Box Office: Doctor Strange opanoval víkend

Vydáno: 07.11.2016 07:00 - Václav Limberk | foto: Falcon

První listopadový víkend dopadl přesně podle očekávání a nová marvelovka Doctor Strange bez problémů opanovala tržby s masivním otvírákem téměř 85 milionů. Slušně si vedli i Trollové a Zrození hrdiny.
Benedict Cumberbatch ve filmu Doctor Strange / Doctor StrangeNový příspěvek do marvelovského univerza, Doctor Strange byl přijat s otevřenou náručí při premiérovém víkendu, kdy utržil skoro 85 milionů, tedy jen o chlup méně než Thor: Temný svět před třemi roky. To je samozřejmě skvělý výsledek, přitom Doctor Strange utržil dalších 240 mil. ze zámoří, takže jsou jeho celkové tržby nyní zhruba 325 milionů. Další úspěch pro Marvel a Disneyho. 

Na druhé příčce otevírali Trollové od Dreamworks za 45,6 milionu, což je staví na úroveň jiných Dreamworks animáků typu Megamysl nebo Jak vycvičit draka, které otvíraly ve zhruba podobných číslech. Ze zámoří už Trollové mají 104 mil, takže celosvětově už jejich tržby dělají zhruba 150 mega (oproti 125 mega rozpočtu). Více ukážou následující týdny.

Andrew Garfield ve filmu Zrození hrdiny / Hacksaw RidgeKonečně i trojka patří novince, kterou je válečné drama Mela Gibsona Zrození hrdiny s necelými 15 mil. Pro režiséra Gibsona je to zhruba podobný výsledek jako v případě předchozího Apocalypta, které otvíralo před deseti lety za 15 mil. Apocalypto nakonec v USA utržilo 50 milionů, takže uvidíme, zda si Zrození hrdiny povede lépe, či hůře, či stejně, což ukážou až další týdny, případně měsíce.

Další pozice najdete v žebříčku pod článkem. Příští víkend pak přinese premiéru dalších tří novinek. Otevřou následující: skoro vánoční komedie Almost Christmas, sci-fi Příchozí a thriller Shut In

BOX OFFICE: VÍKEND OD 4. LISTOPADU 2016

 1. Doctor Strange 84,9 mil. (novinka)
 2. Trollové 45,6 mil. (novinka)
 3. Zrození hrdiny 14,7 mil. (novinka)
 4. Boo! A Madea Halloween 7,8 mil.
 5. Inferno 6,2 mil.
 6. Zúčtování 5,9 mil.
 7. Jack Reacher: Nevracej se 5,5 mil.
 8. Ouija 2 3,9 mil.
 9. Dívka ve vlaku 2,7 mil.
10. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti 2,1 mil. 

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY