Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 18. 11. 2016 - 24. 11. 2016

TV tipy: Hobit s císařem vedou vzpouru na Bounty

Vydáno: 18.11.2016 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po dlouhých týdnech nudy televize lehce ožily a připravily jednu zásadní premiéru, kterou se stala prostřední část trilogie Hobit. Vedle ní vyzdvihujeme mimo jiné dvě válečné žánrovky, dvě klasiky a zdařilé francouzské krimidrama.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vzpoura na Bounty (Mutiny on the Bounty) (pátek 18. 11., Prima Max, 20.15 - 23.55 / sobota 19. 11., 14.10 - 17.55)

Plakát filmu Vzpoura na Bounty / Mutiny on the BountyDobrodružné drama nominované na sedm Oscarů patří k nejlepším zpracováním nejslavnější lodní vzpoury v historii. A je vlastně úplně jedno, že režírující Lewis Milestone, jemuž s některými scénami pomohl Carol Reed, není historii úplně věrný, ale vychází z částečně vyfabulovaného scénáře. Spolehl se totiž na typicky dobovou barevnost, parádní atmosféru, časté snímání exotických lokací a samozřejmě i na atraktivní příběh. V hlavní roli naprosto exceluje Marlon Brando ve vrcholné formě, který si snímek krade pro sebe, ačkoli vedle něho dostali prostor třeba i Trevor Howard, Richard Harris nebo Hugh Griffith. Z dnešního pohledu výsledek sráží přehnaná délka atakující tři hodiny a zbytečně dlouhé záběry, které jsou někdy na hranici kýče. Málo vysílaná klasika.

Zajímavost: Brando se s honorářem 1,25 milionu dolarů stal vůbec prvním hercem, který prolomil milionovou hranici za jedinou roli.

Originální trailer filmu Vzpoura na Bounty / Mutiny on the Bounty
Císař (Emperor) (pátek 18. 11., ČT2, 22.10 - 23.50 / středa 23. 11., 10.40 - 12.25)

Plakát filmu Císař / EmperorAmericko-japonské válečné drama u nás nepatří k těm nejznámějším a tuzemská kina úplně minulo. To je jednoznačně dáno tím, že režírující Peter Webber dostal skromnější prostředky a nesoustředí se tak na velkolepé válečné scény, ale spíše na vykreslení prostředí, politické pozadí konfliktu mezi Američany a Japonci a práci s postavami. Na menší obrazovce tak výsledek bude působit lépe, protože příběh je atraktivní, relativně historicky věrný a především objektivně nahlíží i na Japonce a chová k nim respekt. Za pozornost stojí i obsazení, jemuž vévodí velmi dobrý Matthew Fox, jehož v menší roli doplňuje i Tommy Lee Jones, výborně jsou ale vybráni i japonští herci. Škoda jen, že si autoři neodpustili zbytečnou a kýčovitou romantickou linii. Příjemná žánrovka.

Zajímavost: Kritizovaná romantická vložka je čirou fikcí.

Oficiální trailer filmu Císař / Emperor
Válečníci (Tau ming chong) (sobota 19. 11., Nova Cinema, 22.00 - 00.10 / pondělí 21. 11., 01.30 - 03.20 / úterý 22. 11., 00.30 - 02.20)

Plakát filmu Válečníci / Tau ming chongHongkongsko-čínské drama nejvíc doplácí na své ambice, které asi byly trochu větší, než být měly. Režírující dvojice Peter Chan a Wai Man Yip natočila snímek dvou odlišných polovin, které k sobě moc nepasují. V té první ohromí velkolepou a naprosto famózní akční scénou (těch ovšem ve zbytku stopáže už moc není), která je potřebně brutální a krvavá, atmosférou a parádní výpravou, zoufale ale chybí jakýkoli příběh. Ve druhé se naopak snaží být epická a soustředit se na postavy, což se daří jen částečně a vzhledem ke zmiňovanému je vyprávění dost překotné a někdy chaotické. Ve slabších chvílích tak film drží nad vodou excelentní obsazení, jemuž dominují Jet Li, Andy Lau a Takeshi Kaneshiro. Něco pro milovníky asijské kinematografie.

Zajímavost: Hlavní bojová sekvence byla natočena současně na osm kamer.

Originální trailer filmu Válečníci / Tau ming chong
Mrtví a neklidní (Warm Bodies) (sobota 19. 11., Kino Barrandov, 22.30 - 00.30)

Plakát filmu Mrtví a neklidní / Warm BodiesTrochu nenápadný kanadsko-americký romantický komediální horor poměrně funguje po všech stránkách a je z něj znát obrovské nadšení a srdce všech tvůrců. Režisér a scenárista Jonathan Levine velmi nevtíravě servíruje širokou škálu emocí od napětí až k dojetí, aniž by mu to nějak výrazně drhlo. Navíc funguje i komediální linie, kdy vtipy jsou v rámci možností chytré a neprvoplánové a nechtějí vyvolat široký úsměv, ale jen milé pousmání. V neposlední řadě se vyvedla i ústřední romance, u níž je ale nutno příliš nepřemýšlet po důvodech jejího vzniku a neřešit logiku a jen se naladit na tu správnou vlnu. Titulní role výborně ztvárňují Nicholas Hoult a Teresa Palmer, vedle nichž asi nepřehlédnete ani Johna Malkoviche. Více se dočtete v naší rubrice Za horizontem.

Zajímavost: Herci hrající zombie nacvičovali pohyby nemrtvých s pomocí cirkusových mimů.

Oficiální trailer filmu Mrtví a neklidní / Warm Bodies
Krvavý písek (Zulu) (sobota 19. 11., Prima, 22.40 - 00.50)

Plakát filmu Krvavý písek / ZuluFrancouzské kriminální drama je přímočarou žánrovkou, která potěší všechny fanoušky. Režisér a spoluscenárista Jérôme Salle v něm bravurně využívá prostředí Jižní Afriky a její kontrast mezi slumy a bohatými obyvateli, dále pak spoléhá na syrovou a opravdu autentickou atmosféru s mnoha v pozitivním slova smyslu nepříjemnými scénami. Navíc zdařile kombinuje klasický film noir s moderním severským přístupem k žánru a výsledek je díky tomu vskutku hodně zajímavý a osobitý. Hlavní role ztvárňují Orlando Bloom, který mnohé překvapí fantastickým výkonem, který je zcela odlišný od jeho běžného standardu a naopak naprosto minimalistický Forest Whitaker, které doplňují méně známé tváře. To pak už tolik nevadí, že ústřední příběh není tak napínavý a strhující. Skvělá podívaná.

Zajímavost: Originální název filmu - Zulu - je označení pro Bantu, největší etnickou skupinu v Jižní Africe.

Oficiální trailer filmu Krvavý písek / Zulu
Resident Evil (Resident Evil) (sobota 19. 11., Prima Cool, 23.10 - 01.15)

Plakát filmu Resident Evil / Resident EvilPrvní díl rozsáhlé série inspirované slavnou videohrou je zřejmě ten vůbec nejlepší. Režisér a scenárista Paul W.S. Anderson v něm tedy nepřichází s ničím originálním a dost si půjčuje z jiných filmů a inkriminované videohry, v tomto případě to ale tolik nevadí. Atmosféra je roztomile béčková, tempo potřebně svižné a ke všemu hraje řížný soundtrack, na němž se podílel i kontroverzní zpěvák Marilyn Manson. Diváckou pozornost udržuje i velmi dobrá Milla Jovovich, jíž hlavní role sedla jako ulitá. Kde tvůrce dost ztrácí, je značně sterilní a nenápaditá akce a zoufale nefungující lekačky, které jsou někdy nechtěně směšné. V porovnání s ostatními adaptacemi videoher a dalších dílů série jde o nadprůměrné dílo, které je na víkendovou noc naprosto ideální.

Zajímavost: Kop s odrazem od zdi trénovala Jovovich celé tři měsíce.

Originální trailer filmu Resident Evil / Resident Evil
Hobit: Šmakova dračí poušť (The Hobbit: The Desolation of Smaug) (neděle 20. 11., Prima Max, 20.15 - 23.40 / pondělí 21. 11., 14.15 - 17.35)

Český plakát filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of SmaugDruhý díl nové hobití trilogie provází de facto ty samé ohlasy jako ten první. Režisér a spoluscenárista Peter Jackson v něm byl pochopitelně nucen útlou knihu značně natáhnout, takže se uchyluje ke zbytečným příběhovým odbočkám, dlouhým záběrům a představování mnoha postav, jejichž význam pro děj není tak zásadní. Trošku nepříjemné je to, že na mnoha akčních scénách je vidět jejich digitální původ, což dost devalvuje celkový dojem. Jinak je ale snímek pořád dost hravý, je z něj znát úcta a láska k předloze J. R. R. Tolkiena a prostředí, atmosféra a kamera jsou zkrátka nádherné. V obsazení pochopitelně nechybí Martin Freeman, Ian McKellen, Orlando Bloom, Evangeline Lilly nebo Cate Blanchett. Podrobnosti prozradí naše recenze. Pro mnohé tip týdne.

Zajímavost: Z celé šestice filmů ze Středozemě je tento jediný, v němž se neobjeví orli.

Český trailer filmu Hobit: Šmakova dračí poušť / The Hobbit: The Desolation of Smaug
Četník v New Yorku (Le gendarme á New York) (neděle 20. 11., Kino Barrandov, 20.20 - 22.25)

Plakát filmu Četník v New Yorku / Le gendarme à New YorkDruhý díl slavné francouzské hexalogie je slušnou podívanou, ačkoli už se dost opakuje. Režisér a spoluscenárista Jean Girault v něm spoléhal především na kontrast dvou kultur, což se mu nepodařilo stoprocentně využít a některé vtipy příliš nefungují a často se opakují. Jiné jsou na druhou stranu trefné a zcela přesné, jen kvůli tomu, že jsou založeny na rozdílných přízvucích asi tolik nevyniknou v legendárním dabingu. Je samozřejmě nutné počítat s tím, že děj není soudržný, ale je spíš sledem náhodných epizod a kadence humorných situací je opravdu veliká. V titulní roli samozřejmě úřaduje živelný Louis de Funès, jenž na sebe strhává veškerou pozornost, nechybí ale ani Jean Lefebvre nebo Michel Galabru. Nestárnoucí klasika tuzemských televizí.

Zajímavost: Scény na zámořské lodi se točily za plného provozu.

Originální trailer filmu Četník v New Yorku / Le gendarme á New York
Demokraté (Democrats) (neděle 20. 11., ČT2, 23.10 - 00.55 / středa 23. 11., 00.00 - 01.40)

Plakát filmu Demokraté / DemocratsDánský dokumentární snímek sleduje přípravu nové ústavy v Zimbabwe, která měla za cíl přivést zemi k demokracii. Režírující Camilla Nielsson v něm natočila strhující podívanou, v níž nestraní ani jednomu účastníkovi jednání, a která má hodně blízko k politickému thrilleru. Drtivá většina diváků se tak dozví, jaké je zákulisí politiky v daleké Africe a že se vlastně od toho zdejšího příliš neliší. Autorka velmi nenápadně pokládá důležité otázky, na něž dává svérázné odpovědi a hodně toho nechává na publiku, které si může domýšlet, číst mezi řádky a utvářet vlastní názor. Postavy zde vystupující jsou navíc tak osobité a někdy i děsivé, že udrží pozornost po celou dobu. Jeden z nejlepších angažovaných dokumentů z posledních let.

Zajímavost: Režisérka sledovala činnost výboru tři roky.

Oficiální trailer filmu Demokraté / Democrats
Epizoda ze života sběrače železa (Epizoda u zivotu beraca zeljeza) (úterý 22. 11., ČT art, 22.00 - 23.15)

Plakát filmu Epizoda ze života sběrače železa / Epizoda u zivotu beraca zeljezaKoprodukční evropské drama se pohybuje na pomezí fikce a dokumentu a je trochu náročnější na sledování. Režisér a scenárista Danis Tanović v něm dosahuje autentického dojmu tím, že do hlavních rolí částečně fiktivního příběhu obsadil skutečnou romskou rodinu, která prožívá hodně těžké životní situace. Zaujme i syrovou atmosférou a zdánlivě banálními záběry a životními momenty, které drsně reflektují společenskou situaci všech aktérů. Potěší i to, že tvůrce nikomu nic nepodsouvá, nechává diváky udělat si vlastní názor a snaží se inspirovat ke konstruktivní diskuzi. Je jasné, že vše výše zmíněné i velmi časté dlouhé záběry a značná nedějovost budou nemalou částí publika vnímány jako negativum.

Zajímavost: Celý film se natáčel na digitální zrcadlovku.

Oficiální trailer filmu Epizoda ze života sběrače železa / Epizoda u zivotu beraca zelezja

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Boj o vzduch ve filmu Breathe (14.03.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Premiantka se úporně snaží tvářit chytřeji, než ve skutečnosti je (03.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Michael Gambon (28.09.2023 15:06 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu