Které filmy se uchází o Oscara za vizuální efekty?

Vydáno: 06.12.2016 18:53 - | foto: facebook tvůrce

Udílení Oscarů se nezadržitelně blíží a zatímco většinu nominací se ještě dlouho nedozvíme, byl zveřejněn alespoň užší výběr filmů, jejichž nominace je zvažována za vizuální efekty.
Eddie Redmayne, Carmen Ejogo ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít / Fantastic Beasts and Where to Find ThemFilmová akademie dnes ohlásila 20 filmů, které se dostaly do užšího výběru v kategorii "Nejlepší vizuání efekty" pro tento rok. Z valné většiny jde o superhrdinské snímky, fantasy či akční thrillery, ale najdou se i výjimky. Do nejlepších dvaceti se nezvládl dostat například reboot Krotitelů duchů s jejich barvitými triky a selhalo v této kategorii i Zemeckisovo historické drama z 2. světové války Spojenci, jehož scény byly z naprosté většiny naklíčovány na zeleném plátně.

Jennifer Lawrence, Chris Pratt ve filmu Pasažéři / PassengersGratulovat si letos mohou všichni superhrdinové, jimž se sem podařilo probojovat cestu, ať už se jednalo o Doctora Strange či Deadpoola, kritikům se zalíbil i magický svět Fantastických zvířat a kde je najít, ale okouzlit dovedla stejně tak i psychedelická Alenka v říši divů: Za zrcadlem. Z dosud neviděných snímků se na seznamu vyskytují Pasažéři i Rogue One: Star Wars Story. Kritici však dokázali ocenit i realistické vizuální efekty z katastrofického Sullyho: Zázrak na řece Hudson či Deepwater Horizon: Moře v plamenech a povšimnutí neušla ani dokonalá zvířata z Knihy džunglí.

Producenti vybraných filmů nyní budou soutěžit o nominaci se zasíláním krátkých videí demonstrujících efekty jejich filmu. Celý seznam úžšího výběru najdete níže.

Alenka v říši divů: Za zrcadlem
Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
Captain America: Občanská válka
Deadpool
Deepwater Horizon: Moře v plamenech
Den nezávislosti: Nový útok
Doctor Strange
Fantastická zvířata a kde je najít
Kniha džunglí
Kubo a kouzelný meč
Obr Dobr
Pasažéři
Příchozí
Rogue One: Star Wars Story
Sebevražedný oddíl
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Star Trek: Do neznáma
Sully: Zázrak na řece Hudson
Warcraft: První střet
X-Men: Apokalypsa



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY