Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
Preview: Mlčení

Preview: Mlčení aneb vysněný projekt Martina Scorseseho

Vydáno: 19.01.2017 13:18 v sekci Radar | Preview - Václav Limberk

V únoru vstoupí do českých kin historické drama Mlčení Martina Scorseseho. V hlavních rolích jezuitských kněží šířících křesťanství ve feudálním Japonsku 17. století se představí Andrew Garfield a Adam Driver.

SDÍLET:    
Příští měsíc bude mít premiéru nový film Martina Scorseseho, více jak dvou a půl hodinové historické drama Mlčení o dvojici jezuitských kněží, otci Rodriguesovi (Andrew Garfield) a otci Garupeovi (Adam Driver), kteří se vydají do ke křesťanství nepřátelsky postaveného feudálního Japonska 17. století, aby našli ztraceného kněze Ferreiru (Liam Neeson). 

Liam Neeson ve filmu  / SilenceOficiální synopse filmu: Mlčení je příběh dvou mladých mnichů, kteří se v 17. století vydají hledat svého zmizelého učitele v tajemném a exotickém Japonsku, kde je jejich víra postavená mimo zákon a jejich přítomnost zakázaná. Následuje oslňující a napínavá zkouška jejich vytrvalosti, víry a schopnosti přežít. (Bioscop)

Mlčení patří mezi jedny z nejobtížněji realizovaných projektů režiséra Scorseseho, který o jeho realizaci snil už od roku 1989. Rok potom, kdy mělo premiéru jeho kontroverzní Poslední pokušení Krista, které pobouřilo církev. Předlohou je stejnojmenná kniha od japonského spiovatele Šúsaku Endóa, která vyšla už v roce 1966. Tu mu v roce 1988 při speciální projekci Posledního pokušení Krista daroval newyorský arcibiskup Paul Moore. 

Andrew Garfield ve filmu  / SilenceScorsese se do knihy ihned zamiloval: "Hlavní téma Endovy knihy bylo v mém životě přítomné už od dětství. Byl jsem vychován v silně katolické rodině a náboženství bylo každodenní součástí mého života. Kniha konfrontuje hluboké otázky o křesťanství, se kterými se ještě stále vyrovnávám. Víra, pochybnosti, slabost, lidskost... To jsou témata, v Endově knize v přímém spojení," uvedl režisér.

Scorsese pracoval na scénáři s Jay Cocksem, se kterým v minulosti spolupracoval například na historických dramatech Věk nevinnosti a Gangy New Yorku. Jejich práce ale trvala skoro patnáct let, protože Scorsese s ní stále nebyl spokojen. Potom přišel na řadu další problém - financování. V roce 2008 a 2009 pak Scorsese a jeho tým řešili i nalezení vhodných lokací. Natáčení v Japonsku by bylo příliš drahé, proto se filmaři vydali hledat vhodná místa na Nový Zéland, do Kanady a na Tchaj-wan. Štáb se spojil s režisérem Angem Lee a Tchaj-wan byl shodně přijat jako ideální místo pro natáčení, které zde probíhalo od ledna do května 2015.

Liam Neeson ve filmu  / SilencePotom musel Scorsese najít vhodného představitele pro postavu otce Rodriguese, který je klíčovou postavou knihy a filmu. Scorsese vyzkoušel několik mladých herců, ale nakonec ho nejvíce oslovil Andrew Garfield. "Andrew je ve správném věku, ale hlavně jsem byl přesvědčen, že tu roli dokáže zvládnout," řekl Scorsese. Takže už stačil jen hercův souhlas. "Jak byste mohli říct ne, když vám volá Martin Scorsese? Nikdy jsem si nemyslel, že dostanu takovou příležitost," řekl k tomu Garfield. Druhou hlavní roli, otce Garupa, získal Adam Driver, mladý talentovaný herec, který prorazil v roce 2015 v hlavní záporné roli v nových Star Wars. A konečně herecký veterán Liam Neeson obsazený do role "ztraceného" otce je Scorsesemu dobře známý už z Gangů New Yorku, kde získal také jednu menší roli. Dále zde ještě hrají například Ciarán HindsYosuke Kubozuka a Tadanobu Asano

Mlčení mělo oficiální premiéru ještě na konci minulého roku, 25. prosince 2016 v pouhých čtyřech kinech. Velmi speciální promítání filmu se uskutečnilo již 29. listopadu na půdě Papežského východního institutu ve Vatikánu a zúčastnilo se ho zhruba 300 jezuitů. Po projekci přítomní kněží diskutovali s režisérem filmu. Následující den, 30. listopadu, přijal papež František režiséra Martina Scorseseho s jeho manželkou a dcerami na soukromé audienci, která trvala asi čtvrt hodiny, a setkání bylo velmi srdečné. Slavný filmař daroval papeži japonský obraz Panny Marie ze 17. století.  
 
I přes kladné kritické ohlasy domácích periodik (uvedené níže) má ale zatím Scorseseho historické drama o víře velké problémy oslovit širokou diváckou obec. 
Martin Scorsese natočil jeden z největších filmů své kariéry, ale také prošel ohromující proměnou. Sledovat Mlčení je jako nořit se do duše jednoho z velkých umělců naší doby.“ Los Angeles Times

Režisérův vysněný film se skvělým Andrew Garfieldem a Adamem Driverem má stejnou naléhavost jako Scorseseho raná mistrovská díla.“ Newsweek

Příběh jezuitských kněží, kteří čelí v Japonsku pronásledování, je jedním z duchovně nejdojemnějších filmů režisérského mistra.“ Rolling Stone

Náboženským historickým dramatem Mlčení Martin Scorsese dokazuje, že dokáže stejně mistrně vyprávět o mužích víry, jako o gangsterech.“ USA Today


Andrew Garfield ve filmu  / SilenceRozpočet filmu byl relativně skromný, server Variety uvedl, že Mlčení stálo 40 milionů dolarů, což je na dnešní poměry podprůměrná částka. I tak je ale jasné, že peníze nejspíše nevydělá. Dosavadní americké tržby jsou podle serveru boxofficemojo jen zhruba tři a půl milionu dolarů. Důležité bude, jak si povede film v zahraničí. Mlčení ale ani nemělo být filmem, který vydělá peníze. Scorsese si jeho natočením splnil svůj životní sen.

Film můžeme považovat za třetí díl volné "trilogie víry", která kromě Posledního pokušení Krista zahrnuje ještě jeho problematický "tibetský" snímek Kundun

Premiéra filmu Mlčení v kinech je od 16. února 2017. 

Originální trailer filmu Silence

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box Office: 49. víkend
Box Office: Další triumf pro animovanou pixarovku Coco Právě uplynulý víkend znamenal další první místo pro pixarovku Coco, kterou nemohla z trůnu setřást jediná novinka, nevýrazná akční komedie Just Getting Started. Výborně si ale vede Francův The Disaster Artist. čtěte zde
Vydáno: 11.12.2017 07:00 v sekci Komentáře | Box office
0
Přání k mání 6/10
Recenze: Český vánoční film Přání k mání překvapuje nápaditou stylizací S vánočně laděným rodinným filmem Přání k mání režisér Vít Karas výrazně překonává svůj předchozí film, pohádku Micimutr. Největším vítězstvím je jeho audiovizuální stylizace. čtěte zde
Vydáno: 10.12.2017 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Nádech pro lásku 8/10
Recenze: režijní debut Andyho Serkise Nádech pro lásku je oslavou života Romance je sice v režijním debutu Andyho Serkise přítomna také, především jde ale o drama podle skutečných událostí ze života muže, který prodělal ve 28 letech obrnu a od té doby byl odkázán na dýchací přístroje. čtěte zde
Vydáno: 09.12.2017 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 8. 12. 2017 - 14. 12. 2017
TV tipy: Křídla Vánoc probouzejí Sílu Před blížícími se svátky přicházejí televize s jedinou, zato ale vynikající premiérou, kterou je sedmá epizoda oblíbených Star Wars. Vedle ní pak dostávají prostor převážně solidní, ale nevýrazné vánoční žánrovky. čtěte zde
Vydáno: 08.12.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 49. týden
Kinopremiéry: Matky jsou o Vánocích na tahu a nabízí přání k mání Aktuální sedmička premiér patří k tomu slabšímu, co letošní rok nabídl a dává šanci spíše dohánět resty z předchozích týdnů. Vždyť tím nejatraktivnějším, co vstupuje do kin, je pochybná sváteční komedie Matky na tahu o... čtěte zde
Vydáno: 06.12.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- První ohlasy: Star Wars: Poslední z Jediů (11.12.2017 11:20 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Paddington má sedm životů a poslouchá v nich kvarteto, jak hraje rock’n roll (29.11.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Adam Driver se přidává k filmu Spika Lee Black Klansman (27.10.2017 14:12 v Novinky | Zprávy)
- Star Wars: Poslední z Jediů – rozbor traileru (12.10.2017 14:18 v Novinky | Trailery)
- Star Wars: Poslední z Jediů v novém traileru (10.10.2017 10:57 v Novinky | Trailery)
- Liga spravedlnosti: velkolepý digifest v posledním traileru (09.10.2017 09:42 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Noční běžec zpívá Love song a společně s Bambim podstupuje velké závody (29.09.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese vzkřísili biopic Roosevelt (27.09.2017 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Andrew Garfield a Claire Foy sdílejí Nádech pro lásku (20.09.2017 14:00 v Novinky | Trailery)
- Zemřel herec Frank Vincent (14.09.2017 18:01 v Novinky | Zprávy)
- The Commuter: Liam Neeson a Vera Farmiga v traileru (14.09.2017 14:57 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Neskrývaně zábavní Loganovi parťáci (31.08.2017 14:00 v Recenze | Premiéry)
- Liam Neeson jako "Deep Throat" v dramatu Mark Felt: The Man Who Brought the White House Down (30.08.2017 19:55 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Hurvínek a Loganovi parťáci mají tulipánovou horečku a sledují cestu času (30.08.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Martin Scorsese a Todd Phillips chystají film o Jokerovi (23.08.2017 05:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: The Meyerowitz Stories: Nová dramedie s Adamem Sandlerem (15.08.2017 21:29 v Novinky | Trailery)
- Blu-ray recenze: Kong: Ostrov lebek (11.08.2017 17:00 v Recenze | Blu-ray)
- TV tipy: Velká šestka útočí na Bílý dům, hledá pyramidu hrůzy a zajišťuje si vražedné alibi (28.07.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Liga spravedlnosti v novém traileru z Comic Conu (22.07.2017 23:24 v Novinky | Trailery)
- Star Wars: Poslední z Jediů - nové plakáty a video z natáčení (17.07.2017 12:29 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   48/2017

120 BPM
7/10

Francouzský film 120 BPM je intimním vztahovým gay dramatem, portrétem aktivistického hnutí ACT UP v Paříži 90. let i sugestivní připomínkou, že na AIDS se umírá i dnes.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Star Wars: Poslední z Jediů (1x)
Cizinec ve vlaku (1x)
Out (1x)
Obávaný (1x)
Manželka a manžel (1x)
Thelma (1x)
Ready Player One: Hra začíná (1x)
The Disaster Artist (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver