Warneři zreplikují Blade Runnera

Vydáno: 05.03.2011 10:55 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Hollywoodská sequelitida pokračuje...
Harrison Ford ve filmu Blade RunnerHollywood se stává závislým na sequelech a z kin se v poslední době vynořují jen projekty, které by si pro originalitu musely dojít daleko. Remaky, restarty, spin-offy a pokud ne, tak knižní, herní a komiksové adaptace v nejzoufalejších případech i "adaptace" zábavních parků. Studio Warner Bros. se nyní zničehonic rozhodlo k trendu připojit tak, že vzalo sci-fi klasiku Blade Runner a chce z ní udělat frančízu. Hodně rozsáhlou.
Produkční společnost Alcon Entertainment (křesťanské Zrození šampióna a Kniha přežití) vydala oznámení o vyjednávání ohledně práv (ty vlastní producent Bud Yorkin) na mistrovský thriller Ridleyho Scotta z roku 1982. Zakladatelé společnosti, která spoluprodukuje se studiem Warner Bros., Broderick Johnson a Andrew Kosgrove jsou nyní ve finální fázi, jak zavedený film rozšířit v celosvětovou značku. Rick Deckard a spol. by se tak měli podívat nejen na obrazovky kin, ale také do televize.
Oba producenti jsou z celé události nadšení a ujišťují, že mají s filmem nejlepší možné úmysly. Plánují celou sérii ze světa replikantů - čeká nás tedy prequel, sequely a nejspíš televizní série (v případě úspěchu jistě i videohry, komiksy, knížky...). Vypadá to sice na velkolepé plány, ale vzpomeňme si na druhého Trona, který také hýřil ohromnými očekáváními a plány, ale bude nakonec rád, jestli vznikne třetí díl.
Nová frančíza však znamená nový přístup. Pokud však rozjíždíte novou sérii, chce to co nejvíce diváků. Takže musíte přilákat tu nejpočetnější skupinu - teenagery. Tudíž se můžeme domnívat, že pokud se další díly Blade Runnera opravdu dostanou do kin, na nějakou temnou atmosféru a filosofické dialogy můžeme rovnou zapomenout.
Aby hlavně tvůrci nezapomněli, co dělalo originál originálem. Ridley Scott, který má nyní plné ruce práce s přípravami Promethea, se k celé události zatím nevyjádřil. Pokud by nás však někdo měl vzít zpět do Los Angeles roku 2019, tak jedině on.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY