Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 5. týden

Kinopremiéry: Jackie bloudí v kruzích a hledá místo u moře

Vydáno: 01.02.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z kvinteta vesměs zajímavých aktuálních premiér vynikají dvě dramata, která budou koncem měsíce bojovat o Oscary, a to Místo u moře a životopisná Jackie s Natalií Portman. Hororové diváky pro změnu potěší návrat amerických Kruhů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Místo u moře (Manchester by the Sea) (Falcon)

Český plakát filmu Místo u moře / Manchester by the SeaDrama o návratu do rodných míst a novém navazování starých kontaktů působí sice nenápadně, neprovází ho žádná velká kampaň, podle ohlasů jde ale o naprosto famózní kousek. Režiséra a scenáristu Kennetha Lonergana asi moc diváků nezná, právě tohle by ovšem mohl být ten počin, kterým se zapíše do širšího povědomí, protože našlápnuto k tomu má slušně. Mimo různá ocenění bude také útočit na šest Oscarů, které by mohl získat sám autor za scénář a režii, případně i za film, další tři nominace jsou pak za herecké výkony Lucase Hedgese a Michelle Williams, největším favoritem je určitě Casey Affleck, který už si vysloužil Zlatý glóbus. Premiéra týdne.

Synopse: Když zemře Joe Chandler (Kyle Chandler), zjišťuje jeho mladší bratr Lee (Casey Affleck), že byl ustanoven jako jediný opatrovník svého synovce Patricka (Lucas Hedges). Opustí tak své současné zaměstnání a vrací se do vesnice, kde vyrůstal, aby pečoval o temperamentního šestnáctiletého hocha. Zároveň je zde nucen vyrovnat se se svou minulostí, která ho odloučila od manželky Randi (Michelle Williams) i od komunity, v níž dospíval.

Zajímavost: Poněkud zvláštní originální název Manchester by the Sea je podle existujícího města na severním pobřeží Massachusetts.

Český trailer filmu Místo u moře / Manchester by the Sea
Jackie (Jackie) (Aerofilms)

Český plakát filmu Jackie / JackieŽivotopisné drama vypráví o oblíbené první dámě USA, která musela nést velmi těžký úděl a vyrovnávat se s tragickými událostmi, které se v její rodině odehrály. V Hollywoodu s ním debutuje oceňovaný chilský režisér Pablo Larrain, který zřejmě udělal trefu do černého, neboť recenze jsou vesměs spokojené (i když ne nadšené) a taktéž nedávné oscarové nominace na něj nezapomněly, neboť bude bojovat v kostýmní kategorii, hudbě a především v kategorii hereček, kde se do elitní společnosti dostala titulní Natalie Portman, na níž film stojí a padá. Dále pak hrají Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup nebo John Hurt. Další atraktivní premiéra.

Synopse: Když je JFK (Caspar Phillipson) zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak ale přijde okamžik, který vše změní a ona je nucena vyrovnat se s osobní ztrátou, zároveň ale musí jako první dáma a milovaná matka zůstat oporou národu a svým dětem.

Zajímavost: Film měl premiéru na loňském festivalu v Benátkách, odkud si odnesl cenu za nejlepší scénář.

Český trailer filmu Jackie / Jackie
Kruhy (Rings) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Kruhy / RingsPo dvanácti letech se do kin vrací americká podoba vraždící holčičky Samary, která figuruje na videokazetě, po jejímž zhlédnutí dotyčný do týdne zemře. Je jasné, že za ty roky technologie pokročila, takže o video už nepůjde, ale podstata bude stejná, důležitá ale nejvíc bude kvalita filmu. Ohlasy tedy zatím neexistují, takže zájemci musí vycházet z tvůrčího týmu, který se kompletně obnovil. Režie byla svěřena nadějnému Španělovi F. Javieru Gutiérrezovi, na scénáři se podílel držitel Oscara Akiva Goldsman a ze známějších tváří se v obsazení objeví jen Vincent D'Onofrio. Výsledek tedy může být naprosto jakýkoliv.

Synopse: Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii (Matilda Anna Ingrid Lutz) zneklidní chování jejího přítele Holta (Alex Roe), který prý video viděl. I přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá a hned po něm se ozve telefonát, který jí sdělí, že do sedmi dní zemře. Protože ji okamžitě začínají pronásledovat děsivé věci, nebere Julia varování na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedině pochopením vzkazu, který se na videu skrývá, si může zachránit život.

Zajímavost: Snímek je pokračováním filmu z roku 2002.

Oficiální český trailer filmu Kruhy / Rings
Já, Daniel Blake (I, Daniel Blake) (Film Europe)

Český plakát filmu Já, Daniel Blake / I, Daniel BlakeStačí si přečíst synopsi a jméno režiséra britsko-francouzsko-belgického dramatu a těm znalejším musí být jasné, co bude jeho hlavním poselstvím. Za kamerou totiž stál velezkušený Ken Loach, který se specializuje na sociální dramata a kritiku britské sociální politiky a tento snímek pravděpodobně nebude o moc jiný. Hodnocení jsou stále dost vysoká, takže i když asi nebude výsledek bůhvíjak originální a překvapivý, pořád bude hodně dobře fungovat a emočně působit, což je to nejdůležitější. V hlavních rolích Dave Johns a Hayley Squires.

Synopse: Padesátník Daniel Blake (Dave Johns) utrpí infarkt a rázem se ocitne ve vyčerpávajícím kolotoči žádostí o podpůrné sociální dávky. Zatímco se snaží prokousat nesmyslně nastaveným systémem a všudypřítomnou byrokracií, která ho nutí shánět práci navzdory lékařským doporučením, potká svobodnou matku Katie (Hayley Squires) a její dvě děti. Ta zase bojuje s tím, aby se vyhnula nutnosti obývat jednopokojový byt v bezdomovecké ubytovně. Oba se tak snaží důstojně vyrovnat s příkořími systému a zachovat si svou důstojnost.

Zajímavost: Na festivalu v Cannes získal režisér za film Zlatou palmu, čímž se stal vůbec nejstarším jejím držitelem.

Český trailer filmu Já, Daniel Blake / I, Daniel Blake
Richard Müller: Nepoznaný (Richard Müller: Nespoznaný) (AČFK)

Český plakát filmu Richard Müller: Nepoznaný / Richard Müller: NespoznanýČesko-slovenský dokument o jednom z nejvýraznějších zpěváků československé hudební historie láká na intimní pohled do osobnosti trpící neléčenými maniodepresemi a bojující s drogovou závislostí. Televizí protřelý mladý režisér a scenárista Miro Remo dokonce získal přístup k hudebníkovým domácím videům, čímž z filmu udělal relativně unikátní podívanou. Ohlasů zatím moc není, vesměs jsou ale spokojené, i když upozorňují na to, že portrét není úplně veselý a místy jde o hodně nekompromisní záležitost jdoucí až na dřeň. Nečekejte tedy žádné idealizování a stavění na piedestal, což je ale asi dobře. 

Synopse: Již pětadvacet let patří Richard Müller k nejvýraznějším hudebním osobnostem v Česku i na Slovensku. Během své kariéry zažil vzestupy i pády, jednou dokonce prohlásil, že s hudbou definitivně končí. Následně se ale na scénu vrátil a zároveň se pustil do boje s neléčenou maniodepresí, kterou ještě umocnil konzumací drog.

Zajímavost: Natáčení filmu trvalo tři roky.

Oficiální český trailer filmu Richard Müller: Nepoznaný / Richard Müller: Nespoznaný

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Maggie Gyllenhaal natočí Frankensteinovu nevěstu (04.08.2023 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu