Cannes 2017: Kdo letos získá Zlatou palmu?

Vydáno: 14.04.2017 07:46 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Letošní jubilejní 70. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Cannes proběhne od 17. do 28. května. Na červeném koberci se letos projdou například Nicole Kidman nebo Adam Sandler. Kdo letos získá hlavní cenu?
Kirsten Dunst, Colin Farrell ve filmu  / The BeguiledVčera byl uveřejněn oficiální program 70. ročníku filmového festivalu v Cannes. Ten bude letos probíhat ve dnech od 17. do 28. května. Prezidentem letošní festivalové poroty je španělský režisér Pedro Almodóvar. Zahajovacím filmem festivalu bude nový snímek francouzského režiséra Arnauda Desplechina Les fantômes d'Ismaël (Ismael´s Ghosts). Prezident festivalu Pierre Lescure na tiskové konferenci oznámil, že bude uvedeno 49 snímků z 29 zemí. O hlavní cenu - Zlatou palmu - bude soutěžit 18 filmů vybraných z celkem 1930 snímků, které se o tuto čest ucházely. 

V soutěži budou například filmy jako The BeguiledThe Killing of a Sacred DeerHappy EndOkjaThe Meyerowitz Stories nebo Wonderstruck. Na červeném koberci se projdou hvězdy jako Nicole Kidman, která hraje hned ve čtyřech snímcích uvedených na festivalu, Adam Sandler nebo Julianne Moore. Mimo "klasické" filmy zde bude uveden i virtuální projekt Alejandra Gonzáleze Iñárritua nazvaný Carne y arena (Flesh and Sand) nebo druhá série seriálu Na jezeře a nový Twin Peaks

Více informací o festivalu najdete na oficiálních stránkách festivalu zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY