Avatar 2: Premiéra v roce 2018 nebude

Vydáno: 11.03.2017 08:27 - Václav Limberk | foto: Twentieth Century Fox

Sequel komerčně nejúspěšnějšího filmu všech dob, kterým je sci-fi Avatar z roku 2009, nebude mít premiéru v roce 2018. V rozhovoru to řekl režisér Avatara James Cameron.
Sam Worthington, James Cameron při natáčení filmu Avatar / AvatarNekonečný příběh ohledně sequelu(ů) sci-fi Avatar, který drží rekord komerčně nejúspěšnějšího filmu všech dob (celosvětově), má další pokračování. Avatar 2, který měl mít premiéru už příští rok, premiéru v roce 2018 mít nebude. Potvrdil to v rozhovoru s Toronto Star a skrze Entertaiment Weekly sám režisér James Cameron, když uvedl, že "2018 nepřichází v úvahu" (s premiérou Avatara 2). Cameron to zdůvodnil tím, že nenatáčí pouze Avatar 2, ale spolu s ním rovnou další tři sequely, a že tedy vše je stále v procesu vzniku a vývoje a že tedy proto dosud neurčil pevné datum ani pro jeden z chystaných sequelů.

Cameron dále prozradil, že první Avatar mu zabral čtyři a půl roku práce a že nyní chystá Avatary rovnou čtyři a počítá, že mu jejich vznikání zabere dalších osm let života. Cameron přitom o sequelech začal mluvit už v roce 2006, tedy ještě tři roky před vznikem prvního Avatara. Server Collider hned začal spekulovat o tom, že když se prosincové datum premiéry v roce 2018 uvolnilo, je možné že volné místo po Avataru 2 zabere spin-off Star Wars o mladém Hanu Solovi. Je možné, že pokud Cameron začne druhý Avatar natáčet již letos v srpnu, jak řekl v lednu, pak by se jeho premiéra mohla posunout jen o rok - na nějaké datum v roce 2019 a další sequely by mohly, díky tomu, že je bude natáčet současně, být uvedeny jen s roční pauzou. Podobně to bylo například u trilogie Pána Prstenů a Hobita, které Peter Jackson také natáčel současně.

No uvidíme. O tom, jak bude nekonečný příběh jménem Avatar pokračovat, vás budeme informovat i nadále.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Skoda (Irena hrackydobreznacky.cz, 12.03.2017 21:52) Reagovat

    Škoda, už jsem se tesila.

  • Vyberte... (Anonym, 04.01.2019 12:38) Reagovat

    Vyberte

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY