Box Office: Skrytá čísla porazila Rogue One

Vydáno: 09.01.2017 16:00 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

První víkend roku 2017 se dramatu o ženách v pozadí vesmírného programu Skrytá čísla podařilo po třech týdnech sesadit z trůnu neobyčejně úspěšný spin-off Star Wars Rogue One: Star Wars Story.
Felicity Jones, Diego Luna ve filmu Rogue One: Star Wars Story / Rogue OnePočtvrté za sebou už těsně nedokázal obhájit prvenství v žebříčku Box Office spin-off Star Wars Rogue One: Star Wars Story, který utržil zhruba 22 milionů. To zaokrouhluje jeho celkové tržby na zhruba 477 milionů, což už je jen kousek od toho, aby překonal Hledá se Dory a stal se komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2016. Celosvětově pak "Rogue One" překonal hranici 900 milionů, což z něj celosvětově dělá pátý nejúspěšnější film minulého roku.

"Rogue One" , s rozdílem jen 800 tisíc dokázalo předstihnout drama Skrytá čísla o ženách, které významně přispěly k vesmírnému programu. Po expandování do více jak 2500 kin snímek vydělal 22,8 milionu což stačilo na první místo v prvním víkendu roku 2017. Díky tomu se minule druhý animák Zpívej propadnul na třetí místo s 20,7 miliony. Na čtyřce skončila jediná z novinek - Underworld: Krvavé války, které utržily 13,6 milionu.

Octavia Spencer, Janelle Monáe, Taraji P. Henson ve filmu Skrytá čísla / Hidden FiguresPáté místo patří muzikálové romantice La La Land, která vydělala rovných 10,1 milionů. Po pěti týdnech už to dělá skoro 52 milionů. Na šestku se propadli Pasažéři, kteří jsou po třech týdnech stále v mínusu. Jejich domácí tržby 80 milionů jsou stále daleko od 110 milionů, které snímek stál.

Na sedmičce se dobře daří komedii Proč právě on? Za ním je pak Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, která je v nejlepší desítce už sedm týdnů. Fences jsou deváté a neúspěšný Assassin's Creed topku uzavírá. Za tři týdny utržil jen 49,5 milionu.

Příští víkend pak otevře trojice novinek. Horor The Bye Bye Man, rodinný film Monster Trucks a krimi Sleepless. Navíc expanduje Affleckovo Pod rouškou noci, drama Patriots Day a Scorseseho Silence.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 6. LEDNA 2017

 1. Skrytá čísla 22,8 mil.
 2. Rogue One: Star Wars Story 22 mil.
 3. Zpívej 20,7 mil.
 4. Underworld: Krvavé války 13,6 mil. (novinka)
 5. La La Land 10,1 mil.
 6. Pasažéři 8,8 mil.
 7.Proč právě on? 6,9 mil.
 8. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa 6,4 mil.
 9. Fences 4,8 mil
10. Assassin's Creed 4,1 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY