Box Office: Horor Uteč porazil LEGO Batmana

Vydáno: 27.02.2017 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Poslední únorový víkend ovládl zcela nečekaně nízkorozpočtový horor Uteč o mladém smíšeném páru, který jede navštívit dívčiny rodiče. Uteč tak na druhé místo odsunulo i LEGO Batmana.
Daniel Kaluuya ve filmu Uteč / Get OutPoslední únorový víkend překvapivě ovládl nízkorozpočtový horor Uteč, který za víkend utržil masivních 30,5 milionu, ačkoliv jeho výroba stála necelých pět. Tomu se říká trefa do černého. Snímek je navíc režijním debutem komediálního herce Jordana Peela. A pojednává o "výletu" za rodičemi dívky, která chodí s afroamerickým chlapcem. Snímek se tak pravděpodobně "svezl" na momentální vlně popularity "afro" kousků, jako jsou Moonlight, Fences nebo Skrytá čísla. A pokud zatím nebylo jméno Jordan Peele příliš známé, nyní už bude.

Tento masivní otvírák Uteč odsunul na druhé místo animák LEGO® Batman film, který ovládal čelo žebříčku minulé dva týdny. O jedno místo si polepšil John Wick 2, který poskočil na třetí místo a vyměnil si tak místo s blockbusterem Velká čínská zeď, která ale v USA netáhne. Minulý víkend ještě druhý, nyní už pátý je "eroťák" Padesát odstínů temnoty, který alespoň po třech týdnech překonal stamilionovou hranici. 

Fotografie z filmu John Wick 2 / John Wick: Chapter 2Zbytek topky tvoří snímky, které Box Office desítku "okupují" již dlouhý čas a můžete se na ně podívat v žebříčku pod článkem. Za zmínku ještě stojí, že žádná z dalších novinek - animák Pes ro(c)ku ani akční snímek Collide to do nejlepší desítky nezvládly. 

Příští víkend bude hlavní pozornost lákat Logan: Wolverine, kterého doprovodí drama Before I Fall a další drama The Shack

BOX OFFICE: VÍKEND OD 24. ÚNORA 2017

 1. Uteč 30,5 mil. (novinka)
 2. LEGO® Batman film 19 mil.
 3. John Wick 2 9 mil.
 4. Velká čínská zeď 8,7 mil.
 5. Padesát odstínů temnoty 7,7 mil.
 6. Na férovku pane učiteli 6,3 mil.
 7. Skrytá čísla 5,8 mil.
 8. La La Land 4,6 mil.
 9. Rozpolcený 4,1 mil.
10. Lion 3,8 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY