Zemřel herec John Hurt

Vydáno: 28.01.2017 06:17 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 77 let zemřel anglický herec, sir John Hurt. Ve filmografii tohoto herce můžete nalézt takové klasické kousky, jako jsou Vetřelec nebo Sloní muž.
John Hurt ve filmu John Hurt se narodil 22. ledna 1940 v Chesterfieldu, v Anglii. Od mládí ho přitahovalo divadlo a také film. Jako šestadvacetiletý mladík se objevil v šestioscarovém filmu A Man for All Seasons. V drsném dramatu Půlnoční expres ztvárnil na heroinu závislého vězně, za což získal Zlatý glóbus a nominaci na Oscara za nejlepší vedlejší roli. Hurta ale proslavila jedna z nejšokantnějších filmových scén vůbec, v přelomovém díle žánru sci-fi hororu Vetřelec, kde právě jeho postava byla první obětí tohoto ikonického monstra. O rok později si zahrál znetvořeného Johna Merricka v klasickém dramatu Sloní muž, který mu přinesl druhou oscarovou nominaci, tentokrát za hlavní roli.

Z bohaté filmografie tohoto vynikajícho herce zmiňme ještě takové filmy jako 1984Práskač a jeho katRob RoyMrtvý mužKontaktHarry Potter a Kámen mudrců nebo Indiana Jones a království křišťálové lebky. V jednom ze svých posledních filmů Darkest Hour ztvárnil postavu britského politka Nevilla Chamberlaina. V roce 2015 byl diagnostikován s rakovinou slinivky. Ve stejném roce, kdy se dozvěděl svou diagnózu, byl britskou královnou povýšen do rytířského stavu. Hurt zemřel 27. ledna 2017 ve věku 77 let.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • A taky Barbara Hale. (Rocasser, 28.01.2017 07:57) Reagovat

    Ve věku 94 let zemřela americká herečka Barbara Haleová, známá především jako sekretářka Della Streetová z televizního seriálu Perry Masona..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY