Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 17. 3. 2017 - 23. 3. 2017

TV tipy: Equalizér a Amy se ocitají mimo zákon a prožívají velké vítězství

Vydáno: 17.03.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Hodně příjemně je tentokrát nakombinován náš televizní výběr. Milovníky odlehčených žánrů by měly potěšit komedie Něco jako láska a Velké vítězství, fanoušky těch vážnějších zase Osudové pláže nebo premiérově uváděný Equalizér.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Batalion (pátek 17. 3., ČT2, 21.35 - 23.10)

Plakát filmu  / BatalionJen minimálně známé československé drama z roku 1937 je adaptací románu a divadelní hry Josefa Haise-Týneckého, není úplně veselou podívanou a dává nahlédnout do odvrácené strany tehdejší společnosti. Režírující Miroslav Cikán z dnešního pohledu ničím nepřekvapí a spoléhá se na potemnělou a depresivní atmosféru a výtečně napsanou psychologickou studii člověka, z něhož se vlivem okolností stane alkoholik. V hlavní roli exceluje František Smolík, vedle něhož se neztratí ani Hana Vítová, Václav Trégl nebo Helena Bušová. Výsledku nejvíc škodí hodně zbytečně melancholických scén a až přílišný výchovný apel, který musí celkový dopad trošku tlumit. Zajímavý film pro pamětníky.

Zajímavost: Film byl uveden i na MFF v Benátkách.

Ukázka z filmu Batalion
Asfaltová džungle (The Asphalt Jungle) (pátek 14. 3., ČT2, 21.55 - 23.45)

Plakát filmu Asfaltová džungle / The Asphalt JungleV našich končinách nepatří přelomový kriminální noir z počátku padesátých let, který jako jeden z prvních udělal hlavní hrdiny ze zločinců, k těm nejznámějším, což mu ale neubírá na kvalitě. Na Oscara nominovaný režisér John Huston v něm hned od počátku vytváří temně mrazivou atmosféru a plně se spoléhá na propracovaný a v rámci možností realistický příběh, v němž zcela absentuje humor, ale je soustředěn na psychologii postav a práci s napětím. V polovině pak vyvrcholí dokonale zvládnutou scénou loupeže, i po ní ale snímek neztrácí na působivosti. Ve vydařeném obsazení jednoznačně zaujme na Oscara nominovaný Sam Jaffe, vedle něhož nelze přehlédnout ani Sterlinga Haydena, cameo roli si zde zahrála i Marilyn Monroe. Jediné, co výrazně mrzí, je pomalejší rozjezd, který postrádá svižnější tempo a moment překvapení. Opomíjená klasika.

Zajímavost: Film je adaptací románu Williama R. Burnetta, s nímž Huston scénář často konzultoval, ačkoli se na něm spisovatel nepodílel.

Oficiální trailer filmu Asfaltová džungle / The Asphalt Jungle
Historie jednoho útěku (Crónica de una fuga) (pátek 14. 3., ČT2, 23.45 - 01.25)

Plakát filmu Historie jednoho útěku / Crónica de una fugaArgentinský kriminální thriller zpracovává skutečnou událost z historie jihoamerické země, o níž se toho za jejími hranicemi mnoho neví. Režírující Israel Adrián Caetano se v něm spolehl především na historickou věrnost, takže se snaží přiblížit až dokumentární věrohodnosti, vše ale zároveň oživuje klasickými filmařskými prostředky. To tedy znamená, že si vypomáhá perfektní kamerou, svižným tempem a střihem a také odpovídající syrovou a realistickou atmosférou. K autentickému dojmu přispívá i v tuzemsku neznámé obsazení, v němž nechybí třeba Rodrigo de la Serna, Lautaro Delgado nebo Matías Marmorato. Jedinou zásadní vadou tak je to, že příběh je příliš černobílý a lépe nepracuje s charaktery titulních postav. Něco z jihoamerické historie.

Zajímavost: V roce 2007 získal snímek Zlatý glóbus za nejlepší neanglicky mluvený film.

Originální trailer filmu Historie jednoho útěku / Crónica de una fuga
Amy (Amy) (sobota 18. 3., ČT art, 20.20 - 22.25 / čtvrtek 23. 3., 01.15 - 03.20)

Český plakát filmu Amy / AmyDva roky starý dokumentární portrét předčasně zemřelé Amy Winehouse bez problémů zvládnou i ti, kteří toho o ní tolik nevědí a její muziku neposlouchali. Režisér a scenárista Asif Kapadia ho totiž nepojal nějak bulvárně, ale spíše jako úvahu o údělu slávy a moci médií v současném světě a také o tom, že na úspěchu jednoho člověka je závislých příliš mnoho lidí. Především se ale nevyhýbá citlivým tématům, ukazuje i záběry z jejího soukromí a nechává promluvit její blízké i známé, zazní samozřejmě i několik jejích slavných hitů. Těžce deziluzivnímu a zároveň neprvoplánově dojemnému počinu škodí jen přehnaná délka, které je na svůj žánr opravdu přetažená. Více odhalí naše recenze.

Zajímavost: Více než polovinu filmu tvoří záběry pořízené paparazzi.

Český trailer filmu Amy / Amy
Equalizer (The Equalizer) (sobota 18. 3., Nova, 22.15 - 00.55 / pondělí 20. 3., Nova Cinema, 00.05 - 02.30)

Český plakát filmu Equalizer / The EqualizerAkční thriller je sice jen tři roky starý, diváka ale vrací do devadesátých let, kdy byly podobně přímočaré žánrovky v módě. Režírující Antoine Fuqua je tedy jeho nejslabším článkem, protože nedokáže nastolit správné a svižné tempo a volí zbytečně přetaženou stopáž, v níž "překáží" zejména protahovaný konec a celý epilog. Jinak je ale vše, jak má být a akce, i když hůř sestříhaná a tmavá, je potřebně brutální a nápaditá. Velebit můžeme i příběh, který není úplně stupidní a dává si záležet i na vysvětlení motivace postav a velmi dobře buduje kolem hlavního hrdiny auru tajemna. V hlavní roli září naprosto minimalistický Denzel Washington, jehož soupeře si vychutnal záměrně slizký Marton Csokas, vedle nich se pak objeví třeba Chloë Grace MoretzBill Pullman nebo Melissa Leo. Podrobnosti se dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Bojový styl, který hlavní hrdina ovládá, je mixem filipínských bojových umění Kali, Arnis a Eskrima a izraelského Krav Maga.

Český trailer filmu Equalizer / The Equalizer
Mimo zákon (Down by Law) (sobota 18. 3., ČT art, 22.25 - 00.10)

Plakát filmu Mimo zákon / Down by LawKomediální drama je příspěvkem do subžánru tzv. útěkových filmů, vzhledem k tomu, že jeho režisérem a scenáristou je král amerického nezávislého filmu Jim Jarmusch, jde ovšem o příspěvek hodně svérázný. Autor tu totiž, jak je jeho tradicí, rezignoval na komplikovaný děj nebo nějakou akci, ale soustředí se na hypnotickou atmosféru, práci se zajímavými a společensky vykořeněnými postavami a pomalé tempo, v němž vše zmíněné vynikne. Pomáhá si i perfektní černobílou kamerou, inteligentními dialogy, které obohacuje humorem a působivou hudbou. V hlavních rolích pak excelují Tom Waits, John Lurie a především neodolatelný Roberto Benigni, který svůj výkon šperkuje roztomilou a vtipnou angličtinou, takže snad televize pustí snímek v původním znění. Pokud vydržíte roztahaný úvod a projevíte trochu tolerance, můžete si užít hodně zajímavý zážitek.

Zajímavost: Všichni hlavní představitelé a sám autor se nechali na jeden den zavřít do vězení, aniž by o jejich identitě věděli strážní nebo ostatní vězni.

Oficiální trailer filmu Mimo zákon / Down by Law
Plakát filmu  / Miluj mě, jestli to dokážešMiluj mě, jestli to dokážeš (úterý 21. 3., ČT2, 21.00 - 22.05)

Loňský tuzemský dokument nahlíží na citlivé téma sexuálního života a tužeb postižených lidí. Režisérka a scenáristka Dagmar Smržová naštěstí nesklouzla k prvoplánovému až bulvárnímu podání, ale velmi altruisticky a s něhou se snaží přiblížit pocity svých aktérů, kterým handicap znemožňuje žít běžný život. Možná je ale škoda, že zvolila tak krátkou stopáž, protože ta jí tím pádem neumožňuje na celou problematiku pohlédnout v celé šíři, ale zůstává pouze na povrchu. Diskuzi o sexuální asistenci postiženým ale určitě spustí, což je dobře. Méně ambiciózní dokument se zajímavým poselstvím.

Zajímavost: Film vznikl za pouhých deset dnů.

Oficiální trailer filmu Miluj mě, jestli to dokážeš
Osudové pláže (Beaches) (středa 22. 3., Nova Cinema, 17.40 - 20.00 / čtvrtek 23. 3., 07.20 - 09.40)

Plakát filmu Osudové pláže / BeachesVe filmografii poměrně slavného režiséra Garryho Marshalla patří drama z konce osmdesátých let k těm opomíjeným počinům. Dáno je to jednoznačně tím, že na rozdíl od většiny ostatních je vážný a komediálních prvků je v něm pomálu. Diváka tak zaujmou na Oscara nominovaná výprava, upřímnost celého příběhu i jeho postav a celé téma, v němž hraje důležitou roli i vážná nemoc. V titulních rolích se objeví spolehlivé Bette Midler a Barbara Hershey, kterým dělají společnost třeba John Heard, Spalding Gray nebo Lainie Kazan. Dojem pak kazí to, že tvůrce se nevyhnul přílišnému tlačení na emoce a v závěru až lacině dojímá a také přehnaná stopáž. Méně známá žánrovka.

Zajímavost: Kvůli roli si Hershey nechala do rtů aplikovat kolagenové injekce, aby vypadala mladší.

Oficiální trailer filmu Osudové pláže / Beaches
Něco jako láska (A Lot Like Love) (středa 22. 3., Nova Cinema, 20.00 - 22.00 / Plakát filmu Něco jako láska / A Lot Like Lovečtvrtek 23. 3., 16.05 - 18.00)

Nenápadná romantická komedie patří k tomu lepšímu, co v posledních letech vzniklo. Ačkoli režírující Nigel Cole dostal k dispozici předvídatelný a ničím překvapivý příběh, body sbírá celkovou pohodovou atmosférou, chemií mezi hlavními postavami, vkusným a relativně inteligentním humorem a také tím, že děj je uvěřitelný, jakoby ze života a mnozí se v něm můžou najít. V ústředních rolích se objevili překvapivě velmi dobří Amanda Peet a Ashton Kutcher a k tomu všemu hraje příjemný a chytlavý soundtrack. S postupujícím časem se sice tempo poněkud vleče a kupí se klišé na klišé, na celkový dojem by to nemělo mít až takový vliv. Oddechovka uprostřed týdne.

Zajímavost: Film stál třicet milionů dolarů.

Originální trailer filmu Něco jako láska / A Lot Like Love
Velké vítězství (A League of Their Own) (středa 22. 3., Prima Max, 20.15 - 22.55 / čtvrtek 23. 3., 14.50 - 17.35)

Plakát filmu Velké vítězství / A League of Their OwnSportovní komediální drama je netradiční tím, že jeho hlavními hrdinkami jsou hráčky baseballu. Režírující Penny Marshall se v něm spoléhá na pohodovou atmosféru, parádní dobovou výpravu a nenáročný a všeobecně přijatelný humor. Opřít se mohla i o hudbu z dílny Hanse Zimmera a standardně krásnou kameru, za níž stál Miroslav Ondříček. Vrcholem pak jsou herecké výkony, v nichž v jediné výrazné mužské roli vyniká Tom Hanks, kterého pak doplňují třeba Geena Davis, Lori Petty, Madonna nebo Rosie O'Donnell. Vzhledem k umu všech zúčastněných pak ani nevadí, že příběh vlastně nedrží u sebe, chybí mu zásadní dramatický oblouk a celé je to zbytečně moc dlouhé. Pohodovka na středeční večer.

Zajímavost: Madonna pro film napsala i titulní píseň This Used To Be My Playground.

Oficiální trailer filmu Velké vítězství / A League of Their Own

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Back to Black (12.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Denzel Washington se vrací na trůn (04.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu