Box Office: Skrytá čísla obhajují prvenství

Vydáno: 16.01.2017 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Skrytá čísla o ženách stojících v pozadí vesmírného programu překonala nápor novinek a znovu skončila první. Nejlépe se z novinek dařilo hororu Bye Bye Man. Naopak nedařilo se Affleckovi a Scorsesemu.
Octavia Spencer, Janelle Monáe, Taraji P. Henson ve filmu Skrytá čísla / Hidden FiguresDrama ze zákulisí afro-amerických pracovnic NASA Skrytá čísla, které minulý týden nakonec v těsném boji urvalo první místo, ho v druhém lednovém týdnu znovu obhájilo s tržbami 20,5 milionu. Na druhém místě je La La Land se 14,5 miliony, který se veze na vlně úspěchu v podobě zisku sedmi Zlatých glóbů.

Třetí místo obhájil animák Zpívej a těsně za ním skončil Rogue One: Star Wars Story, který se nyní stal komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2016 s celkovými tržbami těsně pod hranicí půl miliardy. Na pětce je první a nejsilnější z novinek, levný horor The Bye Bye Man se skvělými 13,3 miliony. Šesté je expandující akční drama o bombovém atentátu v Bostonu Patriots Day, které vydělalo 12 milionů.

Jamie Foxx ve filmu  / SleeplessSedmá je další z novinek, rodinný film Monster Trucks, který podle očekávání propadnul a vydělal jen 10 a půl milionu oproti 125milionovému rozpočtu. Daleko méně nákladný byl thriller Sleepless, který otevřel na osmém místě za 8,4 milionu. Devátý je Underworld: Krvavé války a topku uzavírají Pasažéři.

Těsně mimo nejlepší desítku se umístilo Affleckovo drama Pod rouškou noci, které expandovalo do široké distribuce a vydělalo jen 5,4 milionu, což stačilo až na jedenácté místo. Scorseseho Silence rovněž expandovalo, i když jen do 747 kin, což stačilo jen na šestnácté místo a necelé dva miliony. 

Příští víkend otevřou tyto filmy: thriller Rozpolcený, akční xXx: Návrat Xandera Cage, drama Zakladatel a komedie The Resurrection of Gavin Stone. Do široké distribuce pak expanduje dramedie 20th Century Women.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 13. LEDNA 2017

 1. Skrytá čísla 20,4 mil.
 2. La La Land 14,5 mil.
 3. Zpívej 13,8 mil.
 4. Rogue One: Star Wars Story 13,7 mil.
 5. The Bye Bye Man 13,3 mil. (novinka)
 6. Patriots Day 12 mil.
 7. Monster Trucks 10,5 mil. (novinka)
 8. Sleepless 8,4 mil. (novinka)
 9. Underworld: Krvavé války 5,8 mil.
10. Pasažéři 5,6 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY