Anne Rice plánuje televizní podobu svých Upířích kronik

Vydáno: 28.11.2016 21:15 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Americká spisovatelka Anne Rice získala zpět filmová práva na své Upíří kroniky. Rice by ráda, aby na jejich základě vznikla kvalitní televizní série ve stylu Her o trůny.
Aaliyah ve filmu Královna prokletých / Queen of the DamnedAmerická autora Anne Rice oznámila na svém facebookovém účtu, že znovu získala filmová práva na svou sérii knih kompletně označovanou jako Upíří kroniky, kam patří celá řada jejich knih s ústřední postavou upíra Lestata. Podle nich bylo natočeno například Interview s upírem, kde Lestata hrál Tom Cruise. Později byla podle její předlohy natočena ještě o dost méně povedená Královna prokletých. Rice nyní plánuje, spolu se svým synem, převést svá díla nikoliv na filmové plátno, ale na televizní obrazovku, která je podle jejího soudu vhodnější.

Rice uvedla, že si představuje kvalitní televizní podobu, jakou má například Hra o trůny. Dále na svém facebooku napsala, že se svým synem Christopherem napíše scénář pro pilot. Začít plánují s druhou knihou Upířích kronik, Upírem Lestatem. Dokáže Rice konkurovat Hrám o trůny nebo jinému úspěšnému seriálu HBO True Blood: Pravá krev? Chopí se jejího nápadu právě HBO, nebo jiná stanice? To ukáže až budoucnost.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY