TOP 20 ČR: Masaryk je první i přes nejasný počet diváků

Vydáno: 14.03.2017 10:50 - | foto: facebook tvůrce

Kritika, která se na distributory svezla po zveřejnění počtu návštěvníků, kteří viděli Masaryka, je sice nesrovnatelně malá s tou, která se jim dostala po Českých lvech. I tak snímek působící rozruch nalákal do kina nejvíce diváků.
Hugh Jackman, Dafne Keen ve filmu Logan: Wolverine / LoganStejně jako si na udílení letošních Českých lvů připsal Masaryk nejvíce sošek, si i v návštěvnosti za uplynulý víkend připsal prvenství, ovšem s nejvíce diváky. Konkrétně jej vidělo 76 tisíc Čechů, což samo o sobě způsobilo kontroverzi podobně jako rekordní vítězství 12 cen z celkových 14 nominací. Lišily se totiž údaje o návštěvnosti vypuštěné distributorem a českou Unií filmových distributorů, a to o 20 tisíc. Bioscop totiž k návštěvníkům za tento týden připočítal všechny, kteří film viděli v prosinci, což vydával za údaj shrnující "premiérový víkend," tudíž na něj i zde čekala menší vlna kritiky.

Na stříbrné místo tak či tak Karel Roden v roli významného českého politika svhrnul Hugha Jackmana, který se v kritiky velmi kladně přijatém Loganovi: Wolverine loučí se svou slavnou x-menovskou rolí. Třetí místo si připsala novinka s premiérou v pravém slova smyslu, Kong: Ostrov lebek, pátrající po opičím monstru v odlehlé divočině. Ta otevřela za 4,9 milionu, čímž značně dotahovala na svého výše umístěného oponenta a pod stupně vítězů naopak byla sražena animovaná kanadsko-francouzská Balerína, která si vystačila se svými 12 tisíci převážně dětských diváků.

Fotografie z filmu Kong: Ostrov lebek / Kong: Skull IslandPrvní z mnoha očekávaných spin-offů k úspěšném filmu složeného z kostek, LEGO® Batman film, si stále vedl dobře s minimalizovaným poklesem, což ale nemůže říci akčňák John Wick 2 s tržbami těsně nad milion, jenž byl novinkami od svého předchozího stříbra shozen až na šesté místo. Naopak výrazně si polepšil Anděl Páně 2, který se vrátil do top desítky a zařadil před neuspokojivých Padesát odstínů temnoty následovaných Psím posláním, jenž taktéž překvapivě poskočilo o tři příčky vzhůru. První polovinu žebříčku zafinišovala tuzemská romantická komedie Všechno nebo nic.
 
Těsně před branami, jedenáctý, tak už podruhé zůstal francouzský snímek I dva jsou rodina o otci samoživiteli s dcerkou na krku v podání Omara Syho. Za něj se zavěsila Zuzana Kronerová jako Bába z ledu, padesátnice, která se rozhodne otužovat s místními zimními plavci. Následovaly dva hudební animáky Zpívej a Pes ro(c)ku, které si oba polepšily v umístění, což neplatilo pro sequel T2 Trainspotting a už vůbec ne české komediální Muzzikanty, kteří se týden po premiéře propadli o devět příček a utržili o 70% méně, tudíž pouhých 300 tisíc. Poslední čtyři místa zbyla jako obvykle na v kinech déle běžící tituly, jako byly La La LandLionOdvážná Vaiana: Legenda o konci světa a Kruhy.

1. Masaryk - 10,9 mil. (oficiální premiéra)
2. Logan: Wolverine - 5,2 mil.
3. Kong: Ostrov lebek - 4,7 mil. (premiéra)
4. Balerína - 1,6 mil.
5. LEGO® Batman film - 1,2 mil.
6. John Wick 2 - 1 mil.
7. Anděl Páně 2 - 892 tis.
8. Padesát odstínů temnoty - 804 tis.
9. Psí poslání - 746 tis.
10. Všechno nebo nic - 701 tis.

11. I dva jsou rodina - 615 tis.
12. Bába z ledu - 532 tis.
13. Zpívej - 447 tis.
14. Pes ro(c)ku - 443 tis.
15. T2 Trainspotting - 420 tis.
16. Muzzikanti - 315 tis.
17. La La Land - 217 tis.
18. Lion - 118 tis.
19. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 102 tis.
20. Kruhy - 80 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY