TOP 20 ČR: Star Wars po roce opět bodují

Vydáno: 20.12.2016 20:30 - | foto: Lucasfilm

Před vánočními svátky o víkendu do kin zamířilo enormní množství diváků. Dva nejnavštěvovanější tituly, Rogue One: Star Wars Story a Anděl Páně 2 tak celkem utržily necelých 30 milionů.
Fotografie z filmu  / Anděl Páně 2Poslední adventní sobota a neděla znamenala souboj pro dva žhavé prosincové tituly, a to konkrétně spin-off Rogue One: Star Wars Story spolu s tuzemským sequelem Anděl Páně 2. Z toho první zmíněný překonal hranici 14 milionů v těsném závodu se Strachovou pohádku, která nakonec prohrála "jen" o milion. Necelé dva miliony si pak již na dost tučný účet připsala Fantastická zvířata a kde je najít s bronzovou pozicí a na čtvrtém místě zůstala vánoční komedie Pařba o Vánocích s Jennifer Aniston jako přísnou šéfovou.

Neměnně na pětce vydrželi animovaní a zpívající Trollové, za něž se vyhoupl horor Inkarnace s klasickou premisou vymítání démona pojatou ovšem trochu novodobým způsobem. Sedmé místo nebylo ukradeno disneyovské Odvážné Vaianě: Legenda o konci světa, až za tu se oproti minulému týdnu s bronzem propadl Underworld: Krvavé války, v pádu žebříčkem ho následovali Villeneuveovi Příchozí a top destíku utnula předpremiéra animáku Zpívej.

Fotografie z filmu Červená želva / La tortue rougeJedenáctky se ujal pro změnu animák český nazvaný Lichožrouti v těsném závěsu komedií stejného původu, Bezva ženská na krku. Sklouzl sem i nejaktuálnější režisérský počin Mela Gibsona Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, který se zařadil před čtrnácté Pohádky pro Emu. Do žebříčku se po "vypadnutí" navrátil i koprodukční historický Anthropoid a stejně tak i Hledá se Dory. Módní návrhář a režisér Tom Ford si svými Nočními zvířaty přišel po měsíci od premiéry pouze na sedmnácté místo následován Doctorem Strangem od Marvelu. Předposlední zůstal Tajný život mazlíčků a až na dvacátém místě se dostalo na animovaný japonský snímek Červená želva.

1. Rogue One: Star Wars Story - 14,3 mil. (premiéra)
2. Anděl Páně 2 - 13,2 mil.
3. Fantastická zvířata a kde je najít - 1,7 mil. 
4. Pařba o Vánocích - 1,1 mil.
5. Trollové - 841 tis.
6. Inkarnace - 694 tis. (premiéra)
7. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 644 tis.
8. Underworld: Krvavé války - 529 tis.
9. Příchozí - 447 tis.
10. Zpívej - 247 tis. (předpremiéra)

11. Lichožrouti - 237 tis.
12. Bezva ženská na krku - 223 tis.
13. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny - 194 tis.
14. Pohádky pro Emu - 151 tis.
15. Anthropoid - 104 tis.
16. Hledá se Dory - 80 tis.
17. Noční zvířata - 67 tis.
18. Doctor Strange - 53 tis.
19. Tajný život mazlíčků - 52 tis.
20. Červená želva - 47 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY