Box Office: Rychle a zběsile 8 stanovilo nový rekord

Vydáno: 17.04.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Osmý díl "automobilové série" Rychle a zběsile bral podle očekávání první místo žebříčku Box office. Navíc stanovil nový rekord v rámci nejmasivnějšího celosvětového otvíráku.
Charlize Theron ve filmu Rychle a zběsile 8 / The Fate of the FuriousPodle očekávání první místo žebříčku top 10 obsadil snímek Rychle a zběsile 8, který otevřel za 98,7 milionu. To je po otvíráku předchozího dílu Rychle a zběsile 7 (147,1 mil.) druhý nejlepší výsledek této série. Navíc Rychle a zběsile 8 otevřelo i ve zbytku světa, kde utržilo 433, 2 milionu.

Celosvětově to je 532 milionu, což je nejmasivnější otvírák všech dob, čímž "osmička" stanovila nový rekord. Tato hodnota překonala i otvírák Star Wars: Síla se probouzí (529 mil.) na druhém a Jurského světa (524,9 mil.) na třetím místě. Rychle a zběsile 8 se tím rázem ocitlo na čtvrtém místě v žebříčku celosvětových tržeb za tento rok. 

Fotografie z filmu Power Rangers: Strážci vesmíru / Power RangersDalší čtyři místa jsou opakováním předchozích čtyř míst z minulého víkendu. Druhý je Mimi šéf, třetí Kráska a zvíře, čtvrtí jsou Šmoulové: Zapomenutá vesnice a pátý je snímek Loupež ve velkém stylu. Na šesté místo se z šestnáctého minulý týden vydrápalo drama Gifted s Chrisem Evansem, které proniklo do dalších více jak tisíc kin, což znamenalo tři miliony na tržbách.

Sedmý je horor Uteč a za ním jsou na osmém místě Power Rangers: Strážci vesmíru. Za nimi je drama The Case for Christ na devítce a topku uzavírá Kong: Ostrov lebek.

Příští víkend otevře hned několik novinek. Do kin jde akční komedie Free Fire, drama The Promise s Christianem Balem, thriller Unforgettable, sci-fi horor Phoenix Forgotten a dokument Born in China. Žádný z těchto snímků ale první místo Rychle a zběsile 8 nejspíše neohrozí.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 14. DUBNA 2017

 1. Rychle a zběsile 8 98,7 mil. (novinka)
 2. Mimi šéf 16 mil.
 3. Kráska a zvíře 13,7 mil.
 4. Šmoulové: Zapomenutá vesnice 6,7 mil.
 5. Loupež ve velkém stylu 6,3 mil.
 6. Gifted 3 mil.
 7. Uteč 2,9 mil.
 8. Power Rangers: Strážci vesmíru 2,8 mil.
 9. The Case for Christ 2,7 mil.
10. Kong: Ostrov lebek 2,6 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY