Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Velká čínská zeď

Recenze: Velká čínská zeď - když ani peníze nepomůžou

Vydáno: 08.01.2017 12:00 v sekci Recenze | Premiéry - | foto: facebook tvůrce

Místo toho, aby se o Velké čínské zdi natočilo nějaké slušné historické drama, vznikl megalomanský snímek za koprodukce mezi Čínou a USA, který je akčním fantasy, v němž na stavbu útočí monstra.

Velká čínská zeďRecenzoval/a dne 08.01.2017 12:00. Místo toho, aby se o Velké čínské zdi natočilo nějaké slušné historické drama, vznikl megalomanský snímek za koprodukce mezi Čínou a USA, který je akčním fantasy, v němž na stavbu útočí monstra. Hodnocení: 0.5

Velká čínská zeď

The Great Wall
Thriller / Fantazie / Akční / Dobrodružný
USA, 2016 , 103 min.

Režie: Zhang Yimou
Scénář: Carlo Bernard, Doug Miro, Tony Gilroy, Max Brooks, Edward Zwick, Marshall Herskovitz
Kamera: Stuart Dryburgh, Zhao Xiaoding
Hudba: Ramin Djawadi
Herci: Matt Damon, Tian Jing, Willem Dafoe, Andy Lau, Pedro Pascal, Hanyu Zhang, Han Lu, Kenny Lin, Eddie Peng, Xuan Huang, Ryan Zheng, Karry Wang, Cheney Chen, Pilou Asbæk, Numan Acar

Česká premiéra: 05.01.2017

Distributor: CinemArt

Velká čínská zeď hodnocení na Kinobox.cz: 61.57 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Čínský rodák Zhang Yimou (Klan létajících dýk, Hrdina) již jako režisér zvládl velké množství projektů, jimž se v naprosté většině dostávala kladná odezva. Dost možná protože šlo o historická dramata jako například Květy války s Christianem Balem a hlavně se v nich tak odporně neprojevoval pouhý hon za penězi, ale i nějaká umělecká snaha. U Velké čínské zdi jsou však takové snahy předem zahozeny a s dodáním financí z čínské strany a hollywoodské hvězdy z USA zde jde jen o tvorbu mašiny na peníze se snahou oslovit větší spektrum diváků.

Matt Damon, Tian Jing, Andy Lau ve filmu Velká čínská zeď / The Great WallZápletka je na hodinu a půl dlouhé fantasy až uboze jednoduchá a nerozvíjená. V Číně stojí Velká čínská zeď, která však obyvatele žijící za ní nebrání před nájezdníky, ale příšerami, které se sem dostaly po pádu meteoritu. Celou dobu tedy jen tupě sledujeme bitvy odehrávající se na této památce, do nichž je místy vloženo dění "za oponou", jako jsou spory o velitelství, loajálnost a tak dále. Do děje poté ještě intervenují vojáci z ciziny, jež přicestovali kvůli tajemství střelného prachu. Ty si tu zahráli Matt Damon a Pedro Pascal.

Budovat napětí se prakticky nedaří, přestože hlavní monstrum zprvu vidět není. Ve filmu se něco děje, ale je to pořád dokola to samé a jakákoliv gradace tu jde stranou. V tom je na vině převážně scénář, který je mimo vážně ve všem. Ať už jde o klišovitá "překvapení" a náhody rozseté v celém ději, tak o dialogy postav, které často hraničí s pokusem o parodii na akční filmy.

Matt Damon ve filmu Velká čínská zeď / The Great WallJméno Matta Damona pak přece jen určitý počet diváků ke zhlédnutí naláká, ale obecně si na herce, který byl minulý rok nominovaný na Oscara za sci-fi Marťan, počíná vyloženě bezradně, což však zřejmě nebude čistě jeho chyba. Ještě hůře ve filmu působí Willem Dafoe s jeho vedlejší postavou zrádce, která do děje sotva zapadá. Co se tedy scénáře týká, jde vážně o naprostý průšvih, přestože si nemyslím, že by menší změny příliš pomohly.

Evidentně jde o pokus Číny vstoupit ve velkém na filmový trh, kde však bohužel nehrají roli jen peníze, kterými disponují. Kvantitativně má Velká čínská zeď co nabídnout možná v efektech, které nejsou úplně tragické a neustávající akci, kvalitativně je film ale tak prázdný, až hanba.

Český trailer filmu Velká čínská zeď

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
1/10
Podobné filmy:
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Závist (Eva Bašová, 08.01.2017 15:20) Reagovat

    Dobrý den,
    dovoluji si s vaší recenzí hluboce nesouhlasit! Zřejmě jste tento film ještě neviděli, protože kdyby ano tohle by jste si NEdovolili napsat. Podle vás je tento film pouhou mašinou na peníze se snahou oslovit větší spektrum diváků?! Tento film přiláká spustu diváku díky jeho kvalitě a scénáři. Tady jde vidět jak moc byla a stále je Čína vyspělá země a toto si vy možná nedokážete připustit. Pouze kritizujete, nevěřím vám že se vám na tomto filmu VŮBEC NIC nelíbilo. Tento film nemůže za to že v sobě chováte jakousi nenávist vůči asiatům. Zápletka je v tomto filmu dokonalá a jestli vás nudilo sledovat bitvy, které mimochodem byly v tomto filmu DOKONALÉ a HLAVNÍ, tak jste se na tento film neměl ani dívat. Jestli jste v tomto filmu necítili napětí, tak jste asi bezcitné individuum snažící se zkritizovat dokonalý film, protože jednoduše závidí. Tento film obsahuje tolik momentů napětí jako žádný jiný. Vygradoval tím že se ,,monstra" dostala do hl. města! Mě osobně k tomuto filmu VŮBEC nepřilákalo jméno Matta Damona, ale Lu Hana (čínského zpěváka), a jak můžete říci že si Matt Damon počíná vyloženě bezradně?! Vy jste herec aby jste to mohl říci? Postava zrádce do filmu zapadá dokonale a nic bych ohledně scénáře neměnila! Podle mě se Čína nepokouší vstoupit na velký filmový trh, protože ona už tam dávno je! Efekty jak jste napsal nebyly úplně tragické ano? Já se vás ptám CO BY JSTE SI TAK PŘEDSTAVOVAL, ABY BYLY EFEKTY PODLE VÁS DOKONALÉ?! A kvalitativně je tento film prázdný až hamba jako REALLY?! Vy opravdu nevíte co chcete a pouze kritizujete. Jestli to mám shrnout tak jednoduše ZÁVIDÍTE! -_-

  • Dobrý den, váš nesouhlas je váš názor stejn... (Jan Vohralík, 09.01.2017 08:04) Reagovat

    Dobrý den,
    váš nesouhlas je váš názor stejně jako ten můj na recenzi. Můžu vás ubezpečit, že jsem film bohužel viděl a že nejsem nijak zaměřený proti Číně a jako civilizaci je obdivuji, ale pokud chtěl někdo natočit film vzdávající hold Velké čínské zdi jako stavbě, tak si zasloužila lepší. Tohle je můj subjektivní názor na film, se kterým samozřejmě nikdy nemůžou souhlasit všechno. Pokud se podíváte vesměs na další recenze, tak je většina z nich také v hodnocení průměrná až podprůměrná, tudíž asi sám nebudu.

    Rozhodně si ale za názorem na film stojím, herecky tam nikdo nevyčnívá, což bych od herců kapacity jako Damon či Dafoe čekal a myslím, že v českých končinách asi budete patřit k menšině, která zná čínské zpěváky, to si přiznejme. A herec opravdu nejsem a neříkám, že bych hrál lépe, ale to snad neznamená, že se někdo nemůže vyjádřit k výkonu svými slovy.

    A ano, efekty jsou ve srovnání s jinými filmy, pokud si vezmete třeba Pána prstenů, Ex Machina, Star Wars dost slabé, ale to je opět můj názor.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Julia Garner bude Silver Surfer (04.04.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Tvůrce atomové bomby bojuje ve filmu Oppenheimer o spásu své duše (22.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Drive-Away Dolls (25.06.2023 11:30 v Novinky | Trailery)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- K obsazení Beetlejuice 2 se přidává Monica Belluci a Willem Dafoe (12.05.2023 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Poor Things (11.05.2023 18:02 v Novinky | Trailery)
- Cillian Murphy je Oppenheimer v novém traileru (09.05.2023 07:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Air: Zrození legendy je nenápadné, ale výborné dobové drama (08.04.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Willem Dafoe se přidá k remaku Nosferatu (27.01.2023 16:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu