Zemřel herec Bill Paxton

Vydáno: 26.02.2017 19:24 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Herec Bill Paxton zemřel dnes ve věku 61 let na následky operace srdce. Paxtona proslavily nezapomenutelné role ve Vetřelcích nebo Titanicu. Hrál například i v seriálu HBO Velká láska.
Bill Paxton, Michael Biehn ve filmu Vetřelci / AliensBill Paxton se narodil 17. května 1955 v americkém Texasu. Filmový debut si odbyl v akční komedii Crazy Mama. Přelomový byl v jeho kariéře rok 1984 a první pracovní setkání s Jamesem Cameronem, který ho obsadil do epizodní role punkera v akční sci-fi klasice Terminátor. V menší roli se objevil také v akčním Komandu, nicméně mezi jeho nezapomenutelnou postavu patří voják Hudson z dalšího Cameronova snímku Vetřelci, který je dnes rovněž legendární. Cameron si Paxtona vůbec oblíbil, neboť ho pak obsadil ještě do Pravdivých lží i do megatrháku Titanic.

Z jeho dalších filmů jmenujme alespoň snímky Apollo 13TwisterJednoduchý plánVertical LimitPonorka U-571 nebo Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů a Spy Kids 3-D: Game Over. V roce 2006 pak účinkoval v seriálu HBO Velká láska. Vyzkoušel si i režii, když natočil horor Lovec démonů a sportovní drama Golfový sen. Paxton podle zdrojů zemřel na následky operace srdce. Bylo mu 61 let. Posmrtně s ním bude do kin uveden ještě snímek The Circle a na televizních obrazovkách se s ním objeví seriál CBS Training Day. Kromě nespočtu rolí po sobě Paxton zanechal také manželku Louise Newbery, s níž žil od roku 1987 a se kterou měl dvě děti.

Ukázka z filmu Vetřelci


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY