TOP 20 ČR: odvaha Vaianě proti Fantastickým zvířatům nepomohla

Vydáno: 29.11.2016 09:55 - | foto: Warner Bros.

I přes třetinový propad víkendových tržeb se Fantastická zvířata a kde je najít udržela ve vedení, příliš je neohrozila novinka Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, která byla ráda, že předběhla alespoň Příchozí.
Fotografie z filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa / MoanaZ třiceti milionů se od minulého víkendu sesunula Fantastická zvířata a kde je najít na "pouhých" deset milionů, což není při vysokých tržbách tohoto spin-offu z kouzelnického světa nijak špatné. Rozhodně to režiséru Davidu Yatesovi stačilo na porážku ostatních titulů s osmimilionovou mezerou od nové pohádky z dílny Disney. Zde šlo o Odvážnou Vaianu: Legenda o konci světa, s níž jsme v animovaném filmu poprvé zamířili na ostrovy jižního Pacifiku. Trojici na stupních vítězů pak uzavřelo sci-fi drama Denise Villeneuvea Příchozí o komunikaci se záhadnou rasou mimozemšťanů. Číslo čtyři si pak již v předpremiéře zvládl vybojovat český sequel vánoční pohádky Anděl Páně 2.

Od stříbra se nyní sesunuli animovaní Trollové propagující plastové panenky se stejným jménem, to z pětky vystrnadilo tuzemskou komedii Bezva ženskou na krku. O místo si naopak polepšilo Gibsonovo Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny, které si prohodilo pozici s Pohádkami pro Emu. Marvel a jeho atypický fantasy kousek Doctor Strange se udržel na devátém místě a do top desítky se vtiskl i thriller Noční zvířata zrežírovaný módním návrhářem Tomem Fordem.
 
Emma Thompson, Renée Zellweger ve filmu Dítě Bridget Jonesové / Bridget Jones's Baby
Značně si pohoršili Lichožrouti, které od předchozího čtvrtého místa dokonce vypadli z top desítky, již opustili spolu s Dítětem Bridget Jonesové. O jednu příčku si polepšil koprodukční film zaobírající se atentátem na Heydricha, Anthropoid, ovšem na úkor Burtonova Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti, který se propadl bok po boku s Tajným životem mazlíčkůInfernem a detektivní Dívkou ve vlaku. Do žebříčku se naopak zpoza hranice prvních dvaceti vrátilo Zúčtování i Egon Schiele, mezi něž se vmáčkl ještě životopisný Snowden.

1. Fantastická zvířata a kde je najít - 10,1 mil.
2. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa - 2,3 mil. (premiéra)
3. Příchozí - 2,1 mil.
4. Anděl Páně 2 - 1,5 mil. (předpremiéra)
5. Trollové - 1,5 mil.
6. Bezva ženská na krku - 1,3 mil.
7. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny - 916 tis.
8. Pohádky pro Emu - 751 tis.
9. Doctor Strange - 744 tis.
10. Noční zvířata - 710 tis. (premiéra)

11. Lichožrouti - 707 tis.
12. Dítě Bridget Jonesové - 253 tis.
13. Anthropoid - 200 tis.
14. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 164 tis.
15. Tajný život mazlíčků - 164 tis.
16. Inferno - 127 tis.
17. Dívka ve vlaku - 117 tis.
18. Zúčtování - 91 tis.
19. Snowden - 74 tis.
20. Egon Schiele - 71 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY