Putování tučňáků: Volání oceánu - 74 tis.
19. Bába z ledu - 71 tis.
20. Anděl Páně 2 - 64 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY