TOP 20 ČR: Padesát odstínů opět využívá valentýnskou premiéru

Vydáno: 13.02.2017 20:50 - | foto: facebook tvůrce

Ve velkém se opět těsně před Valentýnem vrátilo pokračování Padesát odstínů temnoty, které s velkým odstupem překonalo Lego® Batman Film. Na bronz pak bylo sesazeno měsíc kralující Všechno nebo nic.
Fotografie z filmu LEGO® Batman film / The LEGO Batman MovieZatímco první díl erotické franšízy trhal v Česku roce 2015 rekordy, se sequelem Padesát odstínů temnoty to tak horké přeci jen nebude. Víkendový otvírák za 36 milionů se tu i přes únorovou premiéru zopakovat nepovedlo a spokojit se studio muselo s 23 českými miliony, které za pokračování během víkendu utratilo více jako 100 000 diváků. Tuzemští diváci tak oproti těm americkým volili drasticky rozdílně, za mořem si totiž připsal vítězství spin-off ze stavebnicových kostek, LEGO® Batman film. U nás se zmohl na pouhých 6 milionů a svého romantického konkurenta již s nadcházejícím Valentýnem asi nepřekoná. Na bronzovou příčku se sesunula česká komedie Všechno nebo nic s Táňou Pauhofovou, jejíž tržby se propadly od minula o necelých 50 %.

Příliv novinek pak ze stupňů vítězů snadno odplavil méně zajímavé tituly, mezi něž patří po dlouhé době navazující pokračování hororu Kruhy a Psí poslání od Lasseho Hallströma křivě obviňované z týrání zvířat. Oba filmy si přišly na zhruba 1,6 milionu s téměř 11 tisíci diváků. Na šestce následoval současný držitel rekordu pro nejvyšší tržby českého filmu, Anděl Páně 2 s ještě stále slušným výsledkem přesahujícím jeden milion korun za víkend. I přes 50% ztrátu od předchozí víkendu se animované Zpívej udrželo ještě nad stagnujícím Rozpolceným. Výrazně si však pohoršilo válečné drama Spojenci s Marion Cotillard a Bradem Pittem v hlavních rolích, to sklouzlo v žebříčku o tři místa. Naopak oceňovaný muzikál La La Land si polepšil o místo nahoru a zakončil tak prvních deset nejnavštěvovanějších filmů.

Caspar Phillipson, Natalie Portman ve filmu Jackie / JackiePozici si výše zmíněný muzikál vystřídal s životopisnou Jackie v podání Natalie Portman, které ztvárnění ženy zavražděného prezidenta vyneslo oscarovou nominaci. V tržbách ji dokonce téměř dohnal jiný oscarový soutěžící, Místo u moře, tomu více pozornosti s blížícím se udílením cen pomohlo dokonce o čtyři příčky vzhůru. V patách mělo s těméř totožnými výsledky Resident Evil: Poslední kapitola a Divoké vlny 2. Spolu s nimi se propadly i tituly z minulého roku jako Proč právě on? či Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa. Zbytek míst zaplnily do žebříčku se vracející tituly: ZakladatelTrollové a Rogue One: Star Wars Story s výjimkou Fantastických zvířat a kde je najít, která top dvacítku od listopadu ještě neopustila.

Od čtvrtka nás pak čekají hodně zajímavé tituly jako Trainspotting 2, Scorseseho Mlčení, mysteriózní Lék na život nebo Matthew McConaughey jako objevitel dolu ve Zlatě. Tituly s pořadím rozhodně výrazně zahýbají, ale Padesát odstínů temnoty se s prvenstvím asi jen tak nerozloučí. 

1. Padesát odstínů temnoty - 23 mil. (premiéra)
2. LEGO® Batman film - 6,3 mil. (premiéra)
3. Všechno nebo nic - 2,2 mil.
4. Kruhy - 1,7 mil.
5. Psí poslání - 1,6 mil.
6. Anděl Páně 2 - 1,3 mil.
7. Zpívej - 942 tis.
8. Rozpolcený - 782 tis.
9. Spojenci - 661 tis.
10. La La Land - 570 tis.

11. Jackie - 506 tis.
12. Místo u moře - 303 tis.
13. Resident Evil: Poslední kapitola - 279 tis.
14. Divoké vlny 2 - 279 tis.
15. Proč právě on? - 254 tis.
16. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 227 tis.
17. Zakladatel - 199 tis.
18. Trollové - 185 tis.
19. Fantastická zvířata a kde je najít - 184 tis.
20. Rogue One: Star Wars Story - 153 tis.




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY