Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 14. 4. 2017 - 20. 4. 2017

TV tipy: Americký sniper pije kafe, kouří cigára, cítí zlobu a točí rodinný film

Vydáno: 14.04.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Sváteční velikonoční týden je v televizi ve znamení atraktivních premiér a zajímavých a někdy i neznámých žánrovek. Z novinek určitě oceníte Amerického snipera, Zlobu nebo Rodinný film, na řadu se ale dostane i legendární Ben Hur.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ben Hur (Ben-Hur) (pátek 14. 4., Prima Max, 20.15 - 00.40 / sobota 15. 4., 13.30 - 17.50)

Český plakát filmu Ben Hur / Ben-HurJednáctioscarová klasika patří k nejzásadnějším filmům všech dob a netřeba ji příliš představovat. Oscarem oceněný režisér William Wyler v ní vytvořil fascinující dílo, v němž lze chválit snad úplně všechno. Ať už je řeč o vynikající atmosféře, epickém příběhu, výtečné hudbě, opulentní výpravě nebo kostýmech, vše je nutno uvádět pouze v superlativech. Snímek navíc zůstává věrný době svého vzniku, takže je potřebně rozmáchlý, nikam nespěchá a má vyměřenou dnes trochu smrtící skoro čtyřhodinovou stopáž, v níž ale není moc hluchých míst, což je až s podivem. Absolutním vrcholem pak je legendární scéna souboje čtyřspřeží, která inspirovala mnoho dalších tvůrců. V hlavní roli exceluje oscarový Charlton Heston, jemuž sekundují třeba taktéž oscarový Hugh Griffith a dále pak Jack Hawkins, Haya Harareet nebo Stephen Boyd. Nebýt již zmiňované délky, která může mnohé odradit, nebylo by snad ani co vytýkat. Fajnšmekrovský začátek prodlouženého víkendu.

Zajímavost: Během natáčení slavného závodu kvadrig byla zničena jedna z mála existujících 65mm kamer.

Oficiální trailer filmu Ben Hur / Ben-Hur
Mojžíš (Moses) (pátek 14. 4., ČT2, 20.30 - 23.35 / pondělí 17. 4., 09.00 - 12.00)

Plakát filmu Mojžíš / MosesKoprodukční zpracování biblického příběhu je ryze televizní záležitost, tudíž od něj nelze čekat přehnanou epičnost, ale spíše komornější a věrnější ztvárnění známé předlohy. Režírující Roger Young se v něm tedy soustředí hlavně na atmosféru časů dávno minulých, bájný a silný příběh, který je nadčasový a překvapivě i velmi slušnou výpravu. Nejvíc asi překvapí relativně hvězdné obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil velmi dobrý Ben Kingsley, jehož doplňují mimo jiné Frank Langella, David Suchet, Christopher Lee nebo Anna Galiena. Škoda jen, že snímek je natočen jakožto dvoudílný, takže mu škodí pomalé tempo, přehnaná délka a značná patetičnost. Ideální téma k nejdůležitějším křesťanským svátkům.

Zajímavost: Svou poslední roli ve filmu ztvárnil Philip Stone.

Ukázka z filmu Mojžíš / Moses
Zloba - Královna černé magie (Maleficent) (sobota 15. 4., Nova, 20.15 - 22.05 / neděle 16. 4., Nova Cinema, 17.20 - 19.15 / pondělí 17. 4., 09.55 - 11.45)

Český plakát filmu Zloba - Královna černé magie / MaleficentBritsko-americká fantasy originálně nahlíží na příběh Šípkové Růženky z pohledu zlé čarodějnice, nicméně je určena pro celou rodinu, takže se nedá očekávat nějaká temná podívaná. Debutující režisér Robert Stromberg tedy nezapře původní profesi trikaře a dojde-li na speciální efekty, je nač se dívat, a i když jsou některé viditelně digitální, fantazie tvůrce se v nich naplno projevila a vyhrál si v nich do detailu. Spolehnout se mohl i na v rámci možností potemnělou atmosféru a velmi dobrou kameru. Problém nastává u vyprávění příběhu, který nedává moc smysl a je v něm až příliš nelogičností a nejasností. Filmu také výrazně chybí pořádný záporák, neboť sama hlavní hrdinka jím rozhodně není. V hlavní roli se objeví solidní Angelina Jolie, která ale nemá moc co hrát, ostatní už tu jsou vesměs do počtu, což mrzí zejména u unylého Sharlta Copleyho. Více se dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Jolie točila všechny kaskadérské kousky sama.

Český trailer filmu Zloba - Královna černé magie / Maleficent
Americký sniper (American Sniper) (sobota 15. 4., Nova, 22.05 - 00.35 / pondělí 17. 4., Nova Cinema, 00.15 - 02.35 / úterý 18. 4., Nova, 00.20 - 02.30)

Plakát filmu Americký sniper / American SniperNejvýdělečnější film dlouhé režijní kariéry Clinta Eastwooda byl před třemi lety příjemným překvapením. Mimo hranice své domoviny se tedy takovému úspěchu netěšil, což je logické, protože jde o ryze americké téma, jehož příběh je předvídatelný a šablonovitý a hrdinové jasně rozdělení. Daleko nad průměr ho povyšuje právě legendární tvůrce, který umí vytvořit potřebnou atmosféru, částečně i napětí a hlavně natáčí výborné a nápadité akční scény, jimž nechybí adrenalin a neopomíjí ani emoce. V hlavní roli exceluje na Oscara nominovaný Bradley Cooper, který si celý film krade pro sebe. Zamrzí pak hlavně přehnaná heroizace hlavní postavy, lehce nevyrovnané tempo, o pár minut přepálená stopáž a také to, že válečná traumata ústřední postavy jsou tu jen lehce naznačena. Více o jednom z tipů týdne opět prozradí naše recenze.

Zajímavost: Film je doposud také nejvýdělečnějším válečným filmem všech dob.

Český trailer filmu Americký sniper / American Sniper
Kafe a cigára (Coffee and Cigarettes) (sobota 15. 4., ČT art, 22.45 - 00.20)

Plakát filmu Kafe a cigára / Coffee and CigarettesPovídková dramedie z dílny nezávislého režiséra a scenáristy Jima Jarmusche už jeho věrné fanoušky tak nepotěšila, protože nejvíce trpí určitou zahleděností do sebe sama. Slavný filmař tu tentokráte rezignoval na zajímavou vizuální stránku, ale celou dobu střídá jen tři druhy záběrů, což je trošku únavné, především ale trochu selhává v náplni, protože povídky jsou značně nevyrovnané a na jednu vynikající připadají dvě až tři průměrné a jedna vysloveně nezajímavá. To, že snímek stojí na dialozích a nic moc se v něm neděje, asi nikoho nepřekvapí. Nejlákavější tak je účast mnoha hvězd, mezi nimiž nechybí Roberto Benigni, Cate Blanchett, Steve BuscemiIggy Pop, Alfred Molina, Bill Murray nebo Tom Waits. Pozitivem budiž i relativně krátká stopáž. Slušná žánrovka.

Zajímavost: Tvůrce natáčel film průběžně celých sedmnáct let.

Oficiální trailer filmu Kafe a cigára / Coffee and Cigarettes
Rodinný film (neděle 16. 4., ČT1, 20.15 - 21.50)

Plakát filmu  / Rodinný filmKoprodukční tuzemské drama s ironickým názvem patří dle mnohých k nejlepším počinům loňského roku a může se směle rovnat s evropskou konkurencí. Na Českého lva nominovaný režisér a spoluscenárista Olmo Omerzu překvapí tím, jak je ústřední příběh košatý a nabídne v něm i několik nečekaných zvratů, aniž by výsledek působil nějak vykalkulovaně nebo násilně. Výrazně mu pomáhá i zvolené obsazení, v němž vynikají na Českého lva nominovaná Vanda Hybnerová, Karel Roden, Jenovéfa Boková a Daniel Kadlec. Možná trochu zamrzí, že zvolené tempo je zbytečně pomalé a tvůrci se uchylují k mnoha nesmyslně dlouhým záběrům a také to, že ve výsledku nejdou svým postavám víc na dřeň, to zas ale tolik nevadí, protože v naší současné kinematografii působí snímek trochu jako zjevení. Detaily hledejte v naší oslavné recenzi.

Zajímavost: Exotické lokace byly natočeny v Thajsku.

Oficiální trailer filmu Rodinný film
Jeskyně zapomenutých snů (Cave of Forgotten Dreams) (neděle 16. 4., ČT art, 22.20 - 23.50)

Plakát filmu Jeskyně zapomenutých snů / Cave of Forgotten DreamsKoprodukční dokument je hodně svérázným počinem, který trochu přesahuje hranice svého žánru. Režisér a scenárista Werner Herzog v něm diváka zavádí do unikátní jeskyně, v níž se nachází několik pravěkých maleb a vstup do ní je přísně zakázán. Tento monument mu slouží k úvaze o lidském bytí, kultuře a o tom, kam se lidstvo za dvacet tisíc let posunulo a vše doplňuje krásnými obrazy, které místy berou dech, i když v televizi nebudou v původním 3D. Je ale možné, že tvůrce si z toho všeho dělá legraci, celá jeskyně je jeden velký "podvod" a snímek je ironickým zesměšněním vědeckého bádání, které se někdy zabývá malichernostmi. Ať je to, jak chce, výsledek je natolik unikátní a některé scény natolik bizarní, že stojí za vidění. I v tomto případě si můžete přečíst naši recenzi.

Zajímavost: Jeskynní komplex, o němž je celý film, byl objeven v roce 1994.

Český trailer filmu Jeskyně zapomenutých snů / Cave of Forgotten Dreams
Sicilská spojka (Pizza Connection) (pondělí 17. 4., ČT2, 22.20 - 00.15)

Plakát filmu Sicilská spojka / Pizza ConnectionTakřka neznámé italské krimidrama je filmovým sestřihem ještě méně známého seriálu, což je na výsledku znát. Režisér a jeden ze scenáristů Damiano Damiani byl totiž nucen některé scény vystříhat, takže motivace postav a pár chvil v jinak slušném příběhu nedávají moc smysl a působí uspěchaně, což je malinko škoda. Jinak se spíše než na akci soustředí na vykreslení hutné atmosféry, osudový a zajímavý, i když od poloviny dost předvídatelný příběh a budování vztahů mezi postavami. V hlavní roli se objeví charismatický Michele Placido, vedle kterého už nikoho extra známého nepoznáte. Hodně slušná, i když ne úplně výrazná evropská žánrovka.

Zajímavost: Snímek vznikl ve stejném roce jako legendární seriál Chobotnice, v němž Placido ztvárnil policistu.

Originální trailer filmu Sicilská spojka / Pizza Connection
Každému, co mu patří (A ciascuno il suo) (úterý 18. 4., ČT art, 21.05 - 22.40 / čtvrtek 20. 4., 00.15 - 01.45)

Plakát filmu Každému, co mu patří / A ciascuno il suoDalší minimálně známé italské kriminální drama se opět zabývá světem mafie a jejího prorůstání do politiky. Režisér a spoluscenárista Elio Petri vyniká v zachycení až autentické atmosféry sicilského maloměsta se všemi jeho svéráznými obyvateli, architekturou a reáliemi. Hlavní důraz klade na pozvolna plynoucí a trošku komplikovanější příběh, v němž se šetří emocemi, ale v samotném závěru vše vygraduje tak, jak má a poslední scény divák z hlavy jen tak nedostane. Vše ještě dotváří nádherná kamera a neméně krásná hudba. V hlavní roli naprosto exceluje Gian Maria Volontè, jemuž dělají společnost třeba Irene Papas nebo Gabriele Ferzetti. Inteligentní snímek sice není dokonalý a prospěl by mu větší spád, vesměs ale funguje velmi dobře.

Zajímavost: Na festivalu v Cannes v roce 1967 získal snímek ocenění za nejlepší scénář.

Originální trailer filmu Každému, co mu patří / A ciascuno il suo
Jak ulovit Dr. Lewise (The Grand Seduction) (středa 19. 4., Prima Max, 20.15 - 22.40 / čtvrtek 20. 4., 15.20 - 17.40)

Plakát filmu Jak ulovit Dr. Lewise / The Grand SeductionV našich končinách ne až tak známá kanadská komedie je typický feel-good movie, a když přijmete tezi, že jde o trochu nereálnou pohádku pro dospělé, velmi dobře se pobavíte. Režírující Don McKellar se v ní spoléhal na pohodovou atmosféru přístavního městečka, vykreslení všech svérázných charakterů a inteligentní humor, který pramení z příjemně naivních situací a zcela se vyhýbá jakýmkoli vulgaritám a prvoplánovým vtipům. Zajímavý je i prostinký příběh, který může trochu připomínat typicky české vlastnosti a tím bude divákům bližší. Vydařilo se též obsazení, v němž naprosto exceluje Brendan Gleeson, vedle kterého poznáte minimálně ještě Taylora Kitsche. I když se někdy dostaví nuda, snímek vlastně nemá čím překvapit a je až příliš naivní, jeho vnitřní kouzlo je mnohem silnější a nelze mu to vyčítat. Zpříjemnění středu týdne. 

Zajímavost: Gleeson ve filmu opravdu hraje na housle.

Oficiální trailer filmu Jak ulovit Dr. Lewise / The Grand Seduction

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Drama o zákeřné nemoci Tancuj Matyldo zpracovává autenticky prožité situace (07.12.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu