Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 9. týden

Kinopremiéry: Wolverine stojí pevně a brousí drápy na Amadea a české muzzikanty

Vydáno: 01.03.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jasným hitem je mezi prvními šesti březnovými premiérami loučení Hugha Jackmana s Loganem aka Wolverinem, na měsíc se pak do omezeného počtu kin vrací legendární Amadeus. Zbylé novinky už nejsou na první pohled tak atraktivní.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Logan: Wolverine (Logan) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Logan: Wolverine / LoganTřetí samostatný film o asi nejpopulárnější postavě komiksových X-Menů bude jedním velkým loučením - se svou nejznámější rolí se totiž bude loučit sympatický Hugh Jackman, jehož krátce po premiéře v tomto rozhodnutí následoval i Patrick Stewart, jenž už Profesora X také neztvární. Vše by mělo proběhnout ve velkém stylu, neboť režisér a spoluscenárista James Mangold láká na hodně osudový a především temný příběh, který by měl mít hodně westernovou a drsnou atmosféru. Prozatímní hodnocení jsou naprosto fantastická, a i když je mezi nimi určitě mnoho neobjektivních fanouškovských, je jich už tolik, že to nelze ignorovat. Premiéra týdne.

Synopse: Wolverine (Hugh Jackman) se vrací, jenže je na tom o dost hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu mizí, elánem taky zrovna nehýří a na všechno je sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ovšem nemocný, trpí ztrátou paměti a nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně kdesi na mexicko-americké hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má nelítostné pronásledovatele. Ve chvíli, kdy se ji ti dva rozhodnou vzít do rodiny, stávají se psanci, kterým jde po krku brutální a vytrvalý nepřítel.

Zajímavost: Jackman se údajně vzdal části honoráře, aby mohl být snímek natočen jakožto mládeži nepřístupný.

Oficiální český trailer filmu Logan: Wolverine / Logan
Amadeus (Amadeus) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Amadeus / AmadeusNa jediný měsíc se do velmi omezeného počtu kin vrací legendární snímek v tzv. režisérské verzi, který zajistil československému rodákovi Miloši Formanovi nesmrtelnost, vyhrál mu osm Oscarů a dodnes fascinuje další a další generace diváků. Převážně v tehdy komunistické Praze natáčený snímek je natolik slavný, že o něm snad nejde napsat cokoli nového, takže nezbývá než na velkém plátně vychutnat nádherné kulisy, záběry nasnímané famózní kamerou, vychutnat si geniální hudbu Wolfganga Amadea Mozarta a nechat se unášet celkovou náladou a krásou celého filmu. Připomenout se musí i obsazení, jemuž dominují Oscarem oceněný F. Murray Abraham a na stejnou cenu nominovaný Tom Hulce, které doplňují třeba Elizabeth Berridge, Simon Callow nebo Jeffrey Jones. Absolutní klasika.

Synopse: Vídeň konce 18. století: Starý hudební skladatel Salieri (F. Murray Abraham) vypráví příběh své žárlivosti a obdivu k mladšímu a talentovanějšímu konkurentovi, z jehož smrti se nyní obviňuje. Od chvíle, kdy Wolfganga Amadea Mozarta (Tom Hulce) poprvé zaregistroval, Salieri věděl, že ten mladík je bohem nadaný hudební génius a jako takový může vážně ohrozit jeho vlastní pozici dvorního skladatele královského dvora. V průběhu dalších deseti let se proto snažil konkurentovi uškodit na každém kroku a snoval intriky, které Amadeovi pomalu, ale jistě kopaly hrob.

Zajímavost: Jméno Amadeus má význam "Bohem milovaný".

Oficiální trailer filmu Amadeus / Amadeus
Balerína (Ballerina) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Balerína / BallerinaUž ze synopse je jasné, že nic překvapivého od francouzsko-kanadské animované dobrodružné podívané nelze po příběhové stránce očekávat. A lepší to pravděpodobně nebude ani po té technické, protože režiséry jsou televizí a seriály ostřílený a na velkém plátně debutující Eric Summer a úplný debutant Éric Warin. Ani na první pohled nevypadá animace nějak úchvatně, takže se zdá, že půjde o levnější dílo, které bude spoléhat především na dětské diváky, pro které je hlavně určeno. Tuzemské dospěláky, které se svými potomky do kina vyrazí, pak nemusí mrzet ani nutný dabing, protože v původním znění se neobjevuje žádná velká hvězda. Počin, který bez dětí nemá smysl.

Synopse: Největší vášní osiřelé mladé dívky Félicie je tanec. S pomocí nejlepšího přítele Victora se jí podaří utéct ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho zajímavých setkání a nelehkých úkolů.

Český trailer filmu Balerína / Ballerina
Stát pevně (Rester vertical) (Film Europe)

Český plakát filmu Stát pevně / Rester verticalNa loňském festivalu v Cannes uvedené francouzské drama je pro opravdové fajnšmekry a milovníky typicky festivalových filmů. Ty nejspíš naláká relativně zajímavě vypadající synopse, protože dál vlastně toho film na první pohled moc nenabízí. Režiséra a scenáristu Alaina Guiraudieho zná jen úzký okruh diváků a taktéž obsazení sestává z neznámých tváří. Příliš ohlasů neexistuje, minimum dostupných ale nijak nadšeno není a hovoří o přehnaně symbolickém počinu, který utkví v paměti díky šokujícímu konci. O moc víc toho napsat nejde.

Synopse: Scenárista Léo (Damien Bonnard) se vydává do divoké přírody, aby našel vlky. Místo nich ale potkává pastýřku Marii (India Hair), s níž počne dítě a společně se odstěhují na statek, kde žije její podivínský otec. Po porodu se Marie ovšem nedokáže o dítě starat a utíká a Leo zůstává s kojencem sám. S nastalou situací se vypořádává bezcílnými toulkami, sexuálními avantýrami i svéráznou lesní terapií.

Originální trailer filmu Stát pevně / Rester vertical
Muzzikanti (Bohemia MP)

Plakát filmu  / MuzzikantiDost nebezpečně se jeví tuzemská hudební romance, za níž se skrývají opravdu "lákává" jména - o režii se postaral Dušan Rapoš (trilogie Fontána pre Zuzanu), scénář napsal Petr Šiška (mimo jiné účinkuje na Šlágr TV, kdysi dávno moderoval soutěž Nic než pravda) a hudbu složil Lešek Wronka (producent, který objevil třeba Ewu Farnou), k tomu se ještě musí připočítat dost lacině působící plakát a trailery a je jasné, že tohle bude na vlastní nebezpečí. Jednu z hlavních rolí si vystřihl Pavel Kříž, který ztvárňuje stárnoucího rockera (!!!), dále pak hrají Michalina Olszanska, Patrik Děrgel nebo Martin Dejdar. Uvidíme, jak si tenhle počin povede komerčně, protože o kvalitách si asi nelze dělat iluze. 

Synopse: Na česko-slovensko-polském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska má slovo chlapa pořád velkou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba tu má své nezaměnitelné místo. Právě tady je ideální prostředí k tomu, aby se odehrál zdánlivě neuvěřitelný, ale osobitý příběh.

Oficiální teaser filmu Muzzikanti
Ze soboty na neděli (NFA)

Plakát filmu  / Ze soboty na neděliRestaurované podoby se dočkalo prakticky neznámé československé prvorepublikové drama, které je unikátní v tom, kteří tvůrci se při jeho realizaci sešli. O režii se postaral svého času slavný Gustav Machatý, s nímž na scénáři pracoval a tím pádem svou vlastní knihu adaptoval velký básník Vítězslav Nezval a hudbu složil Jaroslav Ježek, který pro film napsal písně Teď ještě ne a Slovník lásky. Dnešního diváka nejspíš potěší to, že nejde o typickou romanci, nýbrž o hutné psychologické drama, které disponuje na svou dobu zajímavou a netradiční kamerou, která vytváří chvílemi až hypnotickou atmosféru. To, že se snímek netěší vyššímu hodnocení, je jednoznačně způsobeno tím, že od spolupráce takových autorů se čekalo daleko víc. Pro úplnost ještě nutno napsat, že hlavní role ztvárnili Ladislav H. Struna, Magda Maděrová a Jiřina Šejbalová. Hodně unikátní příležitost nejen pro milovníky filmů pro pamětníky vidět něco podobného na velkém plátně.

Synopse: Dvě mladé písařky hledají rozptýlení v sobotní návštěvě nočního podniku. Mary (Magda Maděrová), která má méně zkušeností, se podaří ubránit před starším mužem a během nočních toulek se seznámí s mladým typografem Karlem (Ladislav H. Struna).

Trailer filmu Ze soboty na neděli

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Červené dveře nosí smůlu (05.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Treat Williams (13.06.2023 04:45 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Old Shatterhand bojuje s prázdnotou a kreslí portrét dívky v plamenech (06.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Oscar 2023: jací jsou favorité? (21.11.2022 12:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu