Box Office: Kong: Ostrov lebek debutuje za 61 milionů

Vydáno: 13.03.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Jediná víkendová novinka, monstr film Kong: Ostrov lebek otevřela za mohutných 61 milionů, čímž si zajistila první místo v žebříčku Box Office, když na druhé místo odsunula Logana: Wolverina.
Fotografie z filmu Kong: Ostrov lebek / Kong: Skull IslandKong: Ostrov lebek, jediná víkendová novinka, bez problému skončila na špici žebříčku Box Office, když otevřela za 61 milionů, čímž předstihla prognózy předpovídající jí otvírák v rozmezí 45-50 milionů. Je to zároveň lepší výsledek než v případě starší Jacksonovy verze King Kong, která debutovala za 50 milionů, aby jich nakonec v USA utržila 218. 

Razantní nástup Konga odsunul na druhé místo šampióna minulého víkendu, kterým byl Logan: Wolverine. Ten vydělal necelých 38 milionů, čímž své tržby za druhý týden navýšil na necelých 153 milionů. Dalších skoro 191 milionů pak utržil ve zbytku světa. Na třetím místě se drží stále slušně vydělávající "rasově uvědomělý" horor Uteč, který byl minule druhý. Za tři týdny tahle ultralevná záležitost za 4,5 milionu vydělala neuvěřitelných 111 milionů.

Hugh Jackman ve filmu Logan: Wolverine / LoganO jedno místo od minula poklesl i nábožensky laděný snímek The Shack, který ještě překonal hranici 10 milionů. Pětka patří animáku LEGO® Batman film, který se po pěti týdnech může pochlubit tržbami kolem 160 milionů. Stejně jako minule, i tento týden je šesté YA drama Before I Fall. Už dvanáctý týden se v top ten drží Skrytá čísla, která patří k nejnavštěvovanějším snímkům uplynulého a tohoto roku.

Pokles o tři místa potkal Johna Wicka 2, který za pět týdnů vydělal už skoro 90 milionů. Oscarový La La Land je v topce už čtrnáct týdnů a stále vydělává, což dokazují tržby, které se za chvíli přehoupnou přes hranici 150 milionů. Topku uzavírá Padesát odstínů temnoty, které dosud utržily skoro 113 milionů.

Příští víkend bude patřit Disneyho novince Kráska a zvíře, kterou doprovodí nezávislý horor The Belko Experiment.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 10. BŘEZNA 2017

 1. Kong: Ostrov lebek 61 mil. (novinka)
 2. Logan: Wolverine 37,8 mil.
 3. Uteč 21 mil.
 4. The Shack 10 mil.
 5. LEGO® Batman film 7,8 mil.
 6. Before I Fall 3,1 mil.
 7. Skrytá čísla 2,8 mil.
 8. John Wick 2 2,7 mil. 
 9. La La Land 1,7 mil.
10. Padesát odstínů temnoty 1,6 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.
 
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY