TOP 20 ČR: na prvním místě se zjevil Doctor Strange

Vydáno: 01.11.2016 13:30 - | foto: Falcon

Marvel klasicky zabodoval a jeho nový superhrdina Doctor Strange jednoduše svrhnul české Lichožrouty spolu s Bezva ženskou na krku.
Fotografie z filmu  / LichožroutiNový, stylově trochu atypický snímek Marvelu, v němž se představil jejich nejčerstvější superhrdinský přírůstek Doctor Strange v podání Benedicta Cumberbatche, nepřekvapivě získal první pozici v žebříčku. Podobně jako jiné tituly vyprodukované studiem za poslední dobu u nás utržil slušných 11 milionů za víkend a z prvního místa jednoduše vystrnadil pohádku o Lichožroutech, ponožkách, kterým se ztratila ta druhá do páru. Kromě českého animáku se do medailové trojky vmáčkla ještě tuzemská komedie Bezva ženská na krku s titulní hrdinkou ztvárněnou Petrou Hřebíčkovou. Na čtvrté místo se tak postupným propadem dostalo Inferno, v němž se Hanks potřetí rozhodl zachránit svět.

Solidně si své páté místo stále obhájilo Dítě Bridget Jonesové, které se na něm drží již několik týdnů a tentokrát porazilo i Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, fantasy adaptaci od režiséra Tima Burtona. Hned za tuto dvojici sklouzla detektivní Dívka ve vlaku vyzdvihována hlavně pro excelentní výkon Emily Blunt a následující osmé místo si se skokem až z dvanáctky ukradla domácí zvířata v Tajném životě mazlíčků. Český životopisný film o horolezci Josefu Smitkovi Tenkrát v ráji odstartoval i přes otřesné recenze na místě devátém a zvládl utržit alespoň milion. Do lepší desítky se pak ještě podařilo vtáhnout koprodukčnímu Anthropoidu.

Fotografie z filmu Trollové / TrollsJedenáctou příčku chytl Kohák jako nešťastný Instalatér z Tuchlovic a přímo za něj se již s předpremiérou zvádli dostat barevní Trollové. Kvůli těm poměrně poklesl zájem o taktéž animované Čapí dobrodružství i rodinnou komedii o proměně v kočku, Já, kocour, ta si ale stále vedla lépe než sequel Jack Reacher: Nevracej se, který se během týdne propadl o osm míst. Navrch měl ještě nad Ostravakem Ostravskim, za nějž se pak seřadily v čele s pohádkou Kubo a kouzelný meč poslední čtyři tituly, a to: Toni ErdmannObr Dobr a premiérující American Honey.

1. Doctor Strange - 11,3 mil. (premiéra)
2. Lichožrouti - 8 mil.
3. Bezva ženská na krku - 5,9 mil.
4. Inferno - 2,5 mil.
5. Dítě Bridget Jonesové - 2 mil.
6. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti - 1,8 mil.
7. Dívka ve vlaku - 1,6 mil.
8. Tajný život mazlíčků - 1,6 mil.
9. Tenkrát v ráji - 1,1 mil. (premiéra)
10. Anthropoid - 1,1 mil.

11. Instalatér z Tuchlovic - 633 tis.
12. Trollové - 599 tis. (předpremiéra)
13. Čapí dobrodružství - 587 tis.
14. Já, kocour - 553 tis.
15. Jack Reacher: Nevracej se - 537 tis.
16. Ostravak Ostravski - 521 tis.
17. Kubo a kouzelný meč - 184 tis.
18. Toni Erdmann - 135 tis.
19. Obr Dobr - 130 tis.
20. American Honey - 117 tis. (premiéra)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY