Good Omens Neila Gaimana bude minisérie

Vydáno: 20.01.2017 07:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Společný román Terryho Pratchetta a Neila Gaimana Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch vznikne jako šestidílná minisérie pro Amazon.
Good Omens - ilustraceStudio Amazon oznámilo, že román Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch (krátce Good Omens), který spolu v roce 1990 napsali Terry Pratchett a Neil Gaiman, spatří světlo světa v podobě šestidílné, šestihodinové komediální minisérie někdy v roce 2018. Amazon se o distribuční práva podělí s BBC, která minisérii uvede ve Velké Británii. V češtině kniha vyšla pod názvem Dobrá znamení v roce 2000.

O filmovou verzi tohoto díla svého času usiloval i Terry Gilliam, který plánoval obsadit Robina Williamse a Johnnyho Deppa do hlavních rolí postav anděla Azirafala a démona Crowleye, kteří se rozhodnou spolupracovat, aby dali pozor na Antikrista a trochu oddálili konec světa a apokalypsu, která má přijít. Gilliamovy plány ale zhatily atentáty z 11. září. Good Omens nejsou jediným Gaimanovým dílem, které se chystá přejít do podoby televizní série. Letos by měli mít premiéru American Gods a chystá se i filmový přepis jeho komiksového Sandmana.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY