Ridley Scott natočí novou "Bitvu o Británii"

Vydáno: 04.04.2017 08:51 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ridley Scott má v plánu natočit film z druhé světové války a konkrétně ho zajímá letecká Bitva o Británii. Půjde o první velký film zaměřený na tuto událost od stejnojmenného filmu z roku 1969.
Fotografie z filmu Bitva o Anglii / Battle of BritainServer Deadline jako první informoval o tom, že se Ridley Scott chystá natočit válečný film, který se zaměří na slavnou část druhé světové války známou jako Bitva o Británii. Šlo o jednu z rozhodujících událostí, která způsobila zvrat ve vývoji válečného konfliktu. V leteckých bitvách dokázala letdadla královského letectva odolávat a nakonec i porazit nacistickou Luftwaffe. Scott by byl první, kdo by se zaměřil výhradně na tuto událost od roku 1969, kdy Guy Hamilton natočil film Bitva o Británii, jeden z nejznámějších válečných snímků.

Scott natočí válečný snímek znovu pro studio Fox. Výkonným producentem bude Matt Charman, známý jako scenárista Spielbergova filmu Most špiónů. Scénář napíše anglický scenárista Matthew Orton. Orton je začínající scenárista, který napsal scénář pro válečný film Operation Finale o honu na Adolfa Eichmanna s Oscarem Isaacem. Film o Bitvě o Británii je zatím ve velmi raném stádiu. Scott ještě před ním natočí film o únosu vnuka Gettyho impéria All the Money in the World. Poslední Scottův snímek, očekávaný sci-fi horor Vetřelec: Covenant uvidíme v kinech již přiští měsíc.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY