Box Office: Pařba o vánocích těsně nestačila na Odvážnou Vaianu

Vydáno: 12.12.2016 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Novinka v podobě vánoční komedie Pařba o Vánocích skončila těsně na druhém místě za Disneyho Odvážnou Vaianou, která tak po třetí v řadě stanula na špici žebříčku Box Office.
Fotografie z filmu Pařba o Vánocích / Office Christmas PartyDisneyho Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa obhájila těsně první místo žebříčku Box Office. Stalo se tak už potřetí v řadě. Na první místo jí stačilo necelých 19 mil., což její tržby zaokrouhlilo na 145 milionů. Těsně za ní skončila novinka Pařba o Vánocích, která otevřela za 17,5 milionu. Třetí jsou Fantastická zvířata a kde je najít, která s necelými 11 miliony zaokrouhlují celkové tržby těsně pod 200 milionovou hranici, kterou překročí nejspíše už v pondělí.

Čtvrté místo patří sci-fi Příchozí, které se v nejlepší desítce drží už pět týdnů. Pátý je stejně jako minule Doctor Strange, který je v topce ještě o týden déle. Na šestku kleslo válečné drama Spojenci. Sedmé je drama Noční zvířata, které expandovalo, což znamenalo zhruba 3 miliony na tržbách. Velmi dobře se dařilo dalšímu dramatu a jednomu z velkých favoritů award season, kterým je Místo u moře. Patří mu osmé místo. 

Fotografie z filmu Noční zvířata / Nocturnal AnimalsDevítku pak opanovali Trollové a ještě na desítku dosáhlo Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. Těsně za hranicí desítky skončila jedenáctá Miss Sloane. Na patnáctém místě z pouhých pěti kin utržil La La Land 855tisíc., což je jeden z nejsilnějších otvíráků v přepočtu na jedno kino a nejlepší výsledek v roce 2016 pro film uvedený v limitovaném počtu kopií.

Příští týden otevře Rogue One: Star Wars Story. Očekává se rekordní otvírák nad hranicí 130 milionů. Doprovodí ho drama Collateral Beauty: Druhá šance.  

BOX OFFICE: VÍKEND OD 9. PROSINCE 2016

 1. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa 18,8 mil.
 2. Pařba o Vánocích 17,5 mil.  (novinka)
 3. Fantastická zvířata a kde je najít 10,7 mil.
 4. Příchozí 5,6 mil.
 5. Doctor Strange 4,6 mil.
 6. Spojenci 4 mil.
 7. Noční zvířata 3,1 mil.
 8. Místo u moře  3,1 mil.
 9. Trollové 3,1 mil.
10. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny 2,3 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY