Box Office: Mimi šéf přebírá od Krásky vedení

Vydáno: 03.04.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Víkend na přelomu března a dubna má nového vítěze žebříčku Box Office. Stal se jím nový animák Mimi šéf od Dreamworks s hlasem Aleca Baldwina, který odsunul na druhé místo Krásku a zvíře.
Fotografie z filmu Mimi šéf / The Boss BabyNejlépe si vedla první z novinek, 34. animák od studia Dreamworks Mimi šéf, který otevřel za 49 milionů, což stačilo, i když jen s těsným rozdílem, na první místo žebříčku Box Office. Mimi šéfa s hlasem Aleca Baldwina uvidíme v našich kinech až 20. dubna. Druhá je tedy Kráska a zvíře, která vévodila žebříčku minulé dva víkendy. Tentokrát to stačilo se 47,5 mil. na druhé místo.

Stejně je ale tato hraná disneyovka zatím suverénně nejúspěšnějším snímkem roku 2017 s rekordními tržbami, které v Americe atakují hranici 400 milionů a ve světě hranici půl miliardy, a to vše za pouhých 17 dní od premiéry. Na trojce se umístila druhá novinka, sci-fi Ghost in the Shell s 19 miliony. Paramount si jistě sliboval lepší výsledek, bohužel realita je jiná. 

Michael Pitt, Scarlett Johansson ve filmu Ghost in the Shell / Ghost in the ShellNa čtyřku byli odsunuti Power Rangers: Strážci vesmíru, kteří v druhém víkendu od premiéry utržili 14,5 mil., čímž své domácí tržby zaokrouhlili na 65 milionů. Pátý je Kong: Ostrov lebek, který za čtyři týdny od premiéry utržil celkově necelých 150 milionů. Celosvětově pak jeho tržby ukazují sumu 406 milionů, což je třetí nejlepší letošní výsledek. 

Za Kongem je šestý Logan: Wolverine, který je momentálně s celkovými tržbami 576 mil. druhým nejlepším snímkem roku. Sedmý horor Uteč patří mezi největší letošní trháky. S přihlédnutím k jeho nízkým nákladům (4,5 mil.) jsou jeho americké tržby cca 156 mil. přímo rekordní a překonaly i takový blockbuster, jako Je Kong: Ostrov lebek nebo "osvědčenou značku" Padesát odstínů temnoty.  

Na desáté místo topky to zvládla ještě třetí novinka týdne, drama Úkryt v zoo, které otevřelo v pouhých 541 kinech za slušných 3,3 mil. 

Příští víkend otevřou animák Šmoulové: Zapomenutá vesnice, který se u nás už hraje a kriminální komedie Loupež ve velkém stylu

BOX OFFICE: VÍKEND OD 31. BŘEZNA 2017

 1. Mimi šéf 49 mil.  (novinka)
 2. Kráska a zvíře 47,5 mil.
 3. Ghost in the Shell 19 mil.  (novinka)
 4. Power Rangers: Strážci vesmíru 14,5 mil.
 5. Kong: Ostrov lebek 8,8 mil.
 6. Logan: Wolverine 6,2 mil.
 7. Uteč 5,8 mil. 
 8. Život 5,6 mil.
 9. CHiPs 4,5 mil.
10. Úkryt v zoo 3,3 mil.  (novinka)

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY