Kinopremiéry: Inkarnované Star Wars přejí sladké sny

Vydáno: 14.12.2016 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Lucasfilm

Poslední kulatý týden roku přináší do kin poslední očekávaný letošní blockbuster, kterým je pochopitelně příběh z universa Star Wars. Velkou konkurenci logicky nemá, neboť pochybný horor a evropské drama ho nemohou ohrozit.
Rogue One: Star Wars Story (Rogue One: A Star Wars Story) (Falcon)

Český plakát filmu Rogue One: Star Wars Story / Rogue One: A Star Wars StoryPoslední blockbuster letošního roku je tady a asi je zbytečné toho o něm tolik psát. Miliony fanoušků vesmírné ságy už se nemohou dočkat prequelu, který vypráví o tom, kterak byla ukradena Hvězda smrti. Podstatné údaje jsou, že režii obstaral talentovaný Gareth Edwards, který do hlavních rolí obsadil mimo jiné Felicity Jones, Madse Mikkelsena, Alana Tudyka, Foresta Whitakera, Diega Lunu a další. Ohlasů zatím moc není, to ale nevadí, protože se nedá očekávat, že by se po premiéře objevilo hodně zdrcujících kritik, ba naopak. Jasný miliardový hit je jednoznačnou premiérou týdne.

Synopse: Skupina velmi netradičních hrdinů se dá dohromady, aby splnila zdánlivě nemožný a odvážný úkol - ukrást plány Hvězdy smrti. Podaří se jí to?

Zajímavost: Původní český název měl znít Darebák jedna: Star Wars Story, po velké vlně kritiky na internetových diskuzích ale nakonec distributor ponechal název původní.

Oficiální český trailer filmu Rogue One: Star Wars Story / Rogue One: A Star Wars Story
Inkarnace (Incarnate) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Inkarnace / IncarnateUž po přečtení synopse dalšího z dlouhé řady nízkorozpočtových hororů je jasné, že tento bude několikátou variací legendárního Vymítače ďábla. Vzhledem k tomu, že režii obstaral žánrově totálně nezkušený Brad Peyton a dosavadní hodnocení jsou velmi průměrná, se opravdu nedá očekávat nic originálního, ale spíše záležitost pro ortodoxní fanoušky hororů. I když je fakt, že konkrétně tenhle se od těch ostatních liší v tom, že v obsazení se objeví povědomé tváře, a to Carice van Houten a Aaron Eckhart, což by mohlo diváky trošku nalákat. Vzhledem ale k již zmiňovaným hodnocením tohle nejspíše nebude ideální alternativa blockbusterového trháku.

Synopse: Jedenáctiletý Cameron (David Mazouz) se znenadání chová dost podivně. Uzavírá se v pokoji, mluví starodávnými jazyky a vykazuje i další znaky posedlosti. Jakmile to zpozoruje jeho matka (Carice van Houten), spojí se s odborníky z Vatikánu, kteří za chlapcem okamžitě pošlou specialistku na podobné případy, která si na pomoc přizve Dr. Setha Embera (Aaron Eckhart). Ten má totiž jedinečnou schopnost vstoupit přímo do mysli posedlých lidí a v ní čelí zosobněnému zlu. V případě chlapce ale brzy zjistí, že ďábelský protivník je mnohem silnější, než očekával a celá akce by ho mohla stát život.

Zajímavost: Snímek se natáčel už v roce 2013, premiéry se ale dočkal až letos.

Oficiální český trailer filmu Inkarnace / Incarnate
Sladké sny (Fai bei sogni) (Film Europe)

Český plakát filmu Sladké sny / Fai bei sogniZe synopse italsko-francouzského dramatu, které je adaptací románu Massima Gramelliniho, se toho divák naopak moc nedozví a dost tápe, což je ale asi dobře. O režii se postaral a na scénáři se podílel zkušený, i když u nás skoro neznámý Marco Bellocchio, který do jedné z hlavních rolí obsadil Bérénice Bejo. Hodnocení a komentářů je naprosté minimum, aby byly nějak relevantní, na druhou stranu jsou všechny vesměs spokojené a pohybují se někde na hranici lehkého nadprůměru. Vypadá to tedy, že příznivci evropské kinematografie a klubových kin by neměli být zklamáni.

Synopse: Příběh tajemství schovaného čtyřicet let v obálce. Příběh dítěte, které se stane dospělým a čelí nepříjemné ztrátě matky. Zraňuje ho ale více strach ze smrti, nebo strach ze života?

Český trailer filmu Sladké sny / Fai bei sogni
Adele: Živě z Royal Albert Hall (Adele Live at the Royal Albert Hall) (Atlantis Entertainment)

Plakát filmu Adele: Živě z Royal Albert Hall / Adele Live at the Royal Albert HallJak už název napovídá, ve středu 14. 12. vstoupí do kin záznam koncertu populární a oceňované zpěvačky Adele, který se odehrál před pěti lety v Londýně a jehož režisérem je protřelý Paul Dugdale. Těžko říct, proč se český distributor rozhodl uvést zrovna takhle "archivní" vystoupení, které je dostupné na nosičích pro domácí kino, je nicméně jasné, že ti, kteří vyrazí do vybraného biografu, uslyší ty největší hity z alb 19 a 21. Zejména druhé jmenované hudebnici proslavilo a posbíralo šest cen Grammy 2012. Pokud jste tedy koncert, který zpěvačka odehrála krátce po operaci hrdla, nikdy neviděli, máte jedinečnou možnost na velkém plátně.

Synopse: 22. září 2011 zazpívala Adele v londýnské Royal Albert Hall. Přestože krátce předtím podstoupila operaci hrdla, dokázala se vrátit a splnila si svůj dětský sen. Na koncertu zazněly převážně písně a hity z jejích populárních alb 19 a 21.

Originální trailer filmu Adele: Živě z Royal Albert Hall / Adele Live at the Royal Albert Hall


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY