Dunu snad natočí Denis Villeneuve

Vydáno: 22.12.2016 20:30 - Václav Limberk | foto: Universal Pictures

Denis Villeneuve je nyní kandidátem na post režiséra u rebootu a adaptace kultovní sci-fi předlohy Franka Herberta Duna. Filmová práva na knihu si zajistilo studio Legendary, které nyní s Villenuvem vyjednává.
Denis Villeneuve při natáčení filmu Příchozí / ArrivalPřed měsícem jsme informovali, že se v Hollywoodu chystá nová adaptace knihy Franka Herberta Duna, na jejíž filmovou nebo televizní podobu získalo práva studio Legendary. Nyní přichází update této zprávy. Studio nyní vyjednává s režisérem Denisem Villeneuvem o režii. Server Variety uvedl, že Vileneuve by režíroval první díl - film - z předpokládané série, která vznikne jen tehdy, pokud bude mít "první Duna" úspěch. Sám Villeneuve přitom v rozhovoru uvedl, že je fanouškem Duny a natočením její filmové verze by si splnil sen.

Villeneuve je momentálně v Hollywoodu asi nejžádanějším tvůrcem, který zde pracuje.
Letos natočil velmi úspěšné sci-fi Příchozí, které mělo slušný komerční úspěch a je navíc významným hráčem i v právě probíhající award season. Dalším jeho želízkem v ohni je Blade Runner 2049, který před pár dny představil první ukázku. Villeneuve by mohl pro Dunu být skutečně tím pravým. Předchozí filmová podoba Duny byla ve své době velkým propadákem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY