Češi o Oscara za zahraniční film soutěžit nebudou

Vydáno: 16.12.2016 17:02 - Václav Limberk | foto: Film Europe

Do prosincového oscarového "shortlistu" bylo vybráno devět kandidátů do kategorie nejlepší zahraniční film. Český zástupce Ztraceni v Mnichově se do něj ale nedostal.
Fotografie z filmu  / Ztraceni v MnichověRekordní počet 85 zemí vyslalo svého zástupce do souboje o Oscara v kategorii nejlepší zahraniční film v neanglickém jazyce. Česko jako svého zástupce vyslalo tragikomedii Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově, která se ale do prosincového "shortlistu", čítajícího devět titulů nedostala. Neodostaly se do něj ani takové snímky jako JulietaElle nebo Neruda a ani slovenský zástupce - snímek Eva Nová.

Mezi devítku se propracovaly tyto snímky: Tanna (Austrálie), Je to jen konec světa (Kanada), Land of Mine (Dánsko), Toni Erdmann (Německo), Forushande (Irán), Králova volba (Norsko), Ráj (Rusko), Muž jménem Ove (Švédsko) a Můj život Cuketky (Švýcarsko), který je jako jediný z této devítky animovaný. Finální pětku, která se dostane do oscarových nominací, pak Akademie určí 24. ledna. Vítěz pak bude vyhlášen v rámci slavnostního večera 26. února 2017.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY