Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 10. 2. 2017 - 16. 2. 2017

TV tipy: Na Sunset Blvd. vás mohou potkat pěsti smrti, čarodějky i Rajko Doleček

Vydáno: 10.02.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Nutno upozornit, že tento týden se do našeho výběru probojovaly vesměs snímky "druhé kategorie", protože proti nim běží buď reprízy osvědčených hitů, nebo filmy, které doporučit opravdu nelze. Výjimkou je klasika Sunset Blvd.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kid (The Kid) (pátek 10. 2., Nova Cinema, 20.00 - 22.10 / sobota 11. 2., 14.15 - 16.20 / neděle 12. 2., 11.20 - 13.15 / úterý 14. 2., 11.45 - 13.45)

Plakát filmu Kid / The KidKomediální drama s fantasy prvky je částečně originální pouze v tom, že nabízí netradiční pohled na krizi středního věku. Jinak jde o typický produkt studia Disney. Režírující Jon Turteltaub tak jede celou dobu na jistotu, udržuje jakž takž svěží tempo a sem tam nabídne i nějaký ten vtípek k pousmání, po většinu času ale spoléhá hlavně na odlehčenou atmosféru a naprosto neškodný příběh vhodný pro celou rodinu. V jedné ze svých mála komediálních rolí se v titulní úloze představí solidní Bruce Willis, jemuž dělají společnost zejména místy hodně otravný Spencer Breslin a především neodolatelná Emily Mortimer. Nenáročná rodinná jednohubka pro všechny generace.

Zajímavost: Ve svatební scéně má desetivteřinové cameo Cuba Gooding, Jr.

Originální trailer filmu Kid / The Kid
Sunset Blvd. (Sunset Blvd.) (pátek 10. 2., ČT2, 21.50 - 23.35)

Plakát filmu Sunset Blvd. / Sunset Blvd.Bezmála sedmdesát let staré drama je dodnes v podstatě nepřekonáno a do značné míry definovalo subžánr tzv. filmu noir. Režírující Billy Wilder v něm prokázal svou genialitu a na svou dobu poměrně nekompromisně nastavil zrcadlo celému Hollywoodu a filmovému světu a stvořil jedinečnou satiru, která je zároveň i temnou detektivkou. Výborně pracuje s charaktery postav, napětí dávkuje až do dost deziluzivního závěru a servíruje také atraktivní a strhující příběh, v němž není nouze o překvapení. Do oka i dnes padne Oscarem oceněná výprava, dále pak zaujmou i expresionistická kamera a potemnělá atmosféra. Ve velmi exkluzivním hereckém obsazení pak září především na Oscara nominovaní William Holden, Erich von Stroheim, Gloria Swanson a Nancy Olson. O této klasice, která je prakticky bezchybná, vám více prozradí náš Stroj času.

Zajímavost: Film se začal natáčet bez dokončeného scénáře a musel být na čas pozastaven, aby se scénář dokončil.

Originální trailer filmu Sunset Blvd. / Sunset Blvd.
Může to potkat i vás (It Could Happen to You) (sobota 11. 2., Nova, 12.10 - 14.15 / neděle 12. 2., Nova Cinema, 09.05 - 10.55 / úterý 14. 2., 05.55 - 07.50)

Plakát filmu Může to potkat i vás / It Could Happen to YouRomantickou komedii z poloviny devadesátých let si naplno užijí jen tolerantnější diváci a zapřísáhlí milovníci žánru. Režírující Andrew Bergman v ní totiž pracoval s až přehnaně pohádkovou zápletkou, která je opravdu naivní a jen těžko uvěřitelná. Jinak tu vlastně není nic špatně, když přijmete fakt, že tvůrce striktně dodržuje pravidla žánru. Atmosféra je tedy potřebně odlehčená, humor tu víceméně funguje a tempo je svěží, takže to celé odsýpá a hluchých míst je naprosté minimum. V ústředních rolích si zahráli Nicolas CageBridget Fonda, mezi nimiž funguje potřebná chemie a oba jsou sympatičtí, dále je pak doplňují třeba Seymour Cassel nebo Stanley Tucci. Jediné, co vesměs příjemný zážitek trochu kazí, je zbytečně slzopudný a protahovaný konec. Typická žánrová jednohubka.

Zajímavost: V titulní úloze se měl původně představit Arnold Schwarzenegger.

Originální trailer filmu Může to potkat i vás / It Could Happen to You
Pěsti smrti (Shao Lin men) (sobota 11. 2., Kino Barrandov, 20.20 - 22.25)

Plakát filmu Pěsti smrti / Shao Lin menNepříliš známý hongkongský akční snímek je z dnešního pohledu spíše studijním materiálem, protože patří k prvním režijním počinům Johna Woo. Ten tu už piloval své pozdější trademarky v podobě zpomalených záběrů a opakovaček, jen drsné přestřelky ještě nahrazovaly poctivé fyzické souboje s vydařenými choreografiemi. Dost prostoru ale naštěstí dostává i příběh, který ovšem není originální, ale je spíše poctou režisérovým vzorům a tehdejším asijským filmařským legendám, tudíž znalejší diváky přepadne pocit, že vše už někde viděli. V hlavní roli se objeví Tao-liang Tan, jemuž dělají společnost mimo jiné Sammo Hung, James Tien nebo mladý Jackie Chan. Záležitost především pro fandy asijských "mlátiček".

Zajjímavost: Při natáčení jedné ze scén upadl Chan do bezvědomí.

Originální trailer filmu Pěsti smrti / Shao Lin men
Nezapomeň na lásku (Remember Sunday) (neděle 12. 2., Nova, 12.45 - 14.50 / pondělí 13. 2., Nova Cinema, 11.35 - 13.25 / úterý 14. 2., 09.30 - 11.20)

Plakát filmu Nezapomeň na lásku / Remember SundayMálo známé romantické drama je televizním počinem, tudíž čekejte komornější prostředí, skromné podmínky a trošku "lacinější" vizuál. Režírující Jeff Bleckner mnohé potěší tím, že zvolil trochu melancholičtější notu a ubírá se směrem k vážnější podobě žánru. To tedy znamená, že příběh není úplně podružný, a i když je další variací na úspěšnější a slavnější žánrovky, neurazí. Taktéž tempo je relativně svižné a atmosféra příjemně nostalgická, takže vlastně není nač si stěžovat. V hlavních rolích kooperují Zachary Levi a Alexis Bledel, mezi nimiž tedy nefunguje bůhvíjaká chemie, oba jsou ale přirození a naprosto uvěřitelní, což je v tomto případě důležitější. Neškodná záležitost na nedělní odpolední relax. 

Zajímavost: Snímek vznikl pro televizní stanici Hallmark.

Televizní spot filmu Nezapomeň na lásku / Remember Sunday
Nebezpečný svět Rajka Dolečka (úterý 14. 2., ČT2, 21.00 - 22.15)

Plakát filmu  / Nebezpečný svět Rajka DolečkaDva roky starý dokument je pohledem do života stárnoucího profesora srbského původu. Režisérka, scenáristka a kameramanka Kristýna Bartošová se v něm staví do role jakési naivní filmařky a neustále mu klade otázky a zdánlivě ho nechápe, aby vše jasně vysvětlil. Tento postoj nemusí sednout každému, což má logicky dopad na celkové hodnocení, otázkou ale je, zda by při jiném přístupu byl dokument tak působivý. Stejně tak ho ovlivní i osoba zpovídaného, který by potřeboval lepší vedení, protože někdy se rozpovídá až moc a neví, kdy přestat. Na druhou stranu film velmi dobře funguje jako náhled do mentality jihoslovanských národů a nikoho nenechají chladným ani někdy hodně bizarní výklady a definice z úst hlavního aktéra. Svým způsobem zajímavý dokument.

Zajímavost: Snímek je celovečerním debutem autorky.

Originální trailer filmu Nebezpečný svět Rajka Dolečka
Počasí na zítra (Pogoda na jutro) (úterý 14. 2., ČT art, 21.05 - 22.45 / čtvrtek 16. 2., 00.30 - 02.05)

Plakát filmu Počasí na zítra / Pogoda na jutroPolské komediální drama je u nás takřka neznámé, což je v tomto případě velká škoda. Režisér, spoluscenárista a představitel hlavní role Jerzy Stuhr v něm totiž hodně kriticky hodnotí polskou postkomunistickou společnost, čemuž by tuzemský divák měl rozumět. Na základě toho se tedy film stává dost hořkou komedií, z níž bude jednomu smutno, jen je škoda, že si tvůrce nedal na příběhu více záležet a trochu ho nevyvážil. Soustředí se spíše na vyzdvihnutí všech negativ a jeho kritika někdy působí prvoplánově až naivně, trochu zamrzí i ne úplně propracované postavy a místy i logické díry. Nechybí ale dost humorných situací, svěží tempo a celkově odlehčená atmosféra, ačkoli vyznění není úplně veselé. U málo vysílaného snímku platí pravidlo, že čím méně znáte tvorbu jeho autora, tím více se vám bude líbit.  

Zajímavost: Syna hlavní postavy, kterou hraje režisér, si zahrál jeho skutečný syn Maciej Stuhr.

Ukázka z filmu Počasí na zítra / Pogoda na jutro
Bez dcerky neodejdu (Not Without My Daughter) (středa 15. 2., Prima Max, 20.15 - 22.45 / čtvrtek 16. 2., 14.50 - 17.20)

Plakát filmu Bez dcerky neodejdu / Not Without My DaughterAčkoli pochází adaptace románu Betty Mahmoody z počátku devadesátých let, je v dnešní bouřlivé době paradoxně možná aktuálnější než tehdy. Režírující Brian Gilbert v ní de facto slovo od slova odvyprávěl silný příběh o nesmiřitelném rozdílu kultur, který je na filmu tím nejatraktivnějším. Někomu sice může vadit, že až příliš straní ženské postavě a netoleruje zvyky druhé strany, ale vzhledem k tomu, že vychází z autorčiných zážitků a předlohy se drží věrně, se tomu nelze divit. Možná také kulisy a výprava mohly být o něco pestřejší a rozmanitější, to ale tolik nevadí. Všechno tak kromě již zmíněného příběhu kompenzuje obsazení klíčových rolí, které výtečně ztvárnili Sally FieldAlfred Molina. Možná ne tak překvapivá žánrovka, která postupem let získala na významu.

Zajímavost: Field si do hlavní role vybrala přímo autorka předlohy.

Oficiální trailer filmu Bez dcerky neodejdu / Not Without My Daughter
Space Jam (Space Jam) (čtvrtek 16. 2., Nova Cinema, 18.25 - 20.00)

Plakát filmu Space Jam / Space JamAnimovaná komedie dnes uspěje jen s pořádnou dávkou nostalgie a naladění se na tu správnou vlnu. Režisér s bizarním jménem Joe Pytka ve svém jediném slavnějším počinu zkombinoval animované postavy s hranými, a i když spolu moc nekooperovaly a bylo vidět, že o sobě nevědí, výsledek je svým způsobem roztomilý. Pobaví především díky přítomnosti postaviček z Looney Tunes, které tu hláškují a předvádějí to nejlepší ze svých gagů, dříve narození diváci navíc mohou zavzpomínat na éru NBA, v níž vládl legendární Michael Jordan, který tu má ústřední lidskou roli a vedle něhož se objeví další tehdejší basketbalové hvězdy a jako třešínka na dortu i Bill Murray. Navíc tu zazní svého času obrovský hit od R. Kellyho. Když nebudete řešit opravdu triviální příběh a to, že všichni sportovci tu jsou při hraní dost toporní, můžete si užít příjemnou nostalgickou podívanou.

Zajímavost: Koncept filmu vznikl z reklamního spotu, v němž se potkali Bugs Bunny a Michael Jordan.

Oficiální trailer filmu Space Jam / Space Jam
Čarodějky (The Craft) (čtvrtek 16. 2., Nova Cinema, 21.55 - 23.50)

Plakát filmu Čarodějky / The CraftFantasy drama z poloviny devadesátých let doplácí nejvíce na fakt, že neví, komu se chce zavděčit. Režisér a spoluscenárista Andrew Fleming na jednu stranu chce zaujmout teenagery tím, že hlavní postavy jsou čtyři dívky s trochu zvláštními schopnostmi, které ale řeší běžné problémy. Na tu druhou ale cílí i na širší publikum a rád by snímku dodal trochu hororový nádech, jenže k tomu mu chybí větší odvaha, hutnější atmosféra, lepší zápletka a větší napětí. Výsledek, kterému výrazně pomáhají trikové scény, tak není ani strašidelný, ani vtipný a zůstává někde na půli cesty. Podobně je to i s obsazením, v němž vyniká zcela přesná Fairuza Balk, která zastiňuje ostatní kolegyně, z nichž nejznámější je rozhodně Neve Campbell. Lehce nadprůměrná žánrovka, která promarnila svůj potenciál.

Zajímavost: Balk v reálném životě vyznává náboženství wicca, které vychází z čarodějnictví.

Originální trailer filmu Čarodějky / The Craft

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sidney Prescott se vrací do Vřískotu (13.03.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Box office: Beyoncé přichází (04.12.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu