Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 8. týden

Kinopremiéry: John Wick střílí po oscarovkách a bábě z ledu

Vydáno: 22.02.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Nejkratší měsíc v roce zakončí v kinech osmička premiér, z níž dramata Moonlight a Lion budou bojovat o Oscary. Tou nejatraktivnější ale bude asi pokračování akčního Johna Wicka, nechybí ovšem ani nový počin Bohdana Slámy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
John Wick 2 (John Wick: Chapter 2) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu John Wick 2 / John Wick: Chapter 2Před třemi lety překvapivě úspěšný a dost povedený akční snímek se dočkal svého pokračování, které dle všeho jede ve stejných kolejích a podle většiny reakcí u něj neplatí, že dvojky bývají zpravidla horší. Druhou dobrou zprávou je, že už v tuto chvíli jsou výdělky filmu lepší než u toho předchozího, takže se nejspíš s bývalým nájemným zabijákem v kinech ještě setkáme. Příjemné je i to, že tvůrčí tým zůstal prakticky stejný, jen na pozici režiséra se osamostatnil Chad Stahelski. V hlavní roli se tedy vrátí Keanu Reeves, jehož v těch dalších doplňují Common, Ian McShane nebo John Leguizamo. Při vší úctě ke dvěma oscarovkám je tohle premiéra týdne.

Synopse: John Wick (Keanu Reeves) odešel do zabijáckého důchodu, ten ale netrvá dlouho. Jeho bývalý spolupracovník se totiž pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků a krevní přísaha zavazuje právě Johna, aby mu pomohl. Proto se vydává do Říma, kde se utká s nejnebezpečnějšími zabijáky na světě.

Zajímavost: Děj filmu se odehrává čtyři dny po skončení prvního dílu.

Český trailer filmu John Wick 2 / John Wick: Chapter 2
Lion (Lion) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Lion / LionAustralsko-americko-britské drama bude v pondělí nad ránem bojovat o šest Oscarů, což je asi to největší divácké lákadlo. Podle synopse se dá očekávat typicky oceňovaný dojemný příběh o hledání vlastních kořenů v exotické zemi, což potvrzují i ohlasy, které hovoří o slzopudné podívané, která sice neurazí, ale rychle vyšumí. Nutno ale upozornit, že tuzemský divák bude film vnímat určitě jinak než ten zámořský. Stranou by ani nemělo zůstat to, že snímkem režijně debutuje Garth Davis, který k oscarovým nominacím dovedl Deva Patela a Nicole Kidman, ze známějších tváří pak obsadil už jen Rooney Maru. Rozhodně zajímavá premiéra.

Synopse: Pětiletý indický chlapec Saroo (Sunny Pawar) se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od domova a rodiny. Rázem se tak ocitne sám v ulicích Kalkaty, kde se musí naučít přežít. Má ale štěstí, protože po velkých útrapách si ho adoptuje manželský pár z Austrálie. Po pětadvaceti letech se už dospělý Saroo (Dev Patel) vydává hledat vlastní rodinu, i když má k dispozici pouze nejasné vzpomínky, velké odhodlání a technologii Google Earth.

Zajímavost: Patel se na roli připravoval osm měsíců, během nichž posiloval, nechal si narůst vousy a vylepšil australský přízvuk.

Český trailer filmu Lion / Lion
Moonlight (Moonlight) (Aerofilms)

Český plakát filmu Moonlight / MoonlightAmerické drama bude mimo svou domovinu jistě vnímáno jako vykalkulovaný kousek cílící na emoce diváků a mnoho ocenění, což potvrzuje i nominace na osm Oscarů. Pro nezávislý kousek pořízený za malé peníze jde ale o tu nejlepší reklamu, protože ani tuzemské ohlasy nejsou úplně špatné a povětšinou mluví o inteligentním dramatu, nad nímž vyplatí se zamyslet. Rozhodně ale jde o nejvýraznější počin režiséra a scenáristy Barryho Jenkinse, který se s ním po osmi letech vrátil k realizaci celovečerního filmu. Ve vesměs neznámém obsazení by divákům neměli uniknout především Mahershala Ali a Naomie Harris, kteří si vysloužili oscarové nominace. Bude zajímavé sledovat, jak si tento nenápadný snímek povede u tuzemského publika.

Synopse: Mladý Chiron (Ashton Sanders) bojuje o své místo v prostředí, v němž často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět je plný lásky, bolesti a touhy. Najít své místo v životě není pro mladého homosexuálního černocha v okrajových čtvrtích Miami nic jednoduchého.

Zajímavost: Kvůli problémům s vízem musela Harris natočit svou roli během tří dnů. 

Český trailer filmu Moonlight / Moonlight
Pes ro(c)ku (Rock Dog) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Pes ro(c)ku / Rock DogOd čínsko-amerického animáku se dá očekávat přesně to, co říká jeho název a uvádí synopse, tj. další variace na příběh o zpívajících zvířatech, která se i přes nepřízeň osudu stanou hvězdami. Víc toho divák zřejmě nedostane, protože vzhledem k tomu, že z traileru vypadá animace trošku hůř než u propagovanějších žánrovek, jde o lacinější kousek, který bude cílit zejména na dětské publikum. O tom svědčí i to, že jde o samostatný celovečerní debut Ashe Brannona, který skoro deset let nic nenatočil a ani v původním hlasovém obsazení se neobjevují žádné velké hvězdy, což pochopitelně zdejšímu obecenstvu může být jedno. Recenzí je zatím naprosté minimum, ale hodnocení se pohybují okolo průměru, takže začíná být jasné, že bez dětí nebude mít návštěva kina smysl.

Synopse: Bodi je dospívající pes, který žije v odlehlé vesnici v horách a připravuje se na to, že po otci převezme funkci hlídače stáda ovcí. Jenže tahle práce ho nebaví a ani mu nejde. Jednoho dne ale zasáhne vyšší moc, neboť z nebe spadne rádio a on uslyší píseň hvězdného Kryštofa Kočkostára a zamiluje se do hudby. Od té doby neustále na otce naléhá, aby mu umožnil být muzikantem, což se mu ale moc nelíbí. Přesto se nechá přemluvit a koupí mu lístek na autobus a Bodi se s kytarou na zádech konečně vydává do velkého světa založit rockovou kapelu.

Český trailer filmu Pes ro(c)ku / Rock Dog
I dva jsou rodina (Demain tout commence) (Bohemia MP)

Český plakát filmu I dva jsou rodina / Demain tout commenceJakožto příjemná alternativa oceňovaným zámořským snímkům se jeví francouzsko-britské komediální drama, které sice vypadá hodně předvídatelně a neoriginálně, ohlasy na něj jsou ale relativně spokojené a zmiňují se o nenáročné "pohodovce", která zpříjemní současné sychravé počasí. Režisérem a spoluscenáristou je u nás takřka neznámý Hugo Gélin, který se mimo žánrově atraktivní téma bude spoléhat především na představitele hlavní mužské role, jímž je Omar Sy, jemuž se stále ještě daří víc v Evropě než v Hollywoodu. Dobrou zprávou je i to, že Gloria Colston, která ztvárnila jeho dcerku, údajně není otravná, což u podobných filmů vždy potěší. Možná ideální premiéra na rande.

Synopse: Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Ten mu ale skončí, když ho navštíví jeden víkendový flirt jménem Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které má s sebou, je jeho. Holčičku mu předá a uteče. Samuel i s dítětem okamžitě vyrazí do Londýna, kde Kristin marně hledá. Po čase už je ale nucen si najít práci, ve městě se usadit a o dcerku se postarat. Během následujících osmi let péči bravurně zvládá a s humorem se vyrovnává se svým nelehkým údělem. Jenže právě tehdy se u dveří znovu objeví Kristin.

Český trailer filmu I dva jsou rodina / Demain tout commence
Spojené státy lásky (Zjednoczone stany milosci) (Artcam)

Český plakát filmu Spojené státy lásky / Zjednoczone stany milosciPo delší době se do českých a moravských kin dostává polský snímek, v tomto případě v koprodukci se Švédskem natočené drama, které se odehrává v bouřlivých devadesátých letech, kdy byl tehdejší tzv. východní blok plný nových možností a bouřlivých změn. Film, který už mohli zájemci vidět na loňském festivalu ve Varech, se těší solidnímu hodnocení, komentáře jsou na druhou stranu hodně nejasné, takže těžko říct, co vlastně očekávat. Režisérem a scenáristou je každopádně mladý Tomasz Wasilewski, který do hlavních rolí pochopitelně obsadil nám neznámé tváře. Premiéra pro náročnějšího diváka.

Synopse: Na začátku devadesátých let proběhlo v Polsku spoustu změn a takřka všichni prožívali euforii ze svobody, zároveň ale nevěděli, jaká bude další budoucnost. Právě v této době se čtveřice zdánlivě šťastných žen různého věku rozhodne, že je čas změnit svůj život, bojovat za osobní štěstí a splnit si dlouholeté touhy.

Oficiální český trailer filmu Spojené státy lásky / Zjednoczone stany milosci
Sámská krev (Sameblod) (Film Europe)

Český plakát filmu Sámská krev / SameblodTento týden se dočkají i příznivci stále populárnější severské kinematografie, neboť do vybraných kin vstoupí švédsko-dánsko-norské drama, které nahlíží na život Sámské komunity. Nic víc o něm prakticky známo není a ohlasů je naprosté minimum, shodují se ale na tom, že jde o poměrně depresivní podívanou s výbornou atmosférou a vynikajícím výkonem debutující Lene Cecilie Sparrok. Režijně i scenáristicky jde také o debut, neboť snímek natočila mladá Amanda Kernell. Recenzí se moc neobjeví, nelze ale pochybovat o tom, že fandové severských filmů si tento ve svém oblíbeném klubovém kině najdou.

Synopse: Čtrnáctiletá Elle Marja (Lene Cecilia Sparrok) je Sámská dívka, která se věnuje chovu sobů. Vystavena rasismu třicátých let minulého století a neustálému vyšetřování na internátní škole, začne snít o lepším životě. K jeho dosažení je ale třeba stát se někým jiným a zpřetrhat všechny svazky se svou rodinou i kulturou.

Český trailer filmu Sámská krev / Sameblod
Bába z ledu (Falcon)

Plakát filmu  / Bába z leduPo pěti letech se k režii celovečerního filmu vrátil jeden z nejoceňovanějších tuzemských tvůrců posledních let, Bohdan Sláma. Ten opět obstaral i scénář, a ačkoli tématem filmu je částečně i otužování, znovu se věnuje oblíbenému rodinnému dramatu, v němž jsou důležité vztahy mezi postavami, které odhalují tíživá tajemství z minulosti. Ohlasy zatím neexistují, takže až do poslední chvíle budou diváci v částečné nejistotě, zda tvůrce potvrdí svou pověst talentovaného filmaře. Největším překvapením je asi obsazení, v němž zaujme především Pavel Nový, který takhle velkou roli neměl již několik let a uvidíme, zda se za ni dočká nějakého významnějšího ocenění. Dále hrají třeba Zuzana Kronerová, Tatiana Vilhelmová nebo Marek Daniel. Nejspíš ne úplný komerční hit, ale třeba zase jeden kvalitní tuzemský snímek.

Synopse: Když se ovdovělá Hana (Zuzana Kronerová) setká s otužilcem Broňou (Pavel Nový), začne pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se dosud točil kolem jejích synů (Marek Daniel, Václav Neužil), snach (Petra Špalková, Tatiana Vilhelmová) a vnoučat. Zatímco ona prožívá pozdní milostné vzplanutí, tradiční rodinné víkendové obědy ztrácejí na idyličnosti a začínají na povrch vyplouvat tajemství, která každý má. Nečekaným spojencem se v jejím novém boji stává vnuk Ivánek.

Originální trailer filmu Bába z ledu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Opičí muž (30.01.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským (25.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu