Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 4. týden

Kinopremiéry: Zakladatel a spojenci se milují modře a plní psí poslání

Vydáno: 25.01.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

První měsíc roku uzavírá v kinech osm novinek, z nichž k těm nejatraktivnějším patří dramata Spojenci a Zakladatel, po letech se také rozloučí sága Resident Evil. Tuzemské luhy a háje reprezentuje komedie Miluji tě modře.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Spojenci (Allied) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Spojenci / AlliedBritsko-americké romantické válečné drama slibuje zajímavou podívanou, neboť se na něm podílelo hned několik slavných a uznávaných tvůrců. Režii obstaral držitel Oscara Robert Zemeckis, který do hlavních rolí obsadil Brada Pitta a Marion Cotillard a spoléhá se na atraktivní fiktivní milostný příběh na pozadí bojů druhé světové války a měl by také skládat poctu starému Hollywoodu. Ačkoli zámořskými kiny film spíše prošuměl, provázejí ho slušné ohlasy, které hovoří o řemeslně propracované podívané, která ale hodně spoléhá na dialogy a není tak akční, jak by se mohlo zdát. Je ale možné, že diváci budou od tak velkých jmen očekávat trochu víc. Premiéra týdne.

Synopse: V roce 1942 seskakuje Max Vatan (Brad Pitt) do marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V tomto úkolu mu má pomáhat Francouzka Marianne Beauséjour (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky. Předstírání partnerské intimity postupně přerůstá v opravdovou vášeň, dvojice se proto po ukončení operace odebere do Londýna, kde uskuteční svatbu. Rodinné štěstí ale trvá jen do chvíle, kdy Max zjistí, že to celé má být součástí jedné velké hry, která může zásadně ovlivnit výsledek druhé světové války. Je jeho manželka opravdu na obou stranách barikády?

Zajímavost: Část filmu byla natáčena na ostrově Gran Canaria.

Oficiální český trailer filmu Spojenci / Allied
Zakladatel (The Founder) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Zakladatel / The FounderPravděpodobně trochu vyšší ambice mělo drama o zakladateli slavných fastfoodových řetězců McDonald's, v souvislosti s různými oceněními a nominacemi se ale o něm vůbec nehovoří. To by ovšem divákům tolik vadit nemělo, protože ohlasy jsou zatím slušné a většina jich mluví o vydařené žánrovce, kterých není nikdy dost. Za režií stojí relativně zkušený John Lee Hancock, klíčovou hlavní roli pak ztvárnil údajně výborný Michael Keaton, jemuž přihrávají ještě třeba Laura Dern nebo Patrick Wilson. Ani tohle by nemusela být špatná volba.

Synopse: V roce 1954 získal Ray Kroc (Michael Keaton) objednávku na šest mixérů na výrobu oblíbených mléčných šejků od bratrů McDonaldových, kteří provozovali malou restauraci s hamburgery v jižní Kalifornii. Tak neobvyklé množství ho zaujalo natolik, že se rozhodl objednávku vyřídit osobně. Od té chvíle se začala psát historie obrovského impéria, které dnes sestává z více než pětatřiceti tisíc poboček po celém světě.

Zajímavost: Podnikatel Ray Kroc měl české kořeny, jeho rodiče totiž do USA emigrovali z Plzeňska.

Oficiální český trailer filmu Zakladatel / The Founder
Psí poslání (A Dog's Purpose) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Psí poslání / A Dog's PurposeZe stručné synopse je velmi těžké odhadovat, jakým směrem se bude ubírat rodinné drama, je ale jasné, že vzhledem k tomu, že v hlavních rolích jsou psi všeho druhu, bude film cílen na mladší věkovou kategorii, bavit by se ale mohli i rodiče. Určitou zárukou kvality by měl být švédský režisér Lasse Hallström, který podobné slzopudné žánrovky zvládá se ctí. V obsazení se objeví mimo jiné Dennis Quaid, Brittany Robertson nebo Logan Miller. Hodnocení zatím moc není, zato jsou naprosto tragická, tak uvidíme, zda to po premiéře bude lepší. Jedna velká neznámá.

Synopse: Všichni psi se jednou ocitnou v nebi. Předtím ale musí splnit své poslání a dělat radost několika páníčkům a být členy různých rodin.

Český trailer filmu Psí poslání / A Dog's Purpose
Resident Evil: Poslední kapitola (Resident Evil: The Final Chapter) (Falcon)

Český plakát filmu Resident Evil: Poslední kapitola / Resident Evil: The Final ChapterÚdajně už doopravdy naposledy se do kin vrací franšíza vzniklá na základě počítačové hry, jejíž kvalita je až na výjimky díl od dílu horší. Tento dokonce vznikl mimo USA, konkrétně v koprodukci Německa, Austrálie, Kanady a Francie, nicméně o režii se postaral duchovní otec celé série Paul W.S. Anderson, který znovu do hlavní role obsadil Millu Jovovich. Ohlasů ani hodnocení zatím příliš není, většina publika ale stejně vysoká očekávání nemá, takže může dojít jen k příjemnému překvapení. Fanoušci si ale určitě přejí, aby se série důstojně uzavřela.

Synopse: Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežila střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se ale musí vrátit do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí síly a chystá poslední útok na zbytek lidstva, který apokalypsu přežil.

Zajímavost: Finále mělo být původně rozděleno na dvě části, tvůrci si to naštěstí rozmysleli.

Český trailer filmu Resident Evil: Poslední kapitola / Resident Evil: The Final Chapter
Viva (Viva) (Artcam)

Český plakát filmu Viva / VivaIrsko-kubánské drama je jednoznačně určeno náročnějším a tolerantnějším divákům, kteří u filmů rádi přemýšlí. V tuzemsku prakticky neznámý režisér Paddy Breathnach se v něm zaměřil na sexuální menšiny a jejich střet s okolním světem, což je téma sice neoriginální, ale stále aktuální. Asi nikoho nepřekvapí, že ohlasů a komentářů je zatím jen naprosté minimum (jsou ale vesměs spokojené) a v obsazení se neobjeví nikdo zásadně známý. Klubové publikum si ale určitě snímek ve svém kině najde.

Synopse: Mladý Jesús (Héctor Medina) pracuje jako kadeřník v nočním travesty klubu v Havaně a sní o tom, že se stane hvězdou. Díky svému učiteli udělá konkurz a dostane první šanci na pódiu, pak se ale zjeví jeho dlouho nezvěstný otec, bývalý boxer, dnes alkoholik, který všechny jeho naděje zmaří. Jejich vzájemné představy o životě jsou totiž natolik rozdílné, že dochází ke každodenním střetům a najít k sobě cestu nebude vůbec lehké.

Zajímavost: Snímek byl vybrán jako zástupce Irska v boji o cizojazyčného Oscara, do užší nominace se ale nedostal.

Český trailer filmu Viva / Viva
Pyroman (Pyromanen) (Film Europe)

Český plakát filmu Pyroman / PyromanenAni tento týden nechybí severská premiéra, tentokráte jde o norské drama, jehož název je zcela jasný. Nějakých ohlasů je samozřejmě velmi málo, takže asi není relevantní se jimi úplně řídit, nezbývá tedy než se držet faktů. Ta říkají, že režisérem je Erik Skjoldbjærg a v ústřední roli se objeví Trond Nilssen. Víc asi netřeba psát.

Synopse: V roce 1978 hoří kolem vesnice na jihu Norska lesy i opuštěné stavby. Devatenáctiletý syn náčelníka hasičů Dag (Trond Nilssen) se marně snaží zapadnout do komunity i pracovního kolektivu a chvíle, kdy se toulá po lesích s kanystrem benzínu a sirkami, jsou pro něj ty jediné, kdy se cítí sebejistý. Drobné ohně mu ale brzy přestanou stačit a začnou ho lákat obydlená stavení.

Český trailer filmu Pyroman / Pyromanen
Sekáč (Kosac) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Sekáč / KosacOd soboty 28. ledna můžou zájemci ve vybraných kinech vidět tři roky staré chorvatsko-slovinské drama, o němž se toho moc neví. Dle samotného distributora se jedná o humanistický snímek se silným morálním aspektem, který má odrážet mentalitu obyčejných lidí, jejichž životy zničila válka. O scénář a režii se postaral Zvonimir Juric, jenž do hlavní role obsadil Iva Gregureviće, jemuž dělají společnost třeba Mirjana Karanović nebo Nikola Ristanovski. Další premiéra pro úzkou skupinku diváků.

Synopse: Jedné noci nabídne Ivo (Ivo Gregurević) svezení ženě, která uvázla na opuštěné silnici. Jeho snaha o pomoc ale spustí lavinu neblahých událostí, protože muž se kdysi dávno dopustil znásilnění a okolí na to nemůže zapomenout.

Český trailer filmu Sekáč / Kosac
Miluji tě modře (Bioscop)

Plakát filmu  / Miluji tě modřeTěžko říct, co očekávat od tuzemské romantické komedie, určitým lákadlem by ale mohlo být, že z velké části vychází ze scénáře legendárního Jaroslava Papouška, který ho napsal těsně před svou smrtí a už ho nestihl realizovat. Režie se ovšem chopil Miloslav Šmídmajer, jehož filmografie, alespoň co se hraných počinů týče, není moc slibná, tak nezbývá než doufat, že ostudu velkému jménu československé kinematografie neudělá. Pozitivem může být obsazení neokoukanými tvářemi, protože hlavní role ztvárňují Denisa Nesvačilová a Václav Jílek, ze zkušenějších pak uvidíte třeba Taťjanu Medveckou, Vladimíra Kratinu nebo Marka Vašuta. Recenze dosud neexistují, takže zájemci si na ně budou muset počkat těsně před premiéru. Potenciální divácký hit.

Synopse: Malíř a kunsthistorik David Bárta (Václav Jílek) se blíží Kristovým létům, takže jeho život by už měl pevné obrysy. Opak je ale pravdou a navíc teď prožívá smolné období. Dostane výpověď z práce, stále žije pod jednou střechou s matkou (Taťjana Medvecká), nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem (Vladimír Kratina). Pak ale potká Terezu (Denisa Nesvačilová), krásnou aranžérku, která ho přitahuje nebývalou silou. Problémem je ale její přítel Igor (Rostislav Novák Jr.), který pro ránu nejde daleko. To ovšem není jediná překážka, kterou budou muset ti dva překonat.

Zajímavosti: Původní scénář se jmenoval Jedním slovem tě miluji modře.

Necenzurovaný trailer filmu Miluji tě modře

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Boj o vzduch ve filmu Breathe (14.03.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Jones se udržel na špici (11.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Insidious triumfuje (10.07.2023 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu