TOP 20 ČR: první místo obhájila netypická marvelovka

Vydáno: 08.11.2016 10:08 - | foto: facebook tvůrce

Vedení si i s premiérou animovaného muzikálu Trollové uhájil Marvel a jeho Doctor Strange v podání Benedicta Cumberbatche, třetí místo zbylo na Lichožrouty.
Fotografie z filmu Trollové / TrollsI přes značný pokles v tržbách oproti svému prvnímu týdnu se na prvním místě zuby nehty udržel Doctor Strange, v němž Marvel představil svůj naprosto nový styl využívající mystická asijská umění. Ale podobně velký zájem, převážně dětských diváků, byl i o zbrusu nový animák Trollové, který první místo neúspěšně atakoval a nakonec zůstal s malým odstupem od vítěze druhý. Třetí pak skončili čeští a také animovaní Lichožrouti, kteří tak opakovaně přemohli i tuzemskou komedii Bezva ženská na krku s Petrou Hřebíčkovou a Ondřejem Vetchým.

A do předních pozic se vmáčkl i jiný projekt z Česka, a to vánoční rodinný snímek Pohádky pro Emu opět s Vetchým, kterého tu ale pro změnu doprovázela herečka Aňa Geislerová. Moc dobře již tento víkend nedopadlo ve Florencii se odehrávající Inferno, za nějž se vyhoupla novinka Zúčtování, v níž je Ben Affleck autistickým zabijákem. Osmičku si pak utrhlo Dítě Bridget Jonesové a spolu s ní se v řetězové reakci propadla ještě Dívka ve vlaku i Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

Aňa Geislerová ve filmu Anthropoid / AnthropoidZa hranicí top desítky se tak ocitlo britsko-české historické drama Anthropoid, a to v doprovodu Tajného života mazlíčků a životopisu českého horolezce Tenkrát v ráji, které se také propadly až sem. Stabilní a neměnné umístění na čtrnácté příčce si znovu udrželo Já, kocour, zatímco velký opad zájmu zažily české komedie Instalatér z Tuchlovic a Ostravak Ostravski. O další dvě místa se popralo Čapí dobrodružství s Jackem Reacherem: Nevracej se a německý úspěch z Cannes v podobě Toniho Erdmanna byl opět k nalezení na předposledním místě před Mechanickým pomerančem, který se tento týden po letech od svého vzniku znovu promítal v Česku. 

1. Doctor Strange - 6,9 mil.
2. Trollové - 5,3 mil. (premiéra)
3. Lichožrouti - 3,5 mil.
4. Bezva ženská na krku - 3,3 mil.
5. Pohádky pro Emu - 2,5 mil. (premiéra)
6. Inferno - 1,3 mil.
7. Zúčtování - 1,2 mil. (premiéra)
8. Dítě Bridget Jonesové - 1,1 mil.
9. Dívka ve vlaku - 898 tis.
10. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 828 tis.

11. Anthropoid - 705 tis.
12. Tajný život mazlíčků - 490 tis.
13. Tenkrát v ráji - 410 tis.
14. Já, kocour - 288 tis.
15. Instalatér z Tuchlovic - 272 tis.
16. Ostravak Ostravski - 200 tis.
17. Čapí dobrodružství - 135 tis.
18. Jack Reacher: Nevracej se - 129 tis.
19. Toni Erdmann - 109 tis.
20. Mechanický pomeranč - 37 tis.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY