Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Oscar 2017: Nejlepší hudba a píseň

Oscar 2017: Nejlepší hudba a píseň

Vydáno: 11.02.2017 10:18 v sekci Články | Publicistika - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Letos je největším favoritem v kategorii nejlepší filmová hudba jednoznačně snímek La La Land, který dominuje vůbec ve většině letošních oscarových nominacích. La La Land si zlatou sošku zcela jistě odnese.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ryan Gosling, Emma Stone ve filmu La La Land / La La LandV letošním ročníku se zcela jistě překvapení v kategorii nejlepší hudba a nejlepší píseň nedočkáme. Letošní miláček kritiků i diváků La La Land má v této kategorii navíc tu výhodu oproti ostatním nominovaným, že jde o láskyplný muzikál a zároveň poctu klasickým muzikálům Hollywoodu v moderním hávu. Autor hudby k němu - Justin Hurwitz si navíc odnesl v obou těchto kategoriích už Zlatý glóbus. V pětici nominovaných je letos čtveřice nováčků a jeden veterán, který je zatím rekordmanem ve sběru nominací, ale bez zlaté sošky. 

NEJLEPŠÍ HUDBA

Mica Levi (Jackie)

Prvním z nováčků v kategorii nejlepší hudba je anglická umělkyně Mica Levi známá také jako Micachu. Mica Levi je zpěvačka, skladatelka a hudebnice, která na filmovou scénu pronikla poprvé s hudbou k nezávislému experimentálnímu hororu/thrilleru Pod kůží se Scarlett Johansson, za níž si vysloužila nominaci na britskou cenu BAFTA. Za svou druhou filmovou hudbu k biopicu Jackie si Levi vysloužila svou první oscarovou nominaci a druhou nominaci na cenu BAFTA a je teprve třetí ženou nominovanou v této kategorii. Oscara si ale zcela jistě za Jackie neodnese. I tak je ale nominace této mladé skladatelky velký úspěch a uznáním na mezinárodní scéně.

Mica Levi - Jackie

Justin Hurwitz (La La Land)

Také Justin Hurwitz je na scéně filmové hudby nováčkem, který na sebe poprvé upozornil hudbou k hudebnímu dramatu Whiplash, na němž opět spolupracoval s režisérem La La Landu Damienem Chazellem. Poprvé se spolu sešli při hudebním dokumentu Guy and Madeline on a Park Bench. Zatímco za Whiplash Hurwitz na Oscara ani na Zlatý glóbus nominován nebyl, za La La Land se dočkal hned tří oscarových nominací (1x hudba,2x píseň) a dvou Zlatých glóbů. I z toho je patrné, že si Hurwitz minimálně jednu zlatou sošku, pravděpodobněji ale dvě, také odnese. 

Justin Hurwitz - La La Land

Dustin O'Halloran, Volker Bertelmann (Lion)

Třetím nominovaným je za australské drama Lion dvojice Dustin O´Halloran a Volker Bertellman známá pod pseudonymem Haushka. O´Halloran je americký pianista a skladatel, který skládá pro film i televizi (například seriál Transparent). Bertelmann je německý skladatel a pianista. Jde o jejich první společnou spolupráci, která jim hned oběma vynesla jejich první oscarovou nominaci a také nominaci na Zlatý glóbus, která zůstala neproměněná. Stejně dopadnou s největší pravděpodobností i na Oscarech. 

Dustin O´Halloran a Volker Bertellman - Lion 

Nicholas Britell (Moonlight)

Poprvé je na Oscara (a byl i na Zlatý glóbus) nominován také mladý newyorský skladatel a pianista Nicholas Britell, který má ale na svém kontě například hudbu k předloňskému oscarovému snímku Sázka na nejistotu, za níž ovšem on sám nominován nebyl. Moonlight je tedy jeho prvním "opravdovým" zářezem na poli filmové hudby. Britell je i filmový producent. Produkoval například krátký film Whiplash. V roce 2016 Britell složil hudbu také k historickému dramatu Boj za svobodu. Na rok 2018 chystá Ocean´s Eight

Nicholas Britell - Moonlight


Thomas Newman (Pasažéři)

Jediným opravdu zkušeným filmovým hudebním skladatelem v této pětici je Thomas Newman, který je letos na Oscara nominovaný už počtrnácté. Loni byl nominován za Most špiónů. Letos je nominován za romantické sci-fi Pasažéři. Poprvé byl Newman nominován už v roce 1995 a to hned dvakrát, za vězeňské drama Vykoupení z věznice Shawshank a pak za kostýmní drama Malé ženy. Oscarová akademie ale určitě nebude ani letos rušit tradici a Oscara se Newman znovu nedočká. 

Thomas Newman - Pasažéři


And The Oscar Goes to…

Justin Hurwitz. Jiné jméno mě nenapadá. 

Šance podle Filmserveru:

NEJLEPŠÍ PÍSEŇ

Také v kategorii nejlepší píseň dominuje La La Land, který je nominován "pro jistotu" hned dvakrát a to za písně "Audition (The Fools Who Dream)" a "City of Stars", která také získala Zlatý glóbus. O další dvě nominace se postaraly animáky Trollové ("Can´t Stop the Feeling") a Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa ("How Far I´ll Go"). Poslední nominovanou písní je překvapivě píseň z dokumentárního filmu Jim: The James Foley Story ("The Empty Chair"). 

Justin Hurwitz, Benj Pasek, Justin Paul - Audition (The Fools Who Dream)




Justin Hurwitz, Benj Pasek, Justin Paul  - City of Stars

Justin Timberlake, Max Martin, Shellback - Can´t Stop the Feeling

Lin-Manuel Miranda - How Far I´ll Go

J. Ralph, Sting - The Empty Chair

And The Oscar Goes to…


Favoritem je La La Land a z dvojice nominovaných písní to spíše na vypadá na City of Stars, která si už odnesla Zlatý glóbus. 

Šance podle Filmserveru:

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pasažéři ve službách mafie jsou nezvěstní v boji (26.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Vizuálně opojný, ale příběhově rozpačitý Babylon (19.01.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Robert De Niro bude americký prezident (01.12.2022 17:52 v Novinky | Zprávy)
- Angelina Jolie bude Maria Callas (24.10.2022 11:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Strážce je první člověk, který se stal vládcem vesmíru (29.04.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Konec světa, kterému nikdo nevěří? K zemi hleď! se může klidně stát děsivou realitou (07.01.2022 12:30 v Recenze)
- Téma: Oscar 2022: jací jsou favorité? (26.12.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- V prosinci na streamovacích službách: Vánoční dárky v podobě velkých filmů s hollywoodskými hvězdami (04.12.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- V listopadu na streamovacích službách: Velké herecké hvězdy a fantasy seriál natočený u nás! (01.11.2021 12:30 v Radar)
- Recenze: Vizuálně strhující Duna rozvážně otevírá nové světy a potvrzuje status filmu roku (23.10.2021 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Ve stínu nejslavnější role: Emma Watson (Hermiona Grangerová, série Harry Potter filmů) (29.08.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Muž jménem Ove ví, že poslouchat Bohemian Rhapsody je sázkou na nejistotu (28.05.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: hudební skladatelé s nejvíce Oscary (20.02.2021 10:00 v Články | Publicistika)
- Téma: Oscar 2021: jací jsou favorité? (20.01.2021 10:10 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu