Box Office: Kráska a zvíře nepřestává lámat rekordy

Vydáno: 27.03.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Kráska a zvíře pokračuje v suverénní jízdě americkými i světovými kiny a podruhé za sebou si bere špici žebříčku Box Office. Z trůnu nedokázali hranou disneyovku sesadit ani Power Rangers: Strážci vesmíru.
Emma Watson ve filmu Kráska a zvíře / Beauty and the BeastKráska a zvíře triumfovala minulý týden, Kráska a zvíře triumfuje znovu i tento týden. O právě uplynulý víkend vydělala tato hraná verze animované pohádky masivních 88 milionů, což dalece stačilo znovu na první místo. Za týden už tak utržila v amerických kinech 316 milionů a ve světě dalších 373, což je celkem 690 milionů. Za pouhý týden od premiéry, to je skoro šílené. Už teď je Kráska a zvíře suverénně nejúspěšnějším filmem roku a nebude trvat dlouho a bude prvním letošním snímkem, který porazí magickou hranici jedné miliardy celosvětově. Loni se to povedlo pouze čtyřem titulům.

Až s druhým místem se musela spokojit první z novinek, filmová verze televizního seriálu Power Rangers: Strážci vesmíru, která otevřela za 40,5 milionu. V "normálním" případě by to pravděpodobně stačilo na první místo, nikoliv však v tomto. Přesto se od snímku za 100 mega přeci jen čekal asi lepší otvírák. Mezi druhou novinku se na třetí místo ještě zvládnul vklínit Kong: Ostrov lebek s 14 miliony. V Americe dosud utržil jen 133 milionů, což je na ambiciózní snímek, který má být jen předkrmem k budoucímu setkání dvou monster, málo. Ve zbytku světa je to se 193 miliony o něco lepší. 

Ariyon Bakare, Hiroyuki Sanada ve filmu Život / LifeČtvrté místo patří druhé z novinek, sci-fi Život, které otevřelo za skromných 12 milionů, což je v případě rozpočtu 58 mil. a přítomnosti dvou hereckých hvězd dosti chabé. Pátý je Logan: Wolverine, který dokázal za čtyři týdny od premiéry překonat hranici 200 milionů. Celosvětové tržby 547 milionů z něj dělají po Krásce a zvířeti letošní druhý nejúspěšnější film roku. 

Uteč je šesté a zatímco tržby ze zámoří jsou zanedbatelné (7mil.), v Americe jde se skoro 150 mil. o neuvěřitelný hit, který navíc vznikl za částku pod hranicí 5 mil. 

Sedmá je pak třetí z novinek, komedie CHiPs, která otevřela jen za 7,6 milionu. Slabota. 

Příští týden otevřou dvě zajímavé novinky. První bude animovaná komedie Mimi šéf a druhou bude sci-fi Ghost in the Shell. Dokáže někdo z nich porazit Krásku a zvíře?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 24. BŘEZNA 2017

 1. Kráska a zvíře 88,3 mil.
 2. Power Rangers: Strážci vesmíru 40,5 mil. (novinka)
 3. Kong: Ostrov lebek 14,4 mil.
 4. Život 12,6 mil. (novinka)
 5. Logan: Wolverine 10,1 mil.
 6. Uteč 8,6 mil.
 7. CHiPs 7,6 mil. (novinka)
 8. The Shack 3,7 mil.
 9. LEGO® Batman film 1,9 mil.
10. The Belko Experiment 1,8 mil. 

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY