TOP 20 ČR: o Vánocích se do vedení vrátil Anděl Páně

Vydáno: 28.12.2016 16:00 - | foto: facebook tvůrce

Vánočně naladěni zvolili z naprosté většiny čeští diváci pohádkový titul Anděl Páně 2, poměrně rychle tak klesl zájem o nové Rogue One: A Star Wars Story. Bronz si pak připsal muzikálový animák Zpívej.
Diego Luna, Felicity Jones, Alan Tudyk ve filmu Rogue One: Star Wars Story / Rogue OneSequel od režiséra Jiřího Stracha zabodoval i po měsíci od své premiéry, k čemuž mu evidentně napomohla vánoční tematika a atmosféra, na Boží Hod a Štěpán se tak pohádka Anděl Páně 2 opět vyhoupla do vedoucí pozice. Z té naopak po týdnu sesadila Rogue One: Star Wars Story, po roční pauze další titul z tohoto univerza zaměřující se na nové postavy. Na třetí příčku se vyhouplo premiérové animované Zpívej, v němž se v pěvecké soutěži místo lidí utkala zvířata namluvená známými herci. Bramborová medaile tak připadla na titul rozšiřující svět Harryho Pottera, Fantastická zvířata a kde je najít, která si však v českých kinech od listopadové premiéry přišla na 60 milionů.

Za milionovou hranici se pak dostala ještě tuzemská novinka od Tomáše Svobody Manžel na hodinu navazující na úspěšnou komedii z roku 2014. Šestky se pak ujal Will Smith se svým novým fantasy dramatem Collateral Beauty: Druhá šance o otci, který přišel o svou dceru a nyní komunikuje se Smrtí, Láskou a Štěstím. Velký propad potkal i přes veškerou tematičnost Pařbu o Vánocích, naopak o čtyři příčky nahoru poskočili ponožkoví Lichožrouti. Z minulé 26. pozice pak potkal velký "comeback" Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti od Burtona a spolu s nechvalně hodnoceným hororem Inkarnace se vmáčkly do první desítky.

Fotografie z filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa / MoanaMoc dobře se již nedařilo ani Disneymu s jejich Odvážnou Vaianou: Legenda o konci světa, která se spolu s Trolly propadla do druhé poloviny, mezi tituly se pak vtiskly ještě vánoční Pohádky pro Emu. Následovalo oceňované sci-fi Příchozí spolu s koprodukčním Anthropoidem a také Tajným životem mazlíčků, který se navrátil do žebříčku. Strmý pád stihl Underworld: Krvavé války, který se však uchytil ještě před koncem žebříčku, který ovládli Doctor StrangeAdele: Živě z Royal Albert Hall a Masaryk v předpremiéře.

1. Anděl Páně 2 - 8 mil.
2. Rogue One: Star Wars Story - 3,7 mil.
3. Zpívej - 1,6 mil. (premiéra)
4. Fantastická zvířata a kde je najít - 1,2 mil.
5. Manžel na hodinu - 1,1 mil. (premiéra)
6. Collateral Beauty: Druhá šance - 542 tis. (premiéra)
7. Pařba o Vánocích - 368 tis.
8. Lichožrouti - 249 tis.
9. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 199 tis.
10. Inkarnace - 176 tis.

11. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 152 tis.
12. Pohádky pro Emu - 141 tis.
13. Trollové - 140 tis.
14. Příchozí - 129 tis.
15. Anthropoid - 125 tis.
16. Tajný život mazlíčků - 120 tis.
17. Underworld: Krvavé války - 79 tis.
18. Doctor Strange - 74 tis.
19. Adele: Živě z Royal Albert Hall - 64 tis.
20. Masaryk - 60 tis. (předpremiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY