Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 17. 2. 2017 - 23. 2. 2017

TV tipy: Jersey Boys na 22 Jump Street obsluhovali anglického krále

Vydáno: 17.02.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Už jen z letmého pohledu na desítku našich tipů je jasné, že situace v televizích je zoufalá. Stále totiž spoléhají na reprízy tradičních hitů a premiér je pomálu. Výjimku tvoří jen komedie 22 Jump Street a noir Hodiny zoufalství.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Jersey Boys (Jersey Boys) (pátek 17. 2., Nova Cinema, 17.25 - 20.00 / neděle 19. 2., 08.45 - 11.20)

Plakát filmu Jersey Boys / Jersey BoysHudební drama před třemi lety tuzemská kina minulo a asi je to dobře, protože skupina The Four Seasons, o níž vypráví, u nás není tolik známá. Režírující Clint Eastwood si v něm pomáhá zcizujícím efektem v podobě promluv postav do kamery, což je na jednu stranu osvěžující, na tu druhou ale trošku matoucí. Každopádně se ovšem mohl opřít o vynikající dobovou atmosféru, hudební složku a velmi dobré herecké výkony vesměs neznámých tváří, mezi kterými poznáte nejspíš jen vynikajícího Christophera Walkena, jejichž výkony fyzické ale trošku zastínily ty pěvecké. Je možná škoda, že tvůrce nenaznačuje víc z osobního života členů kapely, protože pak se některá jejich rozhodnutí chápou trochu hůř a ubrat mohl i na přetažené stopáži, které by pomohlo prostříhání jednotlivých písní, které mnohdy zbytečně zazní v celé délce. Více informací hledejte v naší rubrice Za horizontem

Zajímavost: Většina herců, kteří ve filmu hrají, se objevila už ve stejnojmenném muzikálu na Broadwayi.

Oficiální trailer filmu Jersey Boys / Jersey Boys
Golem (Le Golem) (pátek 17. 2., ČT art, 21.15 - 22.50)

Plakát filmu Golem / Le GolemTakřka neznámé francouzsko-československé drama je hodně zajímavým studijním materiálem. Režírující Julien Duvivier v něm totiž vychází jednak z knižní předlohy Gustava Meyrinka a také z divadelní hry Jiřího Voskovce a Jana Wericha, z každého si ale bere jen kousek a nemůžeme tedy hovořit o adaptaci. Tvůrce tu zcela eliminoval humorné prvky, ale soustředil se na bravurní a působivé vytvoření kulis staré Prahy a skoro hororovou atmosféru, v níž nechybí vskutku děsivé momenty. Navíc vzhledem k tehdy vzrůstajícímu nebezpeční nacismu do snímku "propašoval" jakési varování před ním a z některých scén tak zpětně běhá mráz po zádech. Solidní je též obsazení, z nějž ale dnes už nikdo není nijak známý a tuzemští herci se objevili pouze v rolích vedlejších. Výsledek pochopitelně dost zastaral a někomu může vadit jeho serióznost, jakožto naprostá rarita ale za vidění rozhodně stojí.

Zajímavost: Na scénáři se původně podíleli i oba autoři divadelní hry, jenže režisér nechtěl točit komedii, tak jim zůstal pouze honorář a zmínka v titulcích.

Ukázka z filmu není dostupná.

Hodiny zoufalství (The Desperate Hours) (pátek 17. 2., ČT2, 22.05 - 23.55)

Plakát filmu Hodiny zoufalství / The Desperate HoursNoirový film z poloviny padesátých let nepatří u nás k těm nezjnámějším, což je trochu škoda, protože představuje špičku svého žánru. Režírující William Wyler v něm bravurně pracuje s napětím a pohrává si s divákem, který si nemůže být ničím jistý. To je dáno i propracovaným scénářem plným zvratů, který je příjemně realistický a postavy se v něm chovají uvěřitelně a inteligentně, což také v podobném žánru nebývá zvykem. Uchvátí i dokonalá stísněná a komorní atmosféra jediného domu. Vrcholem jsou pak herecké výkony, z nichž vyčnívají překvapivě do záporné role obsazený Humphrey Bogart a možná ještě o něco lepší Fredric March. Dá-li se filmu něco vytýkat, je to nevyužitá sociální linie, která je po celou dobu naznačována, nikdy ale nedostane pořádný prostor. Tip týdne. 

Zajímavost: Jde o vůbec poslední hlavní roli, kterou Bogart ztvárnil.

Originální trailer filmu Hodiny zoufalství / The Desperate Hours
Matilda (Matilda) (neděle 19. 2., Nova, 11.20 - 13.10 / pondělí 20. 2., Nova Cinema, 09.05 - 10.50 / středa 22. 2., 05.30 - 07.10)

Plakát filmu Matilda / MatildaDobrodružná rodinná fantasy komedie je na zahraničních databázích hodnocena relativně slušně, na těch tuzemských si ale nijak dobře nevede. Dáno to bude nejspíš tím, že podobně nejednoznačně byla přijata i knižní předloha Roalda Dahla, pro níž je charakteristické, že střídá několik žánrů i nálad a místy je dost bizarní. Režírující Danny DeVito tohoto ducha zachovává a míchá dohromady sociální kritiku konzumu, hororovou atmosféru, naturalistické scény a podivný humor, který možná humorem ani není. Příliš tak neudrží jednolitost filmu a divákům se odcizuje, z čehož rezultuje to, že nemalá část ho ani nevydrží do konce, případně volí hodně nízká hodnocení. Ti ostatní zase vyzdvihují nápaditost, odvahu a atraktivní námět, jehož potenciál ale nebyl využit. V hlavních rolích se krom samotného tvůrce objeví Mara Wilson a Embeth Davidtz. Tip s otazníkem.

Zajímavost: V roce 2010 měl na divadle premiéru stejnojmenný muzikál.

Originální trailer filmu Matilda / Matilda
Obsluhoval jsem anglického krále (pondělí 20. 2., Nova Cinema, 20.00 - 22.25 / úterý 21. 2., 15.30 - 17.45)

Plakát filmu  / Obsluhoval jsem anglického králeU jedenáct let staré adaptace románu Bohumila Hrabala dost záleží na tom, zda divák zná předlohu, nebo ne. Ti, kteří ji četli, její filmovou podobu jednoznačně zavrhují, protože režírující a Českým lvem oceněný Jiří Menzel absolutně nezachycuje jejího ducha a vypráví o něčem jiném, největší problém však je, že úplně rezignuje na tragické momenty a vývoj postav, což je dost důležité. Vytýkána mu bývá i absence komiky. Ti, kteří jsou knihou nepolíbeni, ocenili příjemnou dobovou atmosféru, výpravu a Českým lvem oceněnou kameru a jisté režijní řemeslo a relativně slušné tempo. V hvězdném obsazení nejvíce zaujme taktéž Českým lvem ohodnocený Martin Huba, vedle něhož se objeví třeba Ivan Barnev, Oldřich Kaiser, Julia Jentsch nebo Josef Abrhám. Hodně kontroverzní adaptace.

Zajímavost: Kvůli filmu bylo ušito více než dva tisíce kostýmů a vybudováno asi třicet kulis.

Originální trailer filmu Obsluhoval jsem anglického krále
22 Jump Street (22 Jump Street) (úterý 21. 2., Prima Max, 20.15 - 22.35)

Český plakát filmu 22 Jump Street / 22 Jump StreetPokračování úspěšné akční komedie za svým předchůdcem moc nezaostává. Režírující dvojice Phil Lord a Chris Miller v něm prokazuje, že má neuvěřitelnou porci invence a jejich smysl pro detail a cit pro vypointování jednotlivých vtipů je takřka nevídaný. Tomu pomáhá i hodně svižné tempo a promyšlená série vesměs humorných situací, které jednak nikdy nejsou trapné a hlavně se mnohdy ubírají dost nečekaným směrem. Vzhledem k odlehčené a pohodové atmosféře pak tvůrcům projdou i vysloveně přepálené akční scény a velice prostinký příběh. V titulních úlohách září Jonah Hill a Channing Tatum, jimž dělají společnost zejména vynikající Ice Cube a dále pak Peter Stormare nebo Queen Latifah. Třešínkou na dortu pak jsou sofistikovaná satira na fungování současného filmového průmyslu a kongeniální závěrečné titulky. Detaily hledejte v naší recenzi.

Zajímavost: Tatum natočil většinu kaskadérských kousků sám.

Český trailer filmu 22 Jump Street / 22 Jump Street
Tamara Drewe (Tamara Drewe) (úterý 21. 2., ČT art, 21.05 - 22.55)

Plakát filmu Tamara Drewe / Tamara DreweBritská romantická dramedie není ničím originální a nepatří k těm nejvysílanějším. Režírující Stephen Frears v ní velmi dobře zachycuje atmosféru anglického venkova a nasazuje příjemně odlehčené tempo. Potěší i to, že tvůrce navzdory názvu nesleduje jedinou postavu, ale dává prostor i dalším a zajímavě vykresluje běžný život na maloměstě. Příběh je sice dobře rozehraný a pracuje s několika atraktivními osudy, jenže závěr je dost uspěchaný a rázně a neuspokojivě všechny linie ukončí. V hlavní roli nepřehlédnete krásnou Gemmu Arterton, které přihrávají mimo jiné Dominic Cooper, Roger Allam nebo Luke Evans. Škoda, že celý snímek není výraznější a jeho příběh je chvílemi nelogický a po celou dobu předvídatelný.

Zajímavost: Film vychází ze stripů vydávaných novinami Guardian.

Oficiální trailer filmu Tamara Drewe / Tamara Drewe
Temný anděl (Dark Angel) (středa 22. 2., Prima Max, 22.55 - 00.50 / pátek 24. 2., 00.35 - 07.30)

Plakát filmu Temný anděl / Dark AngelAkční sci-fi z počátku devadesátých let je zábavným béčkem, které ničím nepřekvapí a pro mnohé bude mít nostalgickou příchuť. Režírující Craig R. Baxley se tu vskutku utrhl ze řetězu a divákům nabízí totálně bláznivou zápletku, přepálenou a mnohdy brutální akci, bizarní postavy, neméně bizarní scény a poměrně nápaditý střih. V hlavní roli se představí Dolph Lundgren, který tu předvádí jeden ze svých lepších výkonů, snaží se opravdu hrát a je také zábavný, antagonistu si vystřihl Matthias Hues. Je víceméně jasné, že snímek je pouze směsí toho, co bylo viděno v jiných filmech a většinou lépe, díky zajímavé atmosféře, naprosto přestřelenému příběhu a svižnému tempu je ale snesitelný. Poctivá béčková zábava.

Zajímavost: Hues musel všechny kaskadérské kousky zvládnout sám, protože produkce nesehnala kaskadéra jeho velikosti.

Originální trailer filmu Temný anděl / Dark Angel
Noční rande (Date Night) (čtvrtek 23. 2., Prima Max, 15.25 - 17.20)

Plakát filmu Noční rande / Date NightRomantická komedie se u nás netěší tak slušnému hodnocení jako v zahraničí, jakožto jednohubka na ukrácení času by ale měla vesměs fungovat. Režírující Shawn Levy ovšem dost nepochopitelně v úvodu rozehrává zcela vážnou vztahovou podívanou, v níž humor probleskuje jen občas a tak úplně nefunguje. Ve druhé polovině už se situace zlepší, vtipů je v ní dost, bohužel ale nedojde k žádnému překvapení a je znát, že humor je trochu křečovitý a drží se jediné šablony. Nad vodou tak snímek drží především obsazení, jemuž dominují titulní Steve Carell a Tina Fey, mnohem víc ale pobaví množství cameo roliček, v nichž se mihnou třeba Mark Wahlberg, James Franco, Mila Kunis nebo Mark Ruffalo. Naprosto neškodná žánrovka na čtvrteční odpoledne.

Zajímavost: Ačkoliv je Wahlberg po celou dobu jen minimálně oblečený, v titulcích se objeví jméno člověka, který se mu staral o šatník.

Oficiální trailer filmu Noční rande / Date Night
Tequilový úsvit (Tequila Sunrise) (čtvrtek 23. 2., Nova Cinema, 21.55 - 00.10)

Plakát filmu Tequilový úsvit / Tequila SunriseAkční romance z konce osmdesátých let je typickým produktem své doby a doplácí na to, že není originální a promarnila svůj potenciál. Režisér a scenárista Robert Towne v ní trochu klame tělem, neboť láká na klasickou podívanou o setkání dvou bývalých přátel, z nichž každý je na jiné straně zákona, po většinu času ale servíruje nemastnou neslanou romantiku, která sice funguje, ale není nijak výrazná. Po technické stránce tedy snímek vyčnívá pouze na Oscara nominovanou kamerou Conrada L. Halla a příjemnou hudbou. Největším lákadlem tak zůstává hvězdné obsazení, v němž klíčové role připadli spolehlivým Melu Gibsonovi a Kurtu Russellovi a výborné Michelle Pfeiffer, vedle nich ale určitě nepřehlédnete démonického Raúla Juliu a neztratí se ani J. T. Walsh. Zapomenutelná oldschoolová jednohubka.

Zajímavost: Svého času se jednalo o nejdražší nezávisle produkovaný film.

Originální trailer filmu Tequilový úsvit / Tequila Sunrise
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu