Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 15. týden

Kinopremiéry: Špunti na vodě skládají rychle a zběsile zkoušku z dospělosti

Vydáno: 12.04.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasnou premiérou týdne je tentokráte osmé pokračování akční série Rychle a zběsile, které je taktéž jedinou hollywoodskou novinkou. V tuzemsku jí bude z hlediska diváckého zájmu konkurovat jen domácí komedie Špunti na vodě.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rychle a zběsile 8 (The Fate of the Furious) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Rychle a zběsile 8 / The Fate of the FuriousV drtivé většině případů by osmý díl nějaké série zajímal jen její ortodoxní fanoušky a mířil by rovnou na video, jednou z výjimek je ovšem "nadupaná" akční franšíza, jež se sice od původní idey diametrálně odklonila a z filmů oslavujících silná auta, tuning a krásné ženy se stala akční dobrodružství, v nichž je možné úplně vše a procestuje se v nich dost světových lokací. Výjimkou nebude ani očekávaná novinka, jejíž trailer už ukázal, že fyzikální zákony tu platit rozhodně nebudou a znovu tu bude víc všeho. O režii se tentokrát postaral ostřílený F. Gary Gray, který dostal k dispozici relativně hvězdné obsazení, v němž nechybí Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Charlize Theron, Kurt Russell, Michelle Rodriguez nebo dokonce i Helen Mirren. Potenciální miliardový hit je jasnou premiérou týdne.

Synopse: Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu, protože na svou stranu ho přetáhla legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se na Letty (Michelle Rodriguez) a na všechny staré kámoše. Aby tedy svět zůstal v rovnováze, přebírá otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který je do ní nucen přibrat i Deckarda Shawa (Jason Statham), který měl původně shnít ve vězení. Vyskooktanová a nekompromisní jízda tak může začít.

Zajímavost: Jedná se o první hollywoodský film, který několik scén natočil na Kubě.

Oficiální český trailer filmu Rychle a zběsile 8 / The Fate of the Furious
Proti vlastní krvi (Trespass Against Us) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Proti vlastní krvi / Trespass Against UsBritská sociální dramata mají poměrně dlouhou tradici i v našich kinech, a ačkoli to z loňského roku nevypadá dvakrát originálně, jeho hodnocení jsou zatím vesměs velmi dobrá. Jeho největšími lákadly jsou mimo atraktivního příběhu o životě jednoho zločineckého klanu, který ovládnou rozpory o jeho dalším směřování, především jména, která stojí za ním. Ne tedy to režírujícího debutanta Adama Smithe ani taktéž debutujícího scenáristy Alastaira Siddonse, ale ústředních představitelů, jimiž jsou Michael FassbenderBrendan Gleeson, které ještě doplňují třeba Rory Kinnear nebo Sean Harris, za zmínku stojí i to, že hudbu ke snímku vyprodukovala legendární elektronická dvojka The Chemical Brothers. Zřejmě ideální alternativa velkolepému hollywoodskému výplachu.

Synopse: Nechvalně známý rod Cutlerů žije jako psanci uprostřed krásného britského hrabství Gloucestershire, kde bydlí v karavanovém táboře a čas tráví tím, že vyvolává konflikty, příležitostně loupí, vymýšlí různé zlodějiny a bezcílně se poflakuje. Jeho okolí nikoho z nich nesnáší a policie je jim všem v patách. V čele klanu stojí Colby (Brendan Gleeson), který by rád žezlo předal synovi Chadovi (Michael Fassbender), jenž z toho ale není úplně nadšený. Na svět se totiž dívá zcela jinou optikou než otec a rád by své rodině zajistil lepší život a budoucnost. Je tak jen otázkou času, kdy mezi těmi dvěma dojde k drsnému kofliktu, který nezůstane bez následků.

Oficiální český trailer filmu Proti vlastní krvi / Trespass Against Us
Zkouška dospělosti (Bacalaureat) (Aerofilms)

Český plakát filmu Zkouška dospělosti / BacalaureatRumunská kinematografie prožívá v posledních letech obrození, které je často přirovnáváno k československé nové vlně a jednou z jejích ústředních postav je režisér a scenárista Cristian Mungiu, jehož nejnovější počin se opět těší příznivým ohlasům. Znovu se zabývá zdánlivě obyčejným tématem, které mu slouží jako sonda do rumunské společnosti a její kritiky. Ti, kteří navštívili loňský festival ve Varech, už film mohli vidět, do širší distribuce se dostává až nyní, což by tak vadit nemělo. To, že v obsazení se neobjeví žádná známá tvář, je asi logické, o to větší by mohl být pocit autenticity. Premiéra pro festivalového diváka.

Synopse: Romeo (Adrian Titieni) se jakožto lékař a občan těší úctě obyvatel malého města v Transylvánii. Když se ale ve snaze zajistit nadané dceři lepší budoucnost zaplete do řetězce služeb a protislužeb a ztratí tvář i před svou rodinou, jeho pověst se rázem začne hroutit.

Český trailer filmu Zkouška dospělosti / Bacalaureat
Safari (Safari) (Film Europe)

Český plakát filmu Safari / SafariRakouský dokument trochu klame názvem, protože divák by pod ním logicky hledal přírodopisný dokument z daleké Afriky. To ale není tak úplně pravda, protože jeho režisérem a jedním ze scenáristů je svérázný Ulrich Seidl, který se zabývá bizarními lidskými koníčky a úchylkami a málokoho nechávají jeho počiny chladným. Tentokrát se tedy podíval do Afriky, ale spíše než na tamní zvířectvo se soustředí na příběhy několika rakouských a německých turistů se zbraněmi, pro které jsou tyto trofeje nejcennější. Hodnocení je zatím naprosté minimum, takže je nelze považovat za relevantní, důležité je ovšem zmínit, že film je částečně stylizovaný, takže ne vše je úplná pravda. To by ale snad zážitek zásadně pokazit nemělo.

Synopse: Stylizovaný dokument zavádí diváka do ráje trofejních lovců, mezi zebry, antilopy, impaly a další tvory, kteří se mezi německými a rakouskými turisty se zbraněmi těší velké popularitě. Je to bizarní svět, v němž se střetávají iniciační rituály, nerovnosti, kolonialismus, ale i lidská hloupost.

Český trailer filmu Safari / Safari
Špunti na vodě (Bioscop)

Plakát filmu  / Špunti na voděTuzemská rodinná komedie zcela jasně cílí na přízeň nenáročných diváků a už ze synopse je jasné, že se bude snažit navázat na legendární komedii S tebou mě baví svět. Obsazení je tedy na naše poměry hvězdné, neboť v titulních rolích se mimo dětských herců představí trojce Hynek ČermákJiří Langmajer a Pavel Liška, vedle kterých se objeví třeba Anna Polívková, Tatiana Vilhelmová nebo Arnošt Goldflam, pekelná jsou ovšem jména klíčových tvůrců. Režii obstaral většinou hodně průměrný a nenápaditý Jiří Chlumský, jemuž napsal scénář Marcel Bystroň, z jehož filmografie běhá mráz po zádech. Hodnocení zatím neexistují a před premiérou nejspíš existovat nebudou, výsledek by ale mohl zkušenějšího diváka hodně bolet. Pravděpodobný komerční hit.

Synopse: Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady navíc přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo za rodiči vyrazit po kánoích v řece jen tak ve třech jako za starých časů. Od té doby se toho ale hodně změnilo, především pak to, že všichni mají děti a partnerky, a tak je tudíž třeba rodinám za pánskou jízdu něco slíbit. Když ale všechny nápady selžou a nevychází, vyrážejí ženy na dámskou jízdu na kolech a muže nechávají napospas dětem. Ani to je ale od původního plánu nemůže odradit.

Originální trailer filmu Špunti na vodě
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Michael Fassbender je Zabiják (28.10.2023 19:04 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským (25.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu