Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Téma: Nejočekávanější filmy roku 2017, část II. - autorské filmy

Téma: Nejočekávanější filmy roku 2017, část II. - autorské filmy

Vydáno: 21.01.2017 12:43 v sekci Články | Publicistika - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve druhé části našeho výhledu na rok 2017 a přehledu toho nejzajímavějšího z chystané filmové nabídky pokračujeme autorskými filmy, prezentovanými povětšinou dramaty všeho druhu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zatímco premiéru prvních dvou výrazných autorských filmů - Paterson a La La Land - již máme za sebou, spousta zajímavých autorských snímků, mezi nimiž budou kromě La La Land i další potencionální oscaroví kandidáti letošního ročníku jako například mnoha cenami ověnčená dramata Moonlight a Místo u moře a dost možná i potencionální oscaroví kandidáti ročníku příštího. Pojďme si je představit blíže.

              NEJOČEKÁVANĚJŠÍ FILMY ROKU, ČÁST I. - BLOCKBUSTERY
 

Pod rouškou noci (Ben Affleck)

Ben Affleck ve filmu Pod rouškou noci / Live by NightBen Affleck se čtyři roky po svém oscarovém Argu, které vyhrálo Oscara za nejlepší film za rok 2012, vrátil s kriminálním dramatem z prohibiční éry Pod rouškou noci, natočeným podle předlohy autora Prokletého ostrova Dennise Lehanea. Affleck kromě scénáře a režie také ve filmu sám hraje. Spolu s ním zde hrají třeba Zoe SaldanaElle Fanning nebo Sienna Miller. Podle prvních ohlasů je patrné, že Affleck s Pod rouškou noci triumf svého předešlého snímku Argo nezopakuje.

Česká premiéra: 12. ledna 2017

Originální trailer filmu Pod rouškou noci

Zakladatel (John Lee Hancock)

Michael Keaton ve filmu Zakladatel / The FounderŽivotopisné drama Zakladatel o vzestupu značky McDonald natočil režisér John Lee HancockMichael Keaton hraje Raye Kroca, byznysmena, který vybuduje mocné impérium na úkor bratrů McDonaldů, které hrají Nick Offerman a John Carroll Lynch. Zakladatel měl možnost se kvalifikovat na letošní oscarové klání, ale spíše se dá čekat, že nakonec ve většině hlavních nominací vyjde na prázdno. Rozhodně se nejedná o žhavého kandidáta na zlaté sošky. 

Česká premiéra: 26. ledna 2017

Originální trailer filmu Zakladatel

Já, Daniel Blake (Ken Loach)

Fotografie z filmu Já, Daniel Blake / I, Daniel BlakeJá, Daniel Blake je nejnovějším počinem britského autorského tvůrce Kena Loache, který je známý díky svým sociálně laděným a politickým dramatům. Tento snímek se řadí do první kategorie. Já, Daniel Blake neláká na herecké hvězdy, ale na autentičnost prostředí a aktuálnost svého poselství o lidské důstojnosti, o kterou musí hrdinové tohoto snímku soupeřit. Já, Daniel Blake se stal loňským vítězem hlavní ceny Zlaté palmy festivalu v Cannes a má čtyři nominace na cenu BAFTA. 

Česká premiéra: 2. února 2017

Originální trailer filmu Já, Daniel Blake

Místo u moře (Kenneth Lonergan)

Casey Affleck ve filmu Místo u moře / Manchester by the SeaAutorský snímek Místo u moře režiséra a scenáristy Kennetha Lonergana patří, spolu s La La Land a Moonlight asi k největším překvapením minulého roku. Drama o smíření se svou minulostí i přítomností sklidilo dosud mnoho cen a nominací a jednoznačně bude patřit mezi nejžhavější oscarové kandidáty letošního 89. ročníku. Šanci má samotný Lonnergan jako scenárista i režisér a především Casey Affleck v hlavní mužské roli, který už za roli dostal Zlatý glóbus a také Michelle Williams v roli vedlejší. 

Česká premiéra: 9. února 2017

Originální trailer filmu Místo u moře

Trainspotting 2 (Danny Boyle)

Fotografie z filmu Trainspotting 2 / T2: TrainspottingUplynulo dlouhých jednadvacet od premiéry kultovního Trainspottingu anglického režiséra Dannyho Boyela. Ten se vrátil znovu k předloze Irwina Welshe i ke svým původním hrdinům. A tak se znovu vrací Mark Renton (Ewan McGregor), Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) i Begbie (Robert Carlyle). Podaří se Boylemu navázat na filmový zázrak prvního dílu? Pro fanoušky původního Trainspottingu jednoznačná "must see" záležitost.

Česká premiéra: 16. února 2017

Originální trailer filmu Trainspotting 2

Silence (Martin Scorsese)

Liam Neeson ve filmu  / SilenceSilence bylo dlouhou dobu obaleno oparem tajemství a očekávání. Vysněný životní projekt Martina Scorseseho čekal dlouhé desítky let, než spatří světlo světa. Filmová adaptace knihy Šúsaku Endó o dvou jezuitských kněžích hledajících svého učitele v Japonsku v sedmnáctém století nakonec přeci jen spatřila světlo světa. Velkým otazníkem je nicméně jeho award potenciál. Do očí bijící je jeho ignorování při vyhlášení nominací na Zlaté glóby, kde Silence vůbec nefigurovalo. Zda si ho všimne oscarová akademie, je rovněž otázkou. V hlavních rolích Adam DriverAndrew Garfield a Liam Neeson.

Česká premiéra: 16. února 2017

Originální trailer filmu Silence

 Jackie (Pablo Larrain)

Natalie Portman ve filmu  / JackieŽivotopisné drama Jackie dosud sklidilo neuvěřitelné množství nominací a cen, z nichž valná většina jde za hlavní představitelkou vdovy po americkém prezidentovi J.F.Kennedym, nechvalně zastřeleného během přehlídky v Dallasu. Natalie Portman v hlavní roli je viděna jako jedna z největších favoritek kategorie nejlepší herečka, i když Zlatý glóbus překvapivě nezískala. Ve vedlejších rolích ji sekundují Peter Sarsgaard nebo Richard E. Grant.

Česká premiéra: 16. února 2017

Originální trailer filmu Jackie

Moonlight (Barry Jenkins)

Mahershala Ali ve filmu  / MoonlightV únoru do českých kin dorazí také držitel Zlatého glóbu za nejlepší drama - Moonlight režiséra Barryho Jenkinse. Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy.(Aerofilms) Zbývá jen dodat, že ve filmu hrají na Zlatý glóbus nominovaní Mahershala Ali a Naomie Harris a také to, že o Moonlight ještě brzy uslyšíme při vyhlášení oscarových nominací. 

Česká premiéra: 23. února 2017

Originální trailer filmu Moonlight


Lion (Garth Davis)

Dev Patel, Rooney Mara ve filmu  / LionHned čtyřmi nominacemi na Zlatý glóbus (ale žádnou cenou) a pěti nominacemi BAFTA se může pochlubit drama australského režiséra Gartha Davise Lion o pětiletém indickém chlapci, který se ztratí v Kalkatě, je adoptován australským párem a o 25 let později se vydá hledat své skutečné rodiče. V hlavních rolích Dev PatelNicole Kidman a Rooney Mara


Česká premiéra: 2. března 2017

Originální trailer filmu Lion

Skrytá čísla (Theodore Melfi)

Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe ve filmu Skrytá čísla / Hidden FiguresTaké Skrytá čísla o ženském týmu vědkyň, bez nichž by nebylo možné provést první let do vesmíru, disponuje slušným award potenciálem, což doložily i dvě, nakonec neproměněné, nominace na Zlatý glóbus pro Octavii Spencer za nejlepší vedlejší roli a nominace za nejlepší hudbu. Bez povšimnutí určitě nezůstane ani u oscarové akademie. V početném ansámblu herců se objeví například Kevin CostnerKirsten DunstTaraji P. Henson nebo Mahershala Ali.

Česká premiéra: 9. března 2017

Originální trailer filmu Skrytá čísla

Volání netvora: Příběh života (Juan Antonio Bayona)

Fotografie z filmu Volání netvora: Příběh života / A Monster CallsSe značným zpožděním přijde do českých kin také španělsko-britské, v angličtině mluvené fantasy-drama Volání netvora: Příběh života. Tomuto snímku jsme na našich stránkách věnovali pozornost především kvůli tomu, že pochází od režiséra, jehož další projekt bude pokračování Jurského světa. Bayona si získal pozornost ale už v roce 2012 s vydařeným tsunami dramatem Nic nás nerozdělíVolání netvora: Příběh života byl v Bayonově domovině loňským nejúspěšnějším filmem roku a nejspíše také sklidí většinu tamních Goya cen. Bude to ale stačit na nějakou nominaci na Oscara?

Česká premiéra: 30. března 2017

Originální trailer filmu Volání netvora: Příběh života

Neznámá dívka (Jean-Pierre DardenneLuc Dardenne)

Adèle Haenel ve filmu Neznámá dívka / La fille inconnueS novým snímkem se do českých kin vrací také autorský tvůrčí tandem bratří Dardennů, kteří jsou u nás dobře známí díky několika kouskům, jako jsou například Dva dny, jedna noc nebo Kluk na kole. Neznámá dívka je ale v tvorbě obou bratrů, specializujících se především na sociální tematiku, ozvláštněna kriminální zápletkou o zavražděné dívce, jejíž identitu se hlavní hrdinka - lékařka Jenny (Adèle Haenel) snaží vypátrat, stejně jako jejího vraha.

Česká premiéra: 30. března 2017

Originální trailer filmu Neznámá dívka


Zahradnictví (Jan Hřebejk)
Aňa Geislerová ve filmu Filmová trilogie ZAHRADNICTVÍ se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky. Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů.
Tolik z oficiálního textu distributora unikátní filmové trilogie Jana Hřebejka podle scénáře Petra Jarchovského. První díl "Rodinný přítel" uvidíme v dubnu. Druhý díl "Dezertér" v září a třetí díl "Nápadník" v listopadu. V hlavních rolích Aňa Geislerová, Ondřej SokolKlára Melíšková a Jiří Macháček

Česká premiéra: 27. dubna, 28. září, 16. listopadu 2017

Originální trailer filmu Zahradnictví

 The Beguiled (Sofia Coppola)

Sofia Coppola při natáčení filmuJedním z očekávaných filmů tohoto roku bude také novinka Sofie Coppoly The Beguiled. Jde o moderní remake klasického Siegelova dramatu s Clintem Eastwoodem známého jako Oklamaný. Coppolin remake se může pochlubit hvězdným obsazením, v hlavních rolích uvidíme herce, jako jsou Colin FarrellElle FanningKirsten Dunst a Nicole Kidman.

Česká premiéra: 13. července 2017

Po strništi bos (Jan Svěrák)

Jan Svěrák při natáčení filmuS novinkou se do kin vrátí tento rok také Jan Svěrák. Ten, jak je u něj zvykem, vychází ze scénáře svého otce Zdeňka Svěráka. Ten v něm přitom vyšel z vlastní stejnojmenné knihy, která čerpá z jeho dětství. Jde o prequel Svěrákovy Obecné školy a o čtvrtý tíl tematické tetralogie tandema syna a otce Svěrákových, kam patří ještě Kolja a Vratné lahve. Hlavním hrdinou je tu opět dětský hrdina Obecné školy Eda Souček. V hlavní roli Edy se představí Alois Grec. Ve vedlejších rolích pak přední čeští herci jako Ondřej Vetchý, Tereza VoříškováJan TřískaOldřich KaiserZuzana Stivínová  a také autor knihy a scénáře Zdeněk Svěrák

Česká premiéra: 17. srpna 2017

Granite Mountain (Joseph Kosinski)

Joseph Kosinski při natáčení filmu TRON: Legacy 3D / TRON: LegacyGranite Mountain z pera Kena Nolana je novým snímkem režiséra Josepha Kosinského. Granite Mountain zobrazuje události, při nichž při požáru v roce 2013, které vypukly po zásahu bleskem, zahynulo v přírodním parku v Arizoně devatenáct požárníků. V akčním dramatu hrají Miles TellerJennifer ConnellyTaylor KitschJosh Brolin a Jeff Bridges.

Česká premiéra: 21. září 2017

Victoria and Abdul (Stephen Frears)

Judi Dench ve filmu Philomena / PhilomenaNové drama Stephena Frearse (Božská Florence) pojednává o přátelství britské královny Victorie a indického úředníka Abdula Karima. V hlavních rolích Judi Dench a Ali Fazal. Autorem scénáře je Lee Hall. Předlohou mu byla stejnojmenná kniha Shrabani Basu. Ve vedlejších rolích Michael GambonEddie Izzard nebo Olivia Williams.

Česká premiéra: 28. září 2017

Milada (David Mrnka)
 
Ayelet Zurer/Milada HorákováJako ambiciózní filmový projekt se jeví autorský filmový debut Davida Mrnky. Jak prozrazuje název filmu, v jeho centru bude stát významná historická postava Judr. Milady Horákové, která byla komunisty popravena během vykonstruovaných politických procesů v padesátých letech. Do role Milady Horákové byla obsazena izraelská herečka Ayelet Zurer. Roli nechvalně proslulé komunistické prokurátorky Ludmily Brožové získala Aňa Geislerová. V dalších rolích Robert GantVica KerekesRobert Jašków nebo Vladimír Javorský.

Česká premiéra: 12. října 2017

The Mountain Between Us (Hany Abu-Assad)

Kate Winslet, Idris Elba The Mountain Between Us je adaptací stejnojmenného románu Charlese Martina, podle něhož napsal scénář Chris WeitzIdris Elba a Kate Winslet hrají dvojici chirurga a spisovatelky, jejichž malé osobní letadlo ztroskotá při sněhové v bouři v coloradských zasněžených lesích. Zraněná dvojice musí najít způsob, jak přežít v divočině. 

Česká premiéra: 19. října 2017

Na co z toho se těšíte nejvíce vy?

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Občanská válka (26.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Opičí muž (30.01.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu