Na "nezávislých Oscarech" triumfovalo Moonlight

Vydáno: 26.02.2017 09:51 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Den před Oscary byly na pláži v Santa Monice předány "Oscaři nezávislých filmů", Independent Spirit Awards. Hlavní ceny si odneslo drama o životě černošského chlapce-mladíka-muže Moonlight.
Fotografie z filmu Moonlight / MoonlightJako každý rok (od roku 1984) byly i včera v Santa Monice v Kalifornii předány Film Independent Spirit Awards neboli "nezávislé Oscary" za rok 2017. V hlavní kategorii nejlepšího filmu triumfovalo černošské coming-of-age drama Moonlight, které porazilo snímky American HoneyChronicJackie a Místo u moře.

Za nejlepší režii byl oceněn režisér Moonlight Barry Jenkins, který porazil čtveřici Andrea Arnold (American Honey), Pablo Larrain (Jackie), Jeff Nichols (Loving) a Kelly Reichardt (Certain Women). Moonlight pak ještě získalo cenu za nejlepší scénář, kameru a střih a cenu Roberta Altmana pro herecký ansámbl a režiséra.

Isabelle Huppert ve filmu  / ElleNejlepším hercem byl zvolen Casey Affleck za Místo u moře, který porazil konkurenci ve složení David HarewoodViggo MortensenJesse Plemons a Tim Roth. Nejlepší herečkou byla zvolena vítězka Zlatého glóbu Isabelle Huppert za Elle, která porazila čtveřici Annette BeningSasha LaneRuth Negga a Natalie Portman. V kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli zvítězil Ben Foster, který porazil čtveřici Ralph FiennesLucas HedgesShia LaBeouf a Craig Robinson.

V kategorii vedlejších hereček zvítězila Molly Shannon za Other People, která porazila čtveřici hereček Edwina FindleyPaulina GarciaLily Gladstone a Riley Keough. Cenu za nejlepší cizojazyčný snímek získal Toni Erdmann. Nejlepším dokumentem byl zvolen O.J.: Made in America. Cenu pro nejlepší filmový debut a nejlepší debutový scénář získal horor Čarodějnice

Přehled vítězů naleznete zde.

 Film Independent Spirit Awards - Highlighty




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY