TOP 20 ČR: žebříček vzala útokem modrá vesnice

Vydáno: 04.04.2017 20:56 - | foto: facebook tvůrce

Vstup animovaných Šmoulů: Zapomenutá vesnice sesadil z vrcholu po dvou týdnech Krásku a zvíře. Na třetí pozici se dostala americká adaptace mangy Ghost in the Shell.
Emma Watson, Dan Stevens ve filmu Kráska a zvíře / Beauty and the BeastJiž předpremiéra minule vynesla nové, tentokrát pouze plně animované Šmouly s podtitulem: Zapomenutá vesnice na čtvrté místo, z něhož se přes tento víkend posunuli až do vedoucí pozice s necelými 8 miliony. Z toho místa tak byla po 14 dnech vystrnaděna disneyovská hraná adaptace Krásky a zvířete režírovaná Billem Condonem, která si ke svým 32 milionům připsala tentokrát už jen 3 další. Bronz pak patřil za 2,9 milionu další novince, a to Ghost in the Shell, americkému akčnímu snímku se Scarlett Johansson dle japonské manga předlohy. Dlouho se tak na stupních vítězů neudržel životopisný Masaryk, přestože byl tento víkend jediným filmem mimo medailové pozice, který překonal hranici 1 milionu.

Zájem výrazně opadl i o Espinosovo sci-fi Život z minulého týdne, v němž byla skupina astronautů dle nadužívané premisy napadena vesmírným predátorem. O dvě místa vzhůru si dokonce pomohla německá komedie Rande naslepo, které dost pomohl pád Logana: Wolverine. Za pouhých 472 tisíc otevřel historický snímek Úkryt v zoo s Jessicou Chastain, který režisérka Niki Caro natáčela v České republice. Pozice z minula zůstala hororu Skryté zlo, za nějž se propadl ze sedmé příčky Kong: Ostrov lebek uzavírající top desítku.

Fotografie z filmu Volání netvora: Příběh života / A Monster CallsŠpanělsko-americké fantasy drama Volání netvora: Příběh života se dostalo ve svém prvním týdnu na jedenácté místo kvůli své pozdní premiéře. Za ním tak postupně popadaly v kinech déle bežící tituly BalerínaLEGO® Batman film a John Wick 2. Polepšit si dokázal jako jeden z mála sequel T2 Trainspotting, který níže vytlačil Psí poslání a francouzský snímek I dva jsou rodina. Do žebříčku se na osmnáctou příčku podařilo vrátit Bábě z ledu doprovázené novým srbským dramatem Na mléčné dráze. Poslední místo připadlo komedii Všechno nebo nic.

1. Šmoulové: Zapomenutá vesnice - 7,7 mil. (premiéra)
2. Kráska a zvíře - 3,3 mil.
3. Ghost in the Shell - 2,9 mil. (premiéra)
4. Masaryk - 1,3 mil.
5. Život - 813 tis.
6. Rande naslepo - 545 tis.
7. Logan: Wolverine - 539 tis.
8. Úkryt v zoo - 472 tis. (premiéra)
9. Skryté zlo - 372 tis.
10. Kong: Ostrov lebek - 286 tis.

11. Volání netvora: Příběh života - 186 tis. (premiéra)
12. Balerína - 122 tis.
13. LEGO® Batman film - 90 tis.
14. John Wick 2 - 84 tis.
15. T2 Trainspotting - 60 tis.
16. Psí poslání - 50 tis.
17. I dva jsou rodina - 42 tis.
18. Bába z ledu - 41 tis.
19. Na mléčné dráze - 38 tis. (premiéra)
20. Všechno nebo nic - 37 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY