Box Office: Fantastická zvířata u pokladen nezklamala

Vydáno: 21.11.2016 07:30 - Václav Limberk | foto: Warner Bros.

Prequel k harrypotterovské filmové sérii Fantastická zvířata a kde je najít splnil svou úlohu, když dominoval při své premiéře s otvírákem 75 milionů dolarů. Ostatní novinky neměly šanci.
Eddie Redmayne ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít / Fantastic Beasts and Where to Find ThemStudiu Warner Bros se podařilo úspěšně nastartovat franšízu navazující na úspěšnou harrypotterovskou sérii, která se má k této jako prequel a spin-off zároveň. Fantastická zvířata a kde je najít splnila svou úlohu, když otevřela za 75 milionů. Náklady na tento snímek se přitom vyšplhaly na astronomických 180 mega. Když to porovnáme s tím, jak otvíraly "Potterové", tak se "Zvířata" dostala zhruba na úroveň dílů Harry Potter a Fénixův řád a Harry Potter a Princ dvojí krve, které oba otevřely za 77 mil a jejich celkové tržby se pak v USA vyšplhaly na třísetmilionovou hranici. Pokud se takto povede i "Zvířatům", pak bude pro Warnery vše ok.

Doctor Strange se po dvou týdnech v čele octnul na druhém místě se 17,6 mil. Za tři týdny tak už vydělal 181 mil. Jen o něco méně vydělali Trollové na třetím místě. Minule třetí Příchozí je týden po premiéře čtvrtý s necelými dvanácti miliony. Pětka a šestka pak patří vánoční komedii Almost Christmas a Gibsonovu válečnému dramatu Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Hailee Steinfeld ve filmu  / The Edge of SeventeenZcela propadly další dvě novinky, které se setkaly s minimálním zájmem diváků. Indie coming-of-age komedie The Edge of Seventeen s Hailee Steinfeld skončila až sedmá jen s necelými pěti miliony, zatímco boxerský biopic Bleed for This s Milesem Tellerem skončil osmý s pouhými 2,3 miliony. Nejhůře však dopadnul Billy Lynn's Long Halftime Walk, který se po expanzi do více jak tisíce kinosálů vůbec nepropracoval do top 10 a skončil až čtrnáctý s ubohými tržbami pod milion dolarů. 

Příští víkend jdou do kin čtyři novinky. Válečné drama Spojenci, sequel Santa je pořád úchyl, animovaná Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa a drama Rules Don't Apply.

BOX OFFICE: VÍKEND OD 18. LISTOPADU 2016

 1. Fantastická zvířata a kde je najít 75 mil.  (novinka)
 2. Doctor Strange 17,6 mil.
 3. Trollové 17,5 mil.
 4. Příchozí 11,8 mil.
 5. Almost Christmas  7 mil.
 6. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny 6,7 mil.
 7. The Edge of Seventeen 4,8 mil.  (novinka)
 8. Bleed for This 2,3 mil.  (novinka)
 9. Zúčtování 2,1 mil.
10. V pasti 1.6 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY