Box Office: Kráska a zvíře stanovuje nový březnový rekord

Vydáno: 20.03.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Hraná disneyovka Kráska a zvíře stanovila nový historický rekord jako nejlepší otvírák měsíce března vůbec, když otevřela za kosmických 170 milionů. Tím naprosto smetla všechnu konkurenci.
Fotografie z filmu Kráska a zvíře / Beauty and the BeastHraná verze klasické animované disneovky Kráska a zvíře je obrovský komerční hit. Snímek otevřel za kosmických 170 milionů, což pokořilo největší březnový otvírák, který před ním držel loňský Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, který otevřel za 166 milionů. Kromě toho, že jde o první letošní otvírák nad 100 milionů, je debut Krásky a zvíře v historických tabulkách zapsaný jako sedmý nejlepší otvírák všech dob, když dokázal těsně předstihnout Harryho Pottera a zařadil se hned za šestého Iron Mana 3

Tento raketový nástup prakticky smetl jakoukoliv další konkurenci, kterou vlastně Kráska a zvíře ani neměla. Druhé místo si udržel minule první Kong: Ostrov lebek, který za dva týdny dokázal vydělat už celkem 110 milionů. Třetí Logan: Wolverine dokázal za tři týdny doma vydělat 184 milionů a k tomu dalších 300 mil. ze světa. 

Fotografie z filmu  / The Belko ExperimentUteč na čtyřce z topky rozhodně neutíká, když se toto asi největší letošní překvapení drží stále v první pětce a za čtyři týdny už tento malý horor utržil 133 mil. Nábožensky laděné drama The Shack zdaleka tak dobře nevydělává, ale i tak mu patří páté místo a tržby 42 mil. za tři týdny od premiéry. 

Na šestce je LEGO® Batman film, který za šest týdnů od premiéry utržil 167 milionů. Sedmička patří druhé novince týdne, kterou byl horor The Belko Experiment o skupince lidí uvězněných ve věžáku a nucených hrát podivnou hru na život a na smrt. Snímek otevřel za 4 miliony. Za zmínku ještě stojí to, že v limitovaném počtu pěti kopií za 180 tisíc otevřel za mořem T2 Trainspotting, který jinak ve zbytku světa dosud utržil slušných 33 milionů.

Příští týden otevře trojice novinek, která se pokusí sesadit z trůnu Krásku a zvíře, která ale dost možná obhájí první pozici. Sesadit se ji tedy pokusí Power Rangers: Strážci vesmíru, komedie CHiPs a sci-fi Život. Podaří se to některému z nich?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 17. BŘEZNA 2017

 1. Kráska a zvíře 170 mil. (novinka)
 2. Kong: Ostrov lebek 28,8 mil.
 3. Logan: Wolverine 17,5 mil.
 4. Uteč 13,2 mil.
 5. The Shack 6,1 mil.
 6. LEGO® Batman film 4,7 mil.
 7. The Belko Experiment 4 mil. (novinka)
 8. Skrytá čísla 1,5 mil.
 9. John Wick 2 1,2 mil.
10. Before I Fall 1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY