Foto: Gary Oldman k nepoznání jako Winston Churchill

Vydáno: 08.11.2016 12:22 - | foto: facebook tvůrce

V přespříštím roce zamíří do kin biografie Winstona Churchilla Darkest Hour zaměřující se na jeho život během druhé světové války. Známého britského premiéra si zahraje Gary Oldman, kterého v roli poznáte jen stěží.
Transformací do role, kdy se změnili k nepoznání, si samozřejmě prošel nespočet herců a herecký chameleon Gary Oldman, kterého by v pomyslném žebříčku předběhl pravděpodobně jen Johnny Depp, je na ně jistě zvyklý. Tak či tak všechny překvapila fotka z právě natáčeného snímku Darkest Hour, na níž je Oldman vidět jako známý britský politik a bývalý premiér Winston Churchill. Jedná se totiž pravděpodobně o jeho dosud největší proměnu a při pohledu na fotku se vám opravdu nechce věřit, že pod vším tím make-upem spolu s falešnou druhou bradou je skutečně tento známý herec.

Podle scénáře Anthonyho McCartena (Teorie všeho) režíruje Darkest Hour Joe Wright, jehož předchozími počiny byly například Pokání nebo akční Hanna Jeho novinka se zaměřuje na Churchilla během druhé světové války. V této době jako premiér musel obtížně vyjednávat s nacistickým Německem o příměří a budoucnousti nejen celé Evropy. Obsazení pak ještě doplňují Ben Mendelsohn v roli krále Jiřího IV. či John Hurt ztvárňující Nevilla Chamberlaina, Churchillova nástupce. Ze známých ženských jmen ve filmu pak také uvidíte například Kristin Scott Thomas jako jeho manželku a Lily James (Popelka) jako jeho sekretářku.

Do českých kin snímek zamíří 25. ledna 2018.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Tak chtělo by to ještě mít trochu nastudovanou... (Bob, 10.11.2016 19:39) Reagovat

    Tak chtělo by to ještě mít trochu nastudovanou historii...

    V této době jako premiér musel obtížně vyjednávat s nacistickým Německem o příměří a budoucnousti nejen celé Evropy. - pominu překlep - ale Churchill nikdy nevyjednával o příměří a nikdy o něm nehodlal jednat


    ... John Hurt ztvárňující Nevilla Chamberlaina, Churchillova nástupce. - no tak to bylo přesně naopak...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY