Box Office: Inferno se propadlo do pekel

Vydáno: 31.10.2016 07:30 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Diváci se rozhodli, že třetí pokračování franšízy podle knih Dana Browna - Inferno nestojí za pozornost a při premiérovém víkendu dali znovu přednost zábavě v podobě halloweenské komedie z řady Madea.
Tom Hanks, Felicity Jones ve filmu Inferno / InfernoA to je zřejmě konec franšízy podle knih Dana Browna. Alespoň to naznačily americké tržby novinky Inferno, která s 15 miliony ani nedosáhla na první místo žebříčku Box Office o premiérovém víkendu. Jde samozřejmě o nejhorší otvírák pro tuto franšízu. Stačí jen zmínit, že předchozí Andělé a démoni otevřeli za 46,2 a Šifra mistra Leonarda za 77,1 a je jasné, že sestupný kurs nabral velký spád a Inferno se propadlo skoro na dno. 

První místo si tak znovu zopakovala halloweenská taškařice Boo! A Madea Halloween, která v druhém týdnu zvítězila s 16,6 miliony. Třetí místo patří Tomu Cruisovi, respektive jeho novince Jack Reacher: Nevracej se, která vydělala necelých deset milionů. Na čtyřce se drží Zúčtování, které vypadá, že bude stabilně dobře vydělávat. Hned za ním je novinka z minula, Ouija 2, která z minulé trojky spadla na pětku. 

Benedict Cumberbatch ve filmu Doctor Strange / Doctor StrangeZbytek pořadí žebříčku si můžete prohlédnout pod článkem. Jen ještě zmiňme, že slabý víkend umožnil umístit se v topce na desátém místě bollywoodskému muzikálu Ae Dil Hai Mushkil, který otvíral jen ve 302 kinech.

Poslední říjnový víkend je za námi a příští, už listopadový víkend ovládne Doctor Strange, který už vydělal 86 milionů při svém debutu v zámoří. Spolu s ním otevře válečné Zrození hrdiny a animovaní Trollové

BOX OFFICE: VÍKEND OD 28. ŘÍJNA 2016

 1. Boo! A Madea Halloween 16,6 mil.
 2. Inferno 15 mil. (novinka)
 3. Jack Reacher: Nevracej se 9,5 mil.
 4. Zúčtování 8,4 mil.
 5. Ouija 2 7 mil.
 6. Dívka ve vlaku 4,2 mil.
 7. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti 3,9 mil.
 8. Keeping Up with the Joneses 3,3 mil.
 9. Čapí dobrodružství 2,7 mil.
10. Ae Dil Hai Mushkil 2,1 mil. (novinka)

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Filmy podle Browna jsou kraviny, navíc kraviny, k... (Anonym, 31.10.2016 09:32) Reagovat

    Filmy podle Browna jsou kraviny, navíc kraviny, které nejsou určeny pro pubescenty, kteří plní kina....Navíc nechápu tu strategii, kdy je americká premiéra 14 dní po světové, to by podle mě byl otvírák větší.... v době kdy závisí pouze na otvíracím víkendu, udělaj tohle... dobře jim tak :-D... Ale film si na sebe nehledě na Ameriku vidělá

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY