10 filmů, které se uchází o Oscara za vizuální efekty

Vydáno: 17.12.2016 12:15 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Akademie filmového umění a věd vybrala deset filmů, které se budou ucházet o Oscara v kategorii nejlepší vizuální efekty. Z této desítky postoupí do úplného finále už jen pět snímků.
Felicity Jones ve filmu Rogue One: Star Wars Story / Rogue One: A Star Wars StoryPřed čtrnácti dny bylo v souboji o Oscara za nejlepší vizuální efekty ještě dvacet snímků. Nyní tento okruh dvaceti filmů Akademie filmového umění a věd zúžila na deset. Z předchozího výběru nepostoupilo těchto deset filmů: Alenka v řísi divů: Za zrcadlem, Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, Deadpool, Den nezávislosti: Nový útok, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Star Trek: Do neznáma, Sebevražedný oddíl, Sully: Zázrak na řece Hudson, Warcraft: První střet a X:Men:Apokalypsa

Neel Sethi ve filmu Kniha džunglí / Kniha dzunglíA která desítka filmů postoupila? Za polovinou z nich stojí značka studia Disney. Jsou to Obr DobrCaptain America: Občanská válkaDoctor StrangeKniha džunglí a Rogue One: Star Wars Story. Tuto pětici doplňuje následujích pět snímků: Kubo a kouzelný mečPříchozíDeepwater Horizon: Moře v plamenechFantastická zvířata a kde je najít a Pasažéři.

7. ledna si vybraná větev Akademiků nechá promítnout desetiminutové výňatky z těchto snímků a vybere z nich finální pětici, kterou vyšle do oscarového souboje. Nominace na Oscara pak budou oznámeny 24. ledna. 89. oscarový ceremoniál se odehraje 26. února 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY